Serwer będzie stał tylko na eventy, tj. w każdą sobotę od ok. 19:40 do ok. 21:10. Jednakowoż, abym mógł zaznajomić się nieco z interfejsem admina, będzie też serwer 9 stycznia w takich samych godzinach. Będziemy przy okazji ćwiczyć trochę z Jomsburgersami. Ale nie jest to żaden event i jeżeli masz niewielki czas zarezerwowany na gry, a co dopiero Vikingra (a myślę, że tak jest) to lepiej dziewiątego nie przychodź.
Vikingr jest w stanie agonalnym od kilku lat, ale mniejsza z tym :P
Może jakby nieco zmienić mechanikę, zmniejszych i urozmaicić mapy i zliberalizować zasady gry, to coś by się ruszyło. A tak, to mod dla totalnych hardcorów, którym wystarczy koszulka, tarcza i toporek. Niestety, ale 99% graczy lubi nieco większą różnorodność i widowiskowość.
Nie żeby mnie to specjalnie obchodziło, bym się marwił jakbym był twórcą.
Muszę bardzo szczerze odeprzeć, że g*wno mnie to obchodzi ;) Te mod jest tylko dla niektórych graczy i ten agonalny stan był tego dowodem. Jednak jakoś się to zawsze ciągnęło - był stały serwer, SWE, historyczne eventy z 100+ graczami. Tylko ostatnie miesiące to zanik
jakiejkolwiek aktywności. Zdaję sobie sprawę, że Vikingr jest nastawiony głównie na piechotę, choć, notabene, kawalerią też się ciekawie gra. Nie jest to mod do gry codziennej, ale granie raz na tydzień się raczej nie znudzi :p
Co do map, to przestudiowałem wszystkie i jest 13 na których można śmiało grać nawet 5 vs 5. Przekonasz się, mam nadzieję, na evencie ;)
A co do twórców, to cała ekipa znikła. Możliwe, że już nie są tym modem zainteresowani. A ludzie, którzy mieli możliwość wydania wersji non-WSE tego niestety nie zrobili. Pozostaje nam to, co jest.
czyli event jest 16 stycznia? No w sumie wtedy mogę być. Tylko jak mnie znów ktoś wykikuje za miotanie spoza shieldwalla z flanki, to się pogniewam :P Idiotyczna zasada, tak bardzo nie Sun-tzu.
Mnie też ta zasada denerwowała :p Teraz shieldwalle będą zupełnie dobrowolne. Jak pisałem wcześniej, będzie to raczej luźna gra, aczkolwiek mogę zdradzić, że planuję, aby jeden raz w miesiącu zamiast zwykłego grania był shieldwall. Oczywiście jeżeli całość wypali ;)
Pozostaje jeszcze pogratulować inicjatywy i
Dziękuje serdecznie i zapraszam :)