Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak walczycie?  (Przeczytany 15676 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Avis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jak walczycie?
    « Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 14, 2011, 19:43:40 »
    Dzieki!

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 14, 2011, 19:45:31 »
    Chamber block jest automatycznie atakiem, i to prawie niemożliwym to zablokowania (chyba że innym czamber blokiem :D)

Da się chambera zablokować normalnie. Nie jest to takie trudne. Po prostu większość graczy nie spodziewa się tego odbicia, dlatego nie blokują. Poza tym chamber jest techniką hmm... wymagającą głównie płynności w atakowaniu. Jakiś miesiąc temu uczyłem się chamberów na bocie na nditions. Po dwóch dniach umiałem już nieźle zaskakiwać przeciwnika chamberem (bo po to jest chamber- do zaskakiwania wroga! granie tą techniką non stop jest prawie niemożliwe), potem przestałem grać przez jakiś tydzień i zapomniało mi się trochę. Teraz potrafię tylko zchamberować sztych. Poza tym... chamber nie jest czymś zajebongo. Lepiej grać dobrym manualem, a nie liczyć na szczęście w hardkorowym chamberowaniu.

Błędem nowicjuszy jest to, że nie posiadając elementarnej wiedzy nt. tej gry pchają się na multi. Skutkuje to szybkim zniechęceniem się do gry. Polecam najpierw pograć z tydzień dwa na single i ogarnąć "podstawowe podstawy".

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 14, 2011, 19:48:06 »
    Na Singlu chyba jeszcze nikt nie nauczył się manuala, boty są złymi nauczycielami ;d
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 14, 2011, 20:04:40 »
    no ale mozna nauczyc sie blefow;) co tez na multi jest nieocenione

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 14, 2011, 20:52:11 »
    Na Singlu chyba jeszcze nikt nie nauczył się manuala, boty są złymi nauczycielami ;d

Nie chodzi mi o manuala. Chodzi mi o podstawowe podstawy- proste ocenianie długości broni i mniej więcej wiedza o jej prędkości, wiedzieć kiedy zasłonić się tarczą itp. Proste rzeczy.

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 14, 2011, 21:19:28 »
    To ja powiem z wlasnego doswiadczenia, ze dobrze jest sobie ustawic gre na najtrudniejszy poziom i majac pirwszy lewel pojsc na singlu do nauczyciela walki i sprobowac przejsc wszystkich wojownikow na manualu. Nie nauczylem sie od tego sprawnie poslugiwac manualem, ale zaczalem poslugiwac sie jakkolwiek. Teraz ram duzo na duelach i wyciagam nawet zadowalajace wyniki, srednio mam 1:2, 1:3, a gram od wczoraj. Moglo byc gorzej.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 14, 2011, 21:58:45 »

Spam polega na zupełnym nieprzejmowaniu się ruchami przeciwnika. Normalnie gracz po wykonaniu ataku zatrzyma się, by zobaczyć co zrobi wróg. I wróg właśnie tego oczekuje, toteż jeżeli nadzieje się na spamera, może być z nim krucho, tj. przygotowuje się do kontrataku, a tu nagle zostaje ścięty toporem ;] Spamerzy posługują się bardzo długimi brońmi, licząc na to, że przeciwnik spanikuje i go położą jednym ciosem. Spam stosuje większość nowych graczy, dla weteranów są zupełnie niegroźni, ponieważ najczęściej nie umieją walczyć manualem, ich taktyką jest machanie toporem (najczęściej, opcjonalnie mieczem) z prawa do lewa i cofanie się, jeżeli przeciwnik próbuje walczyć. Wtedy liczą że zaspamują go z dystansu, gdy nie będzie ich mógł dosięgnąć. Jeżeli spotkasz spamera, pod żadnym pozorem za nim nie biegnij, poczekaj aż sam się zdenerwuje i  podejdzie.
    Hofiko dzięki, ta rada stała się dla mnie przydatna i teraz bez problemu pokonuje spamerów :)

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 14, 2011, 22:11:11 »
    Mam taki problem na duelu, nie wiem co zrobic: Mam zalozmy berdysz, czy inna duza, ale powolna bron i biegnie na mnie koles z krotkim, szybkim mieczem i wlasnie spamuje, tylko ze nawet nie mysli o cofaniu sie, poniewaz nawet jak odpowiadam po zasłonie, to jestem od niego wolniejszy. Po prostu pcha do przodu i nasuwa raz za razem, a ja nie mam pojecia co robic. Nawet jak juz mi sie uda zaslonic (co latwe nie jest), to potem jestem za wolny, zeby mu zagrozic. Jak sobie z tym radzic?

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 14, 2011, 22:14:48 »
    Jak leci prosto, to z kopa mu fanzolnij!

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 14, 2011, 22:16:22 »
    Avis - ja tutaj polecam kopniaki. Gdy gość tak pcha się na Ciebie to często praktycznie posuwa swoim wdzankiem o Twoje. Rzadko kiedy stara się łazić na boki żeby uniknąć kopa. Jeśli masz farta to możesz zrobić czasem nawet kombinację atak-kop-atak. :)

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 14, 2011, 22:18:46 »
    niestety, koles kreci sie wokol mnie jak kupa w klozecie, probowalem wymierzyc kopa, ale ucieka. Tak jakby orbituje wokol mnie, wlasnie "kurtka w kurtke", biegnie prosto tylko jak sie cofam. Moge probowac wtedy sie zatrzymac na kopa, ale moze to nie byc latwe.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 14, 2011, 22:20:41 »
    Mimo tego warto spróbować wymierzyć kopniaka. Jak Ci się nie uda to pamiętaj że mimo kopniaka manual cały czas działa. Gdy kopniesz i nie trafisz - gościu rzuci się na Ciebie przed końcem animacji kopania więc to jest dobry moment żeby zablokować i zanim się zorientuje kontratakować. :D Jeśli to nie wypala to można po prostu od początku duela nie zbliżać się do niego.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 14, 2011, 22:33:24 »
    Avis tak jak napisał Hofiko na dobrych graczy SPAM Ci nic nie da ;)  wtedy to juz musisz umiec manuala a nawet jak ma szybko bron to i tak musisz zdazyc zadac cios po bloku albo po 2

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 14, 2011, 23:20:26 »
    Avis tak jak napisał Hofiko na dobrych graczy SPAM Ci nic nie da ;)  wtedy to juz musisz umiec manuala a nawet jak ma szybko bron to i tak musisz zdazyc zadac cios po bloku albo po 2

Pewnie na dobrych nie da, ale ja jestem pocatkujacy :) Ale sporo sie nauczylem dzis, mozna znalezc na duelach dobrych ludzi, chetnych do pomocy. Zainteresowanym, ktorzy trafia do tego tematu, polecam pojsc na arene i prosic ludzi o nauke, sa bardziej zyczliwi, nizby sie tego mozna bylo spodziewac po doswiadczeniach z innych sieciowek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 14, 2011, 23:33:18 »
    Zaraz zaraz...czy ty grasz w pirata?

Nie o to chodzi, nie bardzo mamy jak mu pomóc w rozwijaniu skilla jeżeli korzysta z pirata:)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2011, 00:18:34 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012