Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Vikingr 1.0  (Przeczytany 55398 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krzysztofi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Vikingr
    « Odpowiedź #105 dnia: Stycznia 15, 2013, 17:20:52 »
    Zagrałem... po kilku minutach wyłączyłem bo nie umiałem walczyć. xD

Offline Bot

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Hail!
    « Odpowiedź #106 dnia: Lutego 27, 2013, 17:20:28 »
    Mam wersję 0.98. Same puste serwery, a wczoraj była jedna osoba na serwerze - potem doszły jeszcze dwie. Głupio tak grać we czwórkę. Poza tym, mod miodny. Szkoda, że martwy lub konający. Czy to ja mam zbyt starą wersję albo cuś, czy naprawdę graczy nie ma?

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #107 dnia: Lutego 27, 2013, 17:35:41 »
    A o której grałeś bo czasami jest nawet po 15 osób trzeba po prostu mieć szczęście .

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #108 dnia: Lutego 27, 2013, 17:36:24 »
    Wczoraj - między 18 a 19
    Dzisiaj - między 16:45 a 17:30

EDIT: Przed chwilą grałem na serwerze, było nas najpierw 4, potem 3, a gdy musiałem niestety skończyć grać, to było nas 5. Mało, ale zawsze coś. A takie kameralne walki 1vs1 albo 2vs2 mają swój urok. Chociaż graczy jest bardzo mało.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2013, 18:59:51 wysłana przez Bot »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #109 dnia: Lutego 27, 2013, 20:04:27 »
    Niestety na serwerze ciężko o większą ekipę... w weekendy może się zdarzyć nawet ponad 30 osób, ale ogólnie jak jest 10 to jest super :) Zwykle zależy to od tego czy wejdzie kilka klanowiczów, wtedy jest szansa, że będzie więcej ludzi.
    Sam mod nie jest umierający... całkiem niedawno wyszedł update i był fajny event, a community jest na forum aktywne. Może słabo bije serce moda, ale to że mod jest "dead" mówiło się już daawno.

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #110 dnia: Lutego 27, 2013, 20:53:44 »
    Czy ty grasz lub mógłbyś grać w tego moda? Jeśli tak, to równie dobrze moglibyśmy pograć razem. Co dwa miecze, to nie jeden. Zawsze będzie ciekawiej, niż podczas gry samotnie. Dotyczy to zarówno ciebie, jak i każdego innego wojaka.

Btw, w tekście pod twoim avatarem oraz informacjami o liczbie postów, piw oraz płci, masz napisane "I drink from a skull."(piję z czaszki). Czy to celowe? Bo w grze(czy to native, czy vikingr) jest "I will drink from your skull!"(Dosłownie "Będę pił z twojej czaszki!", ale lepiej to zostało imo przetłumaczone na "Z twojej czaszki zrobię sobie kielich!")

Offline huth

« Odpowiedź #111 dnia: Lutego 28, 2013, 15:32:03 »
    Ostatnio nie grałem w Vikingra jakoś... znów na jakiś czas powróciłem do cRPG, co oczywiście znów było błędem(za dużo rage'u, grindu i +30 lvl postaci... no i uzależnia), a ostatnio zmodowałem sobie PoPa, żeby wszystko szło znacznie szybciej i zamierzam w końcu przejść kampanie na WB :P A poza tym mam mnóstwo "nieprzejścionych" przygodówek... Vikingr jest zajebistym modem, znacznie bardziej mi się podoba niż Deluge i inne, ale grając w niego nie poznam jak się kończy Gemini Rue, Bastion, itd. :P No i Banner Saga Factions wyszło jeszcze... Skromny czas na granie jaki sobie wydzielam nie pozwala na bycie wikingiem, sorry. Tylko okazjonalnie mogę zagrać.

Co do tego podpisu... no tak, on się odnosi do tego tekstu z gry, który zapadł mi w głowie od bety M&B. A tłumaczenie nie wiem jakie jest w grze, dopiero teraz gram w PoPa ze spolszczeniem, jakoś nie zwróciłem na to uwagi :P
    « Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2013, 15:45:36 wysłana przez HUtH »

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #112 dnia: Marca 02, 2013, 01:14:18 »
    Mam pomysł!

Zróbmy jakiś skromny tawerniany event na Vikingr. Postawi się porządny serwer(z hasłem ofc). Będziemy się bawili w trybie raid - my po jednej stronie, a po drugiej boty(taki coop z tego będzie). Najlepiej, żeby boty były w stosunku liczebnym do nas 3:1, bo wiadomo - boty są słabe, więc trzeba ich 3:1 żeby było wyzwanie^^ Będzie zajebiście!

Będą chętne osoby? Nawet w trzy osoby możnaby się bawić, ale im więcej graczy, tym lepiej. Czy ktoś mający doświadczenie mógłby to zorganizować?
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2013, 01:35:26 wysłana przez Bot »

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #113 dnia: Marca 02, 2013, 11:36:52 »
    Post pod postem, ale chciałbym, żeby mój post pojawił się na liście nowych postów, więc pozwalam sobie na multiposting.

Jakie konkretnie obrażenia zadaje odcięta głowa? Wczoraj miałem na serwerze taką sytuację, że walczyłem z dwoma przeciwnikami. Odciąłem głowę jednemu z nich, po czym ją podniosłem i dla zabawy rzuciłem w drugiego przeciwnika. Ten się zasłonił tarczą, po czym podniósł tą głowę i rzucił we mnie. Zdziwienie na mojej twarzy było wielkie, gdy mnie tą głową zabił :D Myślałem, że nie zadaje ona obrażeń.

Offline huth

« Odpowiedź #114 dnia: Marca 02, 2013, 16:59:32 »
    Ja się eventach, multi, serverach itp. nie znam, więc musisz uderzać gdzie indziej(Luca, admini od Vikingra). W każdym razie nie wiem czy nowy server byłby potrzebny, dużo ludzi się nie zbierze więc Hrafnabjodr wystarczy... W sumie to nie wiem jak to jest tam, cały czas jest bitwa czy czasem jest raid? Fajnie byłoby, gdyby np. co dwa dni o określonych godzinach był raid.

Odrąbana głowa to super feature, czy to ważne ile zadaje obrażeń? :P

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #115 dnia: Marca 09, 2013, 12:04:33 »
    Uwielbiam Ruś. Jedyne na co czekam, to jeszcze frakcja Słowian - ot tak z rodzimego patriotyzmu. Gdyby tak wrzeszczeli po polsku "Sława!", byłoby wspaniale.

Szkoda tylko, że kobiety nie mogą wykrzykiwać wyzwisk, a jedynie jakieś wrzaski. A kawalerią to ja wcale nie umiem w tym modzie grać. Próbowałem się bawić moim ulubionym połączeniem w postaci konia i lancy, ale woj tak dziwnie trzymał tą lancę, że nie mogłem w nic trafić.

Offline huth

« Odpowiedź #116 dnia: Marca 09, 2013, 16:26:32 »
    No Ruś to też właściwie po części Słowianie... Nacji zachodnich Słowian raczej nie dodadzą, bo to byłoby prawie to samo, co Ruś, no i poza tym nie jest szczególnie z Wikingami związane...
    Dość ciekawe mogłyby być plemiona bałtyckie, bo to byłby nowy styl militarny, pasują też do tego północnego klimatu. Jacyś Frankowie, chrześcijańskie iberyjskie królestwa czy HRE byliby imho zbyt nudni, więc z innych krajów gdzie dopłynęli zostają przeróżne państwa muzułmańskie(np. Kalifat Kordoby), ale to nie bardzo pasuje do reszty(walka Rusi z nimi - lol); Bizancjum - wiadomo kontakty z Rusami(Waregami), Gwardia Wareska, Hardraada, wojna Normanów o Sycylię i inne wyprawy i krucjaty, no i jeszcze inne związki, o których nie wiem :P. Taka nacja dodałaby dużo kolorytu i byłaby to druga nacja z kawalerią, czy nawet konnymi łucznikami. Walka Anglów z nimi też by dziwnie wyglądała, ale co tam. Pozostają jeszcze Italonormanowie(król. Sycylii), to też by dodało kolorytu, ale to już właściwie okres poza ekspansją Wikingów, Waregów i Normanów, aczkolwiek nacja byłaby niezwykle ciekawa(kultura normańsko-arabsko-bizantyjska). No i na koniec ewentualnie można pokusić się o jakąś stepową nację... Chazarów(też ciekawa nacja, ze względu na Judaizm) lub późniejszych Pieczyngów, tyle że tu raczej nie ma specjalnych związków...
    Tak w ogóle to nie wiem, czy w ogóle jeszcze twórcy planują cokolwiek dodać...

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #117 dnia: Marca 09, 2013, 17:29:06 »
    I to jest porządne zagranie! Napisałeś posta i wyjaśniłeś, dlaczego twoim zdaniem nie powinno być Słowian - a nie tak, jak Prusak, który zabrał piwo, ale posta raczyć nie napisał... A odbieranie piw powinno następować za brak kultury, bezpośrednie obrażenie kogoś - a nie za marzenie grania polskimi Słowianami albo konstruktywną krytykę i wypisanie tego, co nie podoba się w danym modzie.

Wiadomo, że Ruś to także Słowianie, ale jednak najbliżej mi do polskich słowian. Wiadomo, że byliby do Rusi niezwykle podobni, pod wieloma względami wręcz identyczni, ale jednak bardzo bym chciał nimi grać - usłyszeć polską mowę w grze itd. Wiem, co by było gdyby każdy gracz na świecie chciał mieć swój kraj w modzie, ale jednak ja chciałbym polskich słowian. Może byliby to Pomorzanie? Ewentualnie mogliby też dodać jakieś ludy Germańskie.

Bizancjum to ciekawa frakcja. Nie pasowałaby jednak do klimatu północnej Europy. Bizantyjscy wojownicy nie pasowaliby do obecnych map, a dziwnie by wyglądała ich walka z kimkolwiek. Ładnie by się komponowali walcząc z Turkami, ale błagam - precz z nimi w Vikingr.

Offline huth

« Odpowiedź #118 dnia: Marca 09, 2013, 18:24:08 »
    Co do Rusinów bądź Rusów to tak w pełni słowiańscy nie są, bo oprócz wschodnich Słowian na tamtych terenach były ludy bałtyckie, cała masa tureckich, czyli te wszystkie stepowe, bułgarskie, ugrofińskie i inne, a wcześniejsze to już w ogóle... przez tereny dzisiejszej Ukrainy przetoczyła się masa różnych ludów, bo to akurat prosta droga do reszty Europy.
    Teorie są różne, wg. tej chyba najpopularniejszej normańskiej, to kultura i władza miała pochodzić od Waregów(z tego co się orientuję to oni siebie nazywali właśnie Rusami czy Rosami, a Słowianie ich Waregami, itp.), kolonistów szwedzkich, którzy także się mieszali z tymi ludami co tam były.

A Prusak jest nieco nadpobudliwy.

Trochę popisałem na TW i chyba najbardziej prawdopodobne są(o ile kiedykolwiek będzie) nacje znad Bałtyku... Wendowie lub jakieś plemiona bałtyckie.

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #119 dnia: Marca 10, 2013, 01:16:58 »
    Mod jest piękny. Ja lubię mapę Meadhall(czy jak to się tam nazywa) - mała i klimatyczna. Rusini to moja ulubiona frakcja. Zarówno ze względu na to, że są Słowianami, jak i po prostu mają ładne ubrania i dobrą broń.

Ciekawe, czy są jakieś aktywne klany grające na vikingr. Może się znajdzie nawet jakiś polski? Wątpię w to, ale byłoby zajebiście gdyby taki był.

EDIT: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,259173.0.html