Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki  (Przeczytany 108175 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki
    « Odpowiedź #435 dnia: Lutego 21, 2012, 18:31:09 »
    Panowie może spróbujecie troszkę świeżości zrobić w pvp?
    Wprowadzić taki tryb jak S&D?Ale połączony ze zdobywaniem flagi i battle.Na czym by to polegało.Na każdej mapie przez np 3 rundy jedna drużyna atakuje by zdobyć flagę JEDNĄ Z DWÓCH,beczkę z miodem etc.Jeśli atakujący zdobyli by chociaz jedna z dwóch flag to by wygrali rundę.Po trzech rundach zmiana stron.Ci co się bronili atakują.Odrodzenie oczywiscie dopiero w nastepnej rundzie.To by troche taktyki w ludziach wymusiło i nie było sytuacji ze jedni i drudzy sie tylko okopują czy jedni tylko atakuja a drudzy się tylko bronią...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2012, 19:13:52 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #436 dnia: Lutego 21, 2012, 20:06:24 »
    Myślisz, że ludzie wytrzymają 3 rundy na jednej mapie by doczekać się zamiany teamów?

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #437 dnia: Lutego 21, 2012, 20:07:56 »
    Na inv trzeba czekać 3 rundy i jakoś mało kto narzeka.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #438 dnia: Lutego 21, 2012, 20:12:30 »
    Na inv trzeba czekać 3 rundy i jakoś mało kto narzeka.

Bardzo, bardzo, bardzo dużo ludzi narzeka. Niemal nie ma mapy, żeby ktoś nie pomstował na za długi czas oczekiwania.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #439 dnia: Lutego 21, 2012, 20:16:53 »
    W każdej następnej rundzie się odradzasz jak na battle.Tylko np po trzech rundach jak Polska się broni a Turcja atakuje to kolejne trzy rundy Turcja się broni a Polska atakuje te dwie flagi,bazy czy co da się zrobić.Chodzi mi o to samo co jest w S&D w CoD.Dwa punkty dość daleko od siebie umieszczone które próbują atakujący zdobyć.Wystarczy zdobyć jeden by wygrać rundę.By rundę wygrali obrońcy muszą zabić wszystkich atakujących bądź wytrzymać do upływu np 5 min.Czas rundy nie może być ani za krotki ani za długi.Co tu dużo gadać.Jak gracie strzelanki to pograjcie sobie na S&D ,bardzo fajny tryb.
    Wprowadzenie tego trybu na Tawerny serwer i skuteczne go rozpowszechnienie zrobiło by duzą konkurencje dla battle EU:P
    « Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2012, 20:24:32 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #440 dnia: Lutego 21, 2012, 23:06:01 »
    Trochę nie w temacie. Ciekawą rzecz zauważyłem wśród zachodnich graczy grających Polską, co jest diametralnie różne od tego co widać na polskich serwerach, czy nawet grając we WFaSa oficjalnego.
    Otóż nikt nie jest zainteresowany elitarną polską jednostką - Husarią. Na 34 graczy ta jednostkę wybrało tylko 4, z kolei Rajtarów było w sumie sztuk...1 ( ja ). Większość Dragonów - w liczbie 12, i maksymalna liczba inżynierów.
    Mapa - ruiny ( teoretycznie nie taka zła dla koni bo szwedzkich rajtarów była masa ).

Rozważcie również zmianę nazwy na ekranie wyboru jednostek w angielskiej wersji gry z "Commonwealth" na " Polish - Lithuanian Commonwealth" albo "Polish Commonwealth" coś w tym stylu gdyż zdarzają się przypadki graczy ( sporadyczne - fakt ), którzy pytają co to jest za wspólnota, czego i o co chodzi w ogóle z tą frakcją :)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #441 dnia: Lutego 26, 2012, 14:19:06 »
    Nie wiem, czy ktoś o tym już wspominał, ale czy dałoby się uczynić wstawanie z pozycji kucania szybszym? Bo na razie jest tak, jakby wszyscy ci wojacy mieli jakieś bóle stawów, martwicę guzowatą czy w ogóle zmiażdżoną łękotkę. A to wcale nie jest tak, że biega się facetem z 50 kilo na plecach :P
    Skoro nie dodaliście chodzenia w kucki jak w Vikingr, to rozumiem, że to raczej nie przejdzie, ale chociaż te wstawanie(i kucanie może też) mogłoby być szybsze

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Aka Marnid
    « Odpowiedź #442 dnia: Lutego 26, 2012, 20:10:21 »
    @up, A co ,myślisz że kucnięcie z muszkietem i szablą w płaszczu , lub kirysie jest szybkie? To weź załóż na siebie 2 kurtki i sweter , i spróbuj nie kucnąć jak w przysiadzie, ale tak jak w tym modzie. Jest różnica, uwierz mi.

A, i moja sugestia. Hofiko dawno temu mówił( właściwie pisał ;P) , żeby zmienić system walki. Według mnie natomiast, najlepsze byłoby zmienienie tylko dźgnięcia. Bo to obecnie wygląda przy koncerzu dosyć... komicznie.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #443 dnia: Lutego 26, 2012, 21:15:55 »
    Tyraxor, z całym szacunkiem ale pleciesz głupoty.
    Muszkietem przy wstawaniu można było się podepszeć, więc jedynie przyspieszał to. Szabla waży koło 950 gram i chyba nie obciąża jakoś specjalnie. Napierśnik też nie robi ogromnego ciężaru. Warto byłoby zmienić szybkość kucania dla różnych jednostek. Może i pancerny mógłby robić to tak jak teraz, a piechota szybciej.
    BTW w swojej kolczudze 9 kg, z hełmem i czepcem kolczym który waży pewnie ze 4 kg, z mieczem w ręku i tarczą w drugiej łapie wstaję dosyć szybko, i to nawet leżąc na plecach. ;)
    Sława!

Offline huth

« Odpowiedź #444 dnia: Lutego 26, 2012, 23:51:29 »
    @up, A co ,myślisz że kucnięcie z muszkietem i szablą w płaszczu , lub kirysie jest szybkie? To weź załóż na siebie 2 kurtki i sweter , i spróbuj nie kucnąć jak w przysiadzie, ale tak jak w tym modzie. Jest różnica, uwierz mi.
    Ja rozumiem, że ten wojak nosi ze sobą trochę warzący ekwipunek, ale wstawanie z kucków w modzie jest absurdalnie długie - szczególnie w przypadku takich Kozaków czy Tatarów... - nie dość, że nie można się ruszyć, to jest się przez 2-3 sekundy(nie liczyłem :P) zdanym na łaskę przeciwnika. Jakoś w takim super-realistycznym(ponoć) Vikingru nie ma problemu z dość szybkim kucaniem/wstawaniem(no i kucanie/wstawanie jest tam elastyczne, bo można się przy tym poruszać, ale to już mniejsza z tym).
    Tak mi się zebrało na uszczypliwą uwagę względem tego co piszesz, ale wychodzi z tego, że ludzie musieli przejść jakąś ewolucję w budowie stawów kończyn dolnych, skoro już w XX w. potrafili się rzucać i wstawać z ciężkim ekwipunkiem bardzo szybko. :P Egzoszkielety jakieś może, no ja nie wiem :)

Aha i moja kolejna sugestia - no tu już możecie mnie zjeść, bo jest taka casualowa-antyskillowa:
    Czy można dodać pasek postępu ładowania? Bo przy obserwacji tego co się dzieje dookoła czasem można się pogubić w tym kiedy już koniec ładowania broni. Szczególnie jak się siedzi w kucki :P
    Animacje są bardzo fajne, choć przez to, że nie widać narzędzi do ładowania, itp. jednak mało intuicyjne.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2012, 00:00:52 wysłana przez HUtH »

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #445 dnia: Lutego 27, 2012, 01:11:39 »
     Faktycznie wstawanie mogło by być nieco szybsze, zwłaszcza ze niebezpieczne jest to przy manewrze kucki - wrogi koń - wstawanie - odskok. W takiej sytuacji już lepiej nie wstawać, a nuż nie trafi mnie :)
     Co do paska ładowania... Przy pasku życia w lewym dolnym rogu, jest też ikonka małego kółka. Czerwone - nienaładowane, szare - naładowane. Podczas ładowania, zmienia kolor na szary jak już jest gotowa broń do użycia.

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Aka Marnid
    « Odpowiedź #446 dnia: Lutego 27, 2012, 08:19:25 »
    Przepraszam, myślałem że chodziło o samo kucnięcie. Co do wstawania racja, jest o sekundę za dłlugie.

Offline Hawkwood

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #447 dnia: Lutego 27, 2012, 08:59:39 »
    Kucnięcie trwa ok. 0,5 sek., a wstawanie ok. 1,5 sek. (mierzone przed chwilą ze stoperem). Szczerze mówiąc nie widzę tu jakiegoś problemu. Może obniżenie z 1,5 sek. do jednej miałoby jakiś sens, ale dla mnie tak jest lepiej i nie ma zabawy w "jestem - strzał - nie ma mnie".

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #448 dnia: Lutego 27, 2012, 10:47:55 »
    ...Może obniżenie z 1,5 sek. do jednej miałoby jakiś sens, ale dla mnie tak jest lepiej i nie ma zabawy w "jestem - strzał - nie ma mnie".
    To było powodem takiego ustawienia czasu dla tej czynności.

Offline huth

« Odpowiedź #449 dnia: Lutego 27, 2012, 14:42:57 »
    Co do paska ładowania... Przy pasku życia w lewym dolnym rogu, jest też ikonka małego kółka. Czerwone - nienaładowane, szare - naładowane. Podczas ładowania, zmienia kolor na szary jak już jest gotowa broń do użycia.
    aha, eh nie zauważyłem tego, dzięki.

To było powodem takiego ustawienia czasu dla tej czynności.
    Te pół sekundy, czy 0.4, nie sprawiłoby, że od razu byłby z tego jakiś Quake, a przynajmniej zrekompensowałoby to, że nie można przy wstawaniu się od razu w danym kierunku ruszyć.