Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki  (Przeczytany 108382 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki
    « Odpowiedź #330 dnia: Grudnia 27, 2011, 21:14:07 »
    Co do udawania trupa... Nie wiem czy to najlepszy pomysł bo np na inwazji boty nie trafiały by gracza .one zazwyczaj celują w glowe gracza(wiem bo w FB tak było i za h*ja boty nie mogły mnie trafić) co wymagało by reakcji graczy lub administracji.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #331 dnia: Grudnia 28, 2011, 11:40:05 »
    Co do realistycznych trupów: sam uważam, że to świetny pomysł, ale czy to nie za dużo ingerencji w sam silnik gry? Od razu uprzedzam: jestem kompletnym noobem w moddingu ;p
    Ale w sumie sztandary powiewające na wietrze i czołgi miały być niemożliwe, a jednak są. Mimo, że w innych modach.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #332 dnia: Grudnia 28, 2011, 12:07:52 »
    Słusznie. Na battle nie byłoby to żadnym problemem, bo ile zwłok może być? 20 ludzi plus około 10 koni, to ledwie 30, u nikogo nie będzie się ciąć. Gorzej na inwazji, tam zabici idą w setki.

Mi właśnie chodziło głównie o inwazję. Na battle, gdzie jak sam zauważyłeś mamy około 30 trupów rozrzuconych po całej mapie, nie mają one żadnego znaczenia. To a inwazji w jednym miejscu leży kilkadziesiąt ciał, czyli byłaby to ładna barykada. Nie wiem jaki takie "okopy" mają wpływ na płynność gry, ale nie raz widziałem już gościa który pół mapy zastawiał okopami i gra wcale nie zwalniała. Dodatkowo, można by zrobić tak, żeby działo mogło niszczyć te zwłoki (podobnie jak okopy). Zawsze najwięcej trupów jest przed działem, więc takie regularne "czyszczenie" odciążyłoby grę.

Co do "genialnych pomysłów", to mam jeszcze jeden, a mianowicie rozbrajanie przeciwnika. Po prostu czasami (dość rzadko) podczas walki cios sprawiałby, że przeciwnik wyrzuciłby broń.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #333 dnia: Grudnia 28, 2011, 13:18:28 »
    Nie brałeś pod uwagę jak zachowają się booty z takimi pojawiającymi się przeszkodami. Pewnie będą klinować się, albo biegać gdzieś na około... Jestem przeciw takiemu pomysłowi...
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #334 dnia: Grudnia 28, 2011, 13:31:11 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:08:12 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #335 dnia: Grudnia 28, 2011, 13:38:40 »
    Po chwili myślenia stwierdzam jednak, że to pomysł... bezsensowny.

Wspaniała argumentacja.

Moim zdaniem pomysł jest niezły, zawsze mnie wnerwiało, że z ciałami nie ma kompletnie żadnej interakcji. A jeżeli jeszcze można to wykorzystać w gameplayu... Żyć nie umierać.

Przy okazji zwłok, moglibyście poprawić upuszczanie itemów po śmierci? Frustrujące jest, gdy podbiegamy do muszkietera, by uzupełnić amunicję, a tu lipa, ma tylko rapier, bo zginął w walce wręcz. Chodzi o to, by wszystkie itemy zostały rozrzucone dookoła gracza po jego śmierci. Wiem, że to jest możliwe, bo spotkałem się z tym w modzie 1866.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2011, 14:08:10 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #336 dnia: Grudnia 28, 2011, 14:23:47 »
    Mam nadzieje ze w nastepnej wersji moda ograniczy sie ilosc mozliwych okopow do wybudowania przez inzyniera bo to troche spamuje mape.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #337 dnia: Grudnia 29, 2011, 13:21:36 »
    Przydałoby się wyłączyć możliwość blokowania lancy przez blok dolny. To jest kompletnie bez sensu. Atakuje mnie armia pikinierów, a ja sobie spokonie opuszczam szablę i jestem nieśmiertelny...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #338 dnia: Grudnia 29, 2011, 13:54:45 »
    Co do ciał służących za barykady... Odpada. Tak z przyczyn wydajnościowych, jak i technicznych.

Co do "genialnych pomysłów", to mam jeszcze jeden, a mianowicie rozbrajanie przeciwnika. Po prostu czasami (dość rzadko) podczas walki cios sprawiałby, że przeciwnik wyrzuciłby broń.

Ten pomysł akurat mi się podoba. Zwłaszcza, jeśli zastosuje się go do sytuacji, gdzie ktoś małą bronią blokuje atak zadany bronią wielką/ciężką lub z dużą siłą kinetyczną (atak z rozpędzonego konia).

Przy okazji zwłok, moglibyście poprawić upuszczanie itemów po śmierci? Chodzi o to, by wszystkie itemy zostały rozrzucone dookoła gracza po jego śmierci.

Pewnie nie byłoby z tym wielkich problemów. Zostają kwestie wydajnościowe. Bądź co bądź, to masa nowych obiektów na mapie. Nie wiem, czy jest to aż tak istotne, by trzeba się było z tym babrać...

Przydałoby się wyłączyć możliwość blokowania lancy przez blok dolny.

Pomyślimy...

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #339 dnia: Grudnia 29, 2011, 13:54:58 »
    Ale wtedy pikinierzy będą niepokonani...
    Vivat Pomerania!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #340 dnia: Grudnia 29, 2011, 14:12:25 »
    Pewnie nie byłoby z tym wielkich problemów. Zostają kwestie wydajnościowe. Bądź co bądź, to masa nowych obiektów na mapie. Nie wiem, czy jest to aż tak istotne, by trzeba się było z tym babrać...

Cóż, wszystkie itemy i tak znikają po pewnym czasie, myślę że byłby to problem nie większy niż zwykle. Zrobisz jak będziesz uważał, informuję tylko, że chciałbym coś takiego zobaczyć w modzie. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #341 dnia: Grudnia 29, 2011, 21:33:21 »
    Dobra, to teraz kilka rzeczy, które byłyby mile widziane przy robieniu mapy.

Po pierwsze, wraz z respawnem graczy, respawnowanie się aktywnych przedmiotów. Np. koni, które biegałyby np w coralu, dodatkowych kopii husarskich itp. Już nie wspomnę, że marzeniem byłoby dla mnie zobaczenie ptaków, krów, gęsi i kur. Chyba raczej jest to do zrealizowania.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #342 dnia: Grudnia 29, 2011, 22:26:37 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:07:44 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #343 dnia: Grudnia 29, 2011, 22:29:47 »
    W MMrussia można zobaczyć czarnego latającego ptaka na niebie, więc jest to do zrealizowania

No baa, można go nawet bestialsko zamordować (wybucha przy trafieniu) :D

Offline Zardes

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Do zobaczenia.
      • Profil Youtube - MrZardes
    « Odpowiedź #344 dnia: Grudnia 29, 2011, 23:54:01 »
    Są jakieś informacje nad rozstrzygnięciem rozgrywki z pochodniami? Możemy się czegoś spodziewać? : )

http://www.youtube.com/watch?v=bdaQ5nPV_zM     -=| Trailer The Deluge|=-

http://www.youtube.com/watch?v=z1s2jrmx3KY      -=| Bitwa pod Kircholmem |=-

http://www.youtube.com/watch?v=8VSOdp_rt2I      -=| Bitwa pod Tczewem |=-

https://www.youtube.com/watch?v=hZxB9WPkjzw    -=| Prezentacja wersji v0.8 |=-

https://www.youtube.com/watch?v=FQu4yEVL1Jg    -=| Prezentacja wersji v0.9 |=-