Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bugi, błedy i idiotyzmy w Multiplayer  (Przeczytany 15801 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Bugi, błedy i idiotyzmy w Multiplayer
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 31, 2011, 07:27:02 »
    moim zdaniem kopia tez jest zbugowana.. w jaki sposob? gdy jedzie na nas jezdziec na rumaku i nagle zadaje cios z kopii to leci ona tak powoli jakby czas zwolnili.. wyglada to jakby ktos nią delikatnie poruszał.. a kiedy do nas dojdzie ten ślimak to otrzymujemy 21 obr + szybkosc od konia (smierc na miejscu ) mimo ze w RLu taki cios najwyzej by nas zranił albo zatrzymal sie na skorzanym pancerzu..

chodzi mi o ten moment gdy kopia osiągneła swoją najwieksza prędkosc i po chwili osiąga najmniejszą (przy najmniejszej cios jest najsilniejszy...)
    Retarded are everywhere

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 31, 2011, 15:08:16 »
    Kopia celowo jest tak wolna.... zadaje ona ogromne obrażenia, ale jest ciężka, więc nie idzie nią walczyć dźgając.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 13, 2011, 13:51:48 »
    Po zamianie internetu na szybszy i stabilniejszy i po zakupie nowej ,lepszej myszki widzę wyraźną poprawę.Ale też w związku z tym nie mam wątpliwości co do istnienia kilku najbardziej irytujących mnie błędów w mechanice gry

-zasięg - bardzo często gra w dziwaczny ,absolutnie losowy sposób oblicza kolizję - w związku z tym elitarny bułat i kilka innych 1h w niektórych sytuacjach "magicznie" zwiększają swój zasięg
    -pchnięcie- totalny crap wg mnie to fakt szukania celu już po wykonaniu pchnięcia- powinno to być zbliżone do zasady kopnięcia a w praktyce bywają sytuacje że ktoś zrobi pchnięcie pół metra obok i kiedy już brakuje 20cm do celu to skręca i trafia .Dodatkowo zasięg pchnięcia często się tajemniczo wydłuża..
    -uderzenie z góry -CAŁKOWITA losowość trafienia- zupełnie niezrozumiała dla mnie rzecz- jeden raz uderzenie 10cm od głowy chybia (czyli teoretycznie w bark) a innym razem pół metra od wroga trafiasz - i jako ofiara i jako uderzający z tym mam często do czynienia
    -obrażenia- rozumiem że za każdym razem nie mogą być identyczne, ze zależy to od wielu czynników- ale mam wrażenie że miejscami gra pod tym względem przegina ostro- każdy miał na pewno sytuację że walnął prawie gołego 3x dwuręczną i nic a on 1h ubił za pierwszym mimo dobrej zbroi- no ale może się zdarzyć- o niedopracowaniu tego systemu przekonałem się gdy rzuciłem średnią nordycką siekierką prosto w czoło golasa a on jakby nigdy nic biegał dalej, a nawet chwilę później mnie ubił:D

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 13, 2011, 14:35:15 »
    Zasięg - elitarne bułaty mają nieco dalszy zasięg, to już było przerabiane:)
    Pchnięcie - nie ma czegoś takiego jak to że po skręceniu pchnięcia trafia, jeżeli zmienia kierunek pchnięcia to ty możesz co najwyżej puścić blok nawet tego nie zauważając.
    Uderzenie - cios z góry jest zazwyczaj wolniejszy niż z prawej czy lewej. Przez to przeciwnik może po prostu uniknąć twojego uderzenia.
    Obrażenia - 3h dwuręczną? No cóż zdarza się. A co do ciebie. Najprawdopodobniej nie miałeś hełmu albo miałeś słaby, a on trafił cię w twarz. Ciosem w twarz z broni jednoręcznej możesz spokojnie zabić przeciwnika na miejscu.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 13, 2011, 16:22:25 »
    Będe musiał nagrać jakiś filmik z tym pchnięciem żeby pokazać o co mi chodzi:P
    Z ciosem z góry mam na myśli nie to że chybiłem bo coś tam tylko że raz trafienie w jakieś miejsce nie trafia a za drugim razem trafienie dokladnie w ten sam punkt chybia- i przez to robią sie absurdy - np ja uderze praktycznie w bark przeciwnikowi i chybiam a 2 sekundy później on uderza daleko obok mnie a trafia- i działa to w obie strony- ja też zabiłem wielu przeciwników ciosem z góry który nie miał fizycznie prawa ich drasnąć

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 13, 2011, 18:11:10 »
    Będe musiał nagrać jakiś filmik z tym pchnięciem żeby pokazać o co mi chodzi:P

Chodzi Ci o gości z swadiańskimi dwuręcznymi mieczami, którzy trzymają pchnięcie w ziemie, a wypuszczając cios podnoszą broń do góry (oczywiście jeśli trzymasz blok w dół to nic Ci nie zrobią). Wiem, mnie też to denerwuje.
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Maja 17, 2011, 17:20:52 »
    (click to show/hide)

Całkiem niedawno w trakcie gry jeden z członków klanu WV iLoveUnNorm napotkał na coś takiego. Sytuacja nie została do końca wyjaśniona natomiast niektórzy uważają to za znak od Boga:)

http://www.youtube.com/watch?v=3CM2dzivyog

Myślę że muzyka jak najbardziej adekwatna do sytuacji.
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2011, 17:23:53 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #52 dnia: Maja 17, 2011, 17:25:01 »
    Textury się posypały w WB. Czasem to się zdarza i objawia się zamianą jednych textur na modelach na inne (np tutaj menhit jest w paski, przypuszczalnie textura jakiegoś miecza, http://i.imgur.com/bV75H.jpg ). Jako przyczynę mogę wskazać tylko słabe ogólne wykonanie WB. W tym przypadku zamieniła się textura jakiegoś elementu interface i została mocno rozjaśniona przez grę. Mimo posiadania racjonalnego wytłumaczenia zjawisko jest ciekawe. Oraz uważam że możemy przyjąć że jest to boska interwencja. Może czas odejść od komputera i znaleźć sobie życie? ;p

Offline Jaroslawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Maja 17, 2011, 17:28:11 »
    Mamo mamo... Duchy!
    Teraz mama mi zabroni grac w WB :(

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Maja 17, 2011, 17:32:15 »
    Idiotyzmem ze strony jest to że  korzystaja z bugów i glitchy a ze stronow twórcow to że nie chce im sie ruszyć dupy i zrobic nowego patcha
    Retarded are everywhere

Offline iLoveUnNorm

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Maja 17, 2011, 19:25:56 »
    Cytat: Mat berserker
    Może czas odejść od komputera i znaleźć sobie życie? ;p

Ojej, nie rozpędzajmy się. Na to jeszcze przyjdzie czas.

Argaleb, Jaro:

Offline Nowy5

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 07, 2011, 22:19:17 »
    Ktoś już pisał o takim czymś?
    Mamy powiedzmy jakąś bardzo ciężką broń, np. miecz czy topór dwuręczny i zrobimy machnięcie taką bronią w przeciwnika, a spóźnimy się o 0.1 s bo on nas trafił szybciej i ta broń nasza już prawie uderza przeciwnika, ale nagle my padamy martwi wraz z bronią gwałtownie ją cofając, oczywiste jest że padając nie ma żadnych szans na cofnięcie ataku ta broń po prostu wbiłaby się w przeciwnika i powinna być wzajemna śmierć.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 07, 2011, 22:23:55 »
    Cóż...tu dochodzi do chambera? Czyli ty atakujesz, a przeciwnik swoją bronią odbija twoją i trafia w ciebie. Lub druga sytuacja kiedy po prostu wyprzedza cię z atakiem, na to już nic się nie poradzi, zbyt mało polegałoby wówczas na umiejętnościach,  a zbyt dużo byłoby wynikiem szczęścia. To nie symulator, i chwała TaleWorlds za to;)

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 08, 2011, 07:06:45 »
    Konie powinny zadawać więcej obrażeń ! Bo to ze lekka bez sensu jest że przejedzie po kimś Rumak a nic mu nie jest tylko może się przerwróci.

Nie nie będa brać łowcy ! ( no może na małe mapy :P )
    Retarded are everywhere

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 08, 2011, 07:45:25 »
    Już była o tym mowa... w takim wypadku trzeba by było zabrać koniom 70% hp. Po prostu, wydaje się to dość oczywiste, inaczej byłyby czołgami i nikt by nie brał innej klasy ;p
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński