Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Vikingr 1.0  (Przeczytany 55396 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Magnat

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Vikingr 1.0
    « Odpowiedź #165 dnia: Sierpnia 28, 2015, 21:05:05 »
    Trochę szkoda. W każdym razie dzięki za szybką odpowiedź.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #166 dnia: Sierpnia 28, 2015, 23:12:57 »
    Inna, trochę mniej ważna kwestia to dziwaki tacy jak niejaki Leif Eirikson, którzy narzekają, że po takiej konwertacji nie mogliby mieć specjalnych znaków alfabetu łacińskiego. Sam Leif gra w moda 1-2 razy do roku. Bez komentarza.
    haha, serio? Nie no nie wierzę, że te północne klany tak mocno trzymają moda w ryzach i jednocześnie swoją konserwatywną postawą prowadzą do zupełnej stagnacji....

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #167 dnia: Stycznia 05, 2016, 14:16:31 »
    Sorry, że odkopuję, ale...
    Fakt - w moda już nikt nie gra. Oficjalny serwer upadł.
    Jednakowoż, ludzie dalej siedzą na forum, a klany wciąż istnieją. Podjąłem się więc zorganizowania eventu. Będzie to raczej luźna pogrywajka, a zasady będą proste. Na chwilę obecną mam pewnych 20 uczestników, ale oczywiście liczę na więcej. Serwer będzie miał 60 lub 70 slotów, do tego zapewnię jakiś serwer Teamspeak. Po więcej informacji wszystkich wikingów i tych, którzy wikingami zostać chcieli zapraszam na ten oto wątek na TW.
    https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,344214.0.html
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #168 dnia: Stycznia 05, 2016, 15:04:02 »
    Jeśli nie masz jeszcze serwera, to ja od razu polecam te od SimRai.

Offline vtz

• Użytkownik
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #169 dnia: Stycznia 05, 2016, 15:29:30 »
    Właśnie mam serwer od SimRai :D
    Zgodzę się, chyba najlepszy dostawca. Jakość taka sama jak u innych, tyle że ceny parę razy mniejsze.

Offline huth

« Odpowiedź #170 dnia: Stycznia 06, 2016, 00:15:35 »
    Vikingr jest w stanie agonalnym od kilku lat, ale mniejsza z tym :P
    Może jakby nieco zmienić mechanikę, zmniejszych i urozmaicić mapy i zliberalizować zasady gry, to coś by się ruszyło. A tak, to mod dla totalnych hardcorów, którym wystarczy koszulka, tarcza i toporek. Niestety, ale 99% graczy lubi nieco większą różnorodność i widowiskowość.
    Nie żeby mnie to specjalnie obchodziło, bym się marwił jakbym był twórcą.

czyli event jest 16 stycznia? No w sumie wtedy mogę być. Tylko jak mnie znów ktoś wykikuje za miotanie spoza shieldwalla z flanki, to się pogniewam :P Idiotyczna zasada, tak bardzo nie Sun-tzu.

Pozostaje jeszcze pogratulować inicjatywy i
    POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #171 dnia: Stycznia 06, 2016, 00:23:58 »
    Ja w sumie też mógłbym wziąć udział. Tylko najpierw musiałbym ściągnąć moda :P

Offline huth

« Odpowiedź #172 dnia: Stycznia 06, 2016, 00:53:16 »
    Ja w sumie też mógłbym wziąć udział. Tylko najpierw musiałbym ściągnąć moda :P
    To nie wszystko! Trzeba go jeszcze ZAINSTALOWAĆ!

Czyżbyś nie posiadał szerokopasmowego stabilnego łącza z siecią Internet?

A w ogóle to ten serwer już stoi?

Offline vtz

• Użytkownik
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #173 dnia: Stycznia 06, 2016, 16:24:46 »
    Serwer będzie stał tylko na eventy, tj. w każdą sobotę od ok. 19:40 do ok. 21:10. Jednakowoż, abym mógł zaznajomić się nieco z interfejsem admina, będzie też serwer 9 stycznia w takich samych godzinach. Będziemy przy okazji ćwiczyć trochę z Jomsburgersami. Ale nie jest to żaden event i jeżeli masz niewielki czas zarezerwowany na gry, a co dopiero Vikingra (a myślę, że tak jest) to lepiej dziewiątego nie przychodź.
    Vikingr jest w stanie agonalnym od kilku lat, ale mniejsza z tym :P
    Może jakby nieco zmienić mechanikę, zmniejszych i urozmaicić mapy i zliberalizować zasady gry, to coś by się ruszyło. A tak, to mod dla totalnych hardcorów, którym wystarczy koszulka, tarcza i toporek. Niestety, ale 99% graczy lubi nieco większą różnorodność i widowiskowość.
    Nie żeby mnie to specjalnie obchodziło, bym się marwił jakbym był twórcą.
    Muszę bardzo szczerze odeprzeć, że g*wno mnie to obchodzi ;) Te mod jest tylko dla niektórych graczy i ten agonalny stan był tego dowodem. Jednak jakoś się to zawsze ciągnęło - był stały serwer, SWE, historyczne eventy z 100+ graczami. Tylko ostatnie miesiące to zanik jakiejkolwiek aktywności. Zdaję sobie sprawę, że Vikingr jest nastawiony głównie na piechotę, choć, notabene, kawalerią też się ciekawie gra. Nie jest to mod do gry codziennej, ale granie raz na tydzień się raczej nie znudzi :p
    Co do map, to przestudiowałem wszystkie i jest 13 na których można śmiało grać nawet 5 vs 5. Przekonasz się, mam nadzieję, na evencie ;)
    A co do twórców, to cała ekipa znikła. Możliwe, że już nie są tym modem zainteresowani. A ludzie, którzy mieli możliwość wydania wersji non-WSE tego niestety nie zrobili. Pozostaje nam to, co jest.
    czyli event jest 16 stycznia? No w sumie wtedy mogę być. Tylko jak mnie znów ktoś wykikuje za miotanie spoza shieldwalla z flanki, to się pogniewam :P Idiotyczna zasada, tak bardzo nie Sun-tzu.
    Mnie też ta zasada denerwowała :p Teraz shieldwalle będą zupełnie dobrowolne. Jak pisałem wcześniej, będzie to raczej luźna gra, aczkolwiek mogę zdradzić, że planuję, aby jeden raz w miesiącu zamiast zwykłego grania był shieldwall. Oczywiście jeżeli całość wypali ;)

Pozostaje jeszcze pogratulować inicjatywy i
    POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA POWODZENIA
    Dziękuje serdecznie i zapraszam :)

Offline huth

« Odpowiedź #174 dnia: Stycznia 06, 2016, 23:22:00 »
    "Mod nie do gry codziennej" - no to jest ciekawe hasło :P Nie do gry na co dzień, bo... nie ma z kim grać, heh.
    Po prostu inne mody multi są ciekawsze. Swego czasu surowy klimat jak i gameplay Vikinga robił wrażenie, ale już dawno temu multi poszedł ostro do przodu.
    Ogólnie kilka niewielkich zmian, nieco zmniejszających historyczną hardcore'owość i zwiększających różnorodność, a mod mógłby jeszcze zaskoczyć. Tylko że jakiekolwiek propozycje do twórców nie trafiały, a potem to już było 'po ptokach'. Zresztą jak się coś proponowało, to i tak zawsze było "zrób sam" i ogólna drażliwość.
    Choć z perspektywy czasu, konkurencji, przesadzonego historio-realizmu, to mod i tak jest sukcesem

Offline vtz

• Użytkownik
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #175 dnia: Stycznia 07, 2016, 10:55:15 »
    "Mod nie do gry codziennej" - no to jest ciekawe hasło :P Nie do gry na co dzień, bo... nie ma z kim grać, heh.
    Z rok temu codziennie były osoby na serwerze.
    No ale co, trzeba jasno powiedzieć, że to jest mod mocno historyczny i przez to ma mało graczy. Dodatkowo brak dalszego rozwoju i wsparcia od strony twórców. A na dokładkę konieczność używania WSE loader odcina nowych graczy od Vikingra. I zgodzę się, że twórcy mogli jeszcze podjąć kroki mające na celu uatrakcyjnić moda. Z drugiej jednak strony ta, jak to mówisz hardcore'owość robiła klimat i sprawiała, że tzw. gimbusy nie były tym modem zainteresowane, co z kolei zwiększało jakość dyskusji na forum i na czacie w grze. Miało to jednak minusy i w ostatecznym rozrachunku okazało się zgubne dla istnienia Vikingra.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #176 dnia: Stycznia 07, 2016, 18:07:05 »
     Jest też taka opcja że po prostu robili moda, jak to się mówi dla siebie. Jeśli takie mieli plany co do historyczności, hardu to tak zrobią i wuj. Zresztą to kolejna cecha, która wyróżnia moda wśród innych. Może jak by ktoś zrobił jakąś furore w kinach o wikingach. W sumie serial jest, tylko że już wydali zabugowanego Cikinga Conquesta i tam wszyscy podjarani poszli.
     To samo z Bear Force, ludzi było tyle co kot napłakał, i może 2 serwery. Teraz na fali Star Warsów od groma ludzi i serwerów.
    Trochę to śmieszne, bo mod jest taki jaki był i nagle dziwnym trafem go ludzie ,,polubili,, -.-

Offline huth

« Odpowiedź #177 dnia: Stycznia 08, 2016, 01:20:48 »
    Z rok temu codziennie były osoby na serwerze.
    Mało i niezawsze. Choć to jest taki mod specyficzny do wąskiej grupy ludzi, ale o wysokim odsetku wiernych fanów, którzy wiedza co dobre, więc zawsze ktoś tam pogrywał podtrzymując dogorywanie :P

W sumie serial jest, tylko że już wydali zabugowanego Cikinga Conquesta i tam wszyscy podjarani poszli.
     To samo z Bear Force, ludzi było tyle co kot napłakał, i może 2 serwery. Teraz na fali Star Warsów od groma ludzi i serwerów.
    Trochę to śmieszne, bo mod jest taki jaki był i nagle dziwnym trafem go ludzie ,,polubili,, -.-
    Ludziom odwaliło zupełnie na temat star warsów, szczególnie takim młodym, co to wpadają w różne fazy, więc szczególnie się nie dziwię... Akurat wikingowie to już dość zużyty materiał. A Conquest wyczerpał temat w sumie. Zresztą Vikingr i tak dla gimbów jest za nudny
    W sumie to się dziwię, że ciebie tu przywiało Filcu, ty lubisz vikingra?

Offline vtz

• Użytkownik
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #178 dnia: Stycznia 09, 2016, 21:53:01 »
    https://forums.taleworlds.com/index.php?topic=344214.msg8242030#msg8242030
    Serwer przetestowany z kilkoma Jomswikingami, działa świetnie, event za tydzień :)

Offline vtz

• Użytkownik
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #179 dnia: Stycznia 16, 2016, 14:16:40 »
    To już dzisiaj, o 8:00!
    Przypominam też, że po wszelkie informacje należy udać się tutaj.