Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bugi, błedy i idiotyzmy w Multiplayer  (Przeczytany 15763 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Bugi, błedy i idiotyzmy w Multiplayer
    « Odpowiedź #30 dnia: Lutego 20, 2011, 18:10:26 »
    Luciferek - Warband jest w całości słaby realistycznie :) jak większość/wszystkie gry komputerowych.

Fizyki też nie da się oszukać, jeżeli machamy czymś długim to większa prędkość (i uderzenie) jest na samym końcu tej broni.

Jak coś to ja chętnie się z Tobą "pobawię" prawdziwą bronią (tępą) bez obawy, że mi krzywdę zrobisz,
    Po pierwsze jak stanę blisko Ciebie, to nawet nie nakierujesz miecza dwuręcznego na moją twarz, bo jest za długi.
    Po drugie, jeżeli nie chodzisz na siłownie, to przy mieczu dwuręcznym szzzzzzzzzzybko sie zmęczysz i nie będziesz w stanie walczyć :P (znaznaczam: dwuręcznym, a nie półtorakiem, czy 'jedynką')

Pozdrawiam
    Piotr, Inco

Tutaj bym dyskutował bo siła i wytrzymałość to nie to samo,ktoś może być słaby ( czyli może podnieść mały ciężar ) Ale za to może trzymać ten ciężar bardzo długo,ktoś może być naprawdę silny,podnosić ten sam ciężar bez większych problemów,ale utrzyma ten ciężar krótko ponieważ jest mniej wytrzymały,wiem że nie potrzeba ci definicjii ale ubiegam pytania odpowiedzi i komentarze osób trzecich : P pozdrawiam : )

Uploaded with ImageShack.us

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #31 dnia: Lutego 23, 2011, 19:46:50 »
    Grałem dziś jakieś 3h bez przerwy (wyjątkowo u kumpla na necie dzięki czemu ping w okolicy 30), stawałem do walki ze wszystkimi frakcjami po kolei (sam grając na ogół nordem z 2h)- bardzo często przeciwko tarczownikom- i ekipa graczy była mniej wiecej bez zmian.Jakie wnioski:
    -vegirski bułat jest TOTALNIE zabugowany.Nikt mnie nie wmówi że różnica w zasięgu to jest kilka punktów z racji krótszej tekstury, dostawałem notorycznie ciosy z zasięgu mojej 2h- z tym ze 3x szybsze od moich- wniosek nie moglem pokonac duzo slabszych przeciwnikow ktorych kroilem w poprzednich rundach- bo zaskakiwał mnie prawie każdy atak kiedy walczylem 2h vs tarczownik z bułatem..Tragedia...

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 27, 2011, 20:27:54 »
    Jeszcze mogę podsunąc że elitarny bułat świetnie się sprawdza przy atakach na dużą ilość wrogów,po prostu wbiegach,rąbiesz na prawo i lewo i ... zawsze trafisz : P Udowodnione nie raz przez to że kiedyś fascynowałem się veigerską piechotą :D

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Aka Marnid
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 27, 2011, 21:43:09 »
    Wspomniałęś na poprzedniej stronie że krótki łuk by cię  zabił w serce.Otóż mylisz się.MAm łuk bloczkowy(35 ibs, to naprawde dużo)który, owszem zabije.W serce też.Ale krotki, DREWNIANY łuk nie jest w stanie zabić cię 1 strzałą, dlaczego?Ponieważ posiada znikomą liczbę IBS-ów(max 5) czyli siły wystrzału.Dobra, strzałą szpikulcową może zabije.ALe nie zwykłą/khergicką.SIła wystrzału jest o tyle istotna, że łuk mający niewiem , kurde nawet 3 metry i 7 ibsó-w za przeproszenie m GÓWNO zrobi dobrze opancerzunemu wojowi.

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 27, 2011, 23:14:09 »
    Wspomniałęś na poprzedniej stronie że krótki łuk by cię  zabił w serce.Otóż mylisz się.MAm łuk bloczkowy(35 ibs, to naprawde dużo)który, owszem zabije.W serce też.Ale krotki, DREWNIANY łuk nie jest w stanie zabić cię 1 strzałą, dlaczego?Ponieważ posiada znikomą liczbę IBS-ów(max 5) czyli siły wystrzału.Dobra, strzałą szpikulcową może zabije.ALe nie zwykłą/khergicką.SIła wystrzału jest o tyle istotna, że łuk mający niewiem , kurde nawet 3 metry i 7 ibsó-w za przeproszenie m GÓWNO zrobi dobrze opancerzunemu wojowi.

Jeśli już idziemy twoim tokiem rozumowania,strzały w ogóle nie powinny w tej grze przebijać mocniejszych pancerzy,a przebijają,i to nagminnie,nawet tym krótkim łukiem można zabić pancerną puchę,i to bez większych problemów :D Mi chodziło raczej o przypadek gdy gościu lata sobie w jakiejś tam tunice,ja trafiam go prosto w serce,tzw. lewa strona torsu,w szyję bądź też w klatkę piersiową,a on sobie biega dalej happy z drzewcem w ciele jak by ta strzała była tam tylko dorysowana,doklejona lub wymyślona,a nie wbita siłą uderzenia ... normalnie w tej grze są sami terminatorzy :D Pozdrawiam :D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 28, 2011, 08:09:24 »
    No cóż, to wszystko bierze się z tego, że native jest mało realistyczny, po prostu. A jednostki są niezbyt zbalansowane. Bo gdybyś na przykład dla miejsc takich jak serce czy płuca dał 200% premii do obrażeń, łucznicy stali by się zbyt potężni, gdybyś zbalansował konie żeby miały realistyczną ilość HP kawaleria tak by osłabła, że nikt by z niej nie korzystał. No cóż, ale są mody :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 02, 2011, 23:26:06 »
    Kawaleria by osłabła ? W czasie bitwy nie raz zdarzało się że koń z kilkoma kulami bądź też ranami brykał dalej niesiony adrenaliną,a tutaj w grze wystarczy smyrnąc takiego konika parę razy po zadzie i już umiera .... Gdyby kawaleria była realistyczna w WB była by to najlepsza zaraz za łucznikami jednostka,głównie dlatego że kawaleria miała by wręcz masakryczną siłę tratowania przeciwnika. A jeśli chodzi o łuczników,no cóż,w rzeczywistości nawet gówniany łuk był w stanie kogoś zabić,nie koniecznie od razu,ale zawsze. Pozdrawiam : P

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 02, 2011, 23:31:20 »
    Mylisz się okrutnie. Po pierwsze, w native można walnąć konia 3 razy z berdysza po szyi i jeszcze będzie żył. Po drugie, jeżeli realizm, to realizm. Tak więc proszę bardzo, tratowanie będzie zadawało 3x większe obrażenia. Ale spójrz na to z drugiej strony. Jak koń dostanie heda ginie NATYCHMIAST, bo to nie kwestia adrenaliny. Po drugie, manewrowość koni spadłaby o połowę, a może i więcej. W WB można obrócić konia o 180 stopni w pełnym galopie w parę sekund, i to używając nóg, w rękach mając łuk na przykład. W realu to absolutnie niemożliwe. Tak więc po wprowadzeniu tych zmian kawaleria nadawałaby się tylko i wyłącznie do szarży, i nic poza tym. Na wiosce, mieście Nordów, Ruinach, Zrujnowanym Forcie, Szturmie na Port, byłaby bezużyteczna.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Nowy5

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 27, 2011, 16:37:30 »
    Miałem dość dziwnego buga, tarcza leżąca na ziemi zaczęła się toczyć jakby z wiatrem, spadła z mostu i gdzieś zniknęła. Wyglądało to dokładnie jak ruchome kłębki uschłych krzaków na pustyni.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 27, 2011, 18:41:58 »
    Miałem podobnego bug'a. Rozbita tarcza wbiła się na 3/4 w ziemie i zaczęła się majtać jak szyld sklepowy.

Panowie z TW niech puknął się w łeb następnym razem będą chcieli wydać kupę pieniędzy na jakiś silnik (w tym przypadku Havok) tylko po to, aby służył do generowania przypadkowych bugów. Aż serce się kraja kiedy człowiek widzi jak taka technologia, taki potencjał się marnuje...

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 29, 2011, 19:02:57 »
    wciskając T (wiadomosc do wszystkich graczy ) podczas biegu.. nasza postac biegnie bez przytrzymywania strzałki.. przydatne np w PWmodzie gdy mamy daleką podroz a chcemy isc do WC czy zrobic kawe :D
    Retarded are everywhere

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 29, 2011, 19:07:41 »
    To jest idiotyzm? Jak dla mnie wygodne udogodnienie... W WB są dużo bardziej irytujące błędy :p

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 30, 2011, 20:40:27 »
    Do moich ulubionych idiotyzmów czyli  -zbugowanego totalnie vegirskiego bulatu i nie dzialajacych bloków (mimo poprawnego zrobienia w czas i braku problemow z pingiem) dołącza zasięg pchnięcia 2h wielkiego miecza Swadii - czasem można dostać pchniecie z odległości większej od piki, nawet widzialem podczas walki jak umierajacemu brakowalo dobre 30-40cm do klaty a pchniecie go zabilo, do tego dodajmy fakt "szukania celu" po pchnieciu (czyli pchniecie a potem ruch w bok w kierunku uniku-czyli tak naprawde delikatne uderzenie ostrzem na wyprostoawnych rekach w bok) ktore normalnie nie mialoby prawa zadac obrazen a zabija jak 100% uderzenie w cel.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 30, 2011, 21:08:47 »
    ...To niemożliwe...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 30, 2011, 22:16:57 »
    Odnosnie tej tarczy. Nie wiem, czy to bug, ale pojawia sie i w multi i w singlu: czasem jeśli sieknę konnego tak, że zginie, ale kon pobiegnie dalej, to ciało leżąc na ziemi "jedzie" za tym koniem (jakby np noga uwiezłą w strzemieniu).