Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki  (Przeczytany 108304 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki
    « Odpowiedź #285 dnia: Grudnia 16, 2011, 00:02:47 »
    Tak ,ale wole jakieś ustalone stroje ciągle niż campienie dla wyposażenia i taka lipna frekwencje jaka aktualnie jest.Mam nadzieje ze Dedal albo Bartus się wypowie w tej kwestii jak to będzie wyglądać.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #286 dnia: Grudnia 16, 2011, 00:54:15 »
    Pomysł z zarabianiem kasy na husarza jest trochę nie trafiony pachnie mi tu c-RPG. Wszystko było by ok gdyby udało się postawić serwer z danymi każdego gracza i np R. Kowalski grający już ponad miesiąc mający status bogatego szlachcica(punkty z gry=status/odblokowane nowe postaci oraz zarobiona kasa=delikatnie większa kasa na starcie każdej rundy) wchodzi na serwer i jako bogaty szlachcic może wyposażyć się na husarza(jako że jest zamożny dostaje więcej kasy na start, oraz prawo do bycia husarzem/odblokowana jednostka w menu jednostek). Mimo tego na serwerach i tak pozostały by limity dla jednostek coby po dwóch miesiącach nie było samych husarzy, a zamożni będą mogli przecież i jako hajduk wyposażyć się dość dobrze.

Pomysł taki wymyślony na poczekaniu, ale jest jedna wada tego pomysłu. Nie ma aż tak wielu graczy by był sens coś takiego tworzyć.

Ustalonych z góry ciuchów na pewno nie będzie, bo było by to co najmniej śmieszne. Oczywiście można by w przyszłości gdy będzie więcej graczy wprowadzić system z MMmoda i dać do tego losowe wyposażenie, ale oczywiście tylko z tych charakterystycznych dla danej jednostki. Było by szybko i zgodnie z realiami.

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    • znacie mnie jako blood_Kasztelan lub Sierzant_PL
    « Odpowiedź #287 dnia: Grudnia 16, 2011, 13:55:24 »
    Myślę że ten pomysł nie był by dobry... Bo w MM trochę nie przepadam grać a propo cRPG to nie grałem i nawet nie chcę bo WFAS jest najlepszy i tyle!

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #288 dnia: Grudnia 16, 2011, 14:12:48 »
    Jak dla te pomysły odpadają - gram rzadko i nie chce mi się czekać miesiąc po to by móc grać husarzem. Pomysł z losowym wyposażeniem też kiepski moim zdaniem.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #289 dnia: Grudnia 16, 2011, 14:20:25 »
    Jak dla mnie najlepszy jest pomysł Emoska. Nie trzeba zbierać cały miesiąc na husarza, a zapobiega zajmowaniu tej jednostki przez osoby które nie umieją grać.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Grudnia 16, 2011, 14:33:55 »
    Ja bym został przy starym limicie i nie dodawał do tego żadnych pomysłów...I emosek, spokojnie nie bedę brał husarii ;) Odstawię dla ciebie

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Grudnia 16, 2011, 14:54:03 »
    W takim razie jedynym rozwiązaniem jest chyba to by gracz wchodząc na serwer miał standardowe jednostki z wyposażeniem do wyboru i 0 kasy.A za kille oraz zwycięstwo by dostawał kasę.Tak będzie?Ale wtedy moim skromnym zdaniem Wiele map trzeba przerobić by obie strony miały szanse na równą grę a co najważniejsze przyjemną.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #292 dnia: Grudnia 16, 2011, 14:58:06 »
    Obecny system jest dobry i lepiej nie kombinować.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #293 dnia: Grudnia 16, 2011, 15:19:56 »
    Jaki system?Jeśli chcemy by w tym modzie została zróżnicowane statystyki eq to musi być np taki system jak podałem wcześniej.Bo inaczej będzie to czego nie chcecie czy li ustalone eq.Bo każdy będzie brał to co najlepsze a jaka będzie chcial zmienić to robi reloga i ma od nowa kasę.W razie jeśli ten system jest dobry to wypadało by wyrównać statystyki wszystkich zbroi i broni czy koni bo te słabe najzwyczajniej są bezużyteczne jeśli stać nas na starcie na najlepsze wyposażenie u kozaków czy tatarów.

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Grudnia 16, 2011, 17:08:52 »
    Już powoli zaczynam się gubić czy jest to mod historyczny czy o rewelacyjnym balansie

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #295 dnia: Grudnia 16, 2011, 17:45:05 »
    Trochę źle się wyraziłem.. Nie chodziło mi o system ala cRPG, gdzie staty są zapisywane na serwie. Chodzi mi o to, by po każdym wyjściu z serwa było to resetowane, a limit był stosunkowo niski. Załóżmy, że hajs startowy to będzie 1000d, to hajs potrzebny do wybrania husarza wyniesie, dajmy na to 2500d. I nie będzie rang ani statusów, rzecz będzie polegała na tym, by gracze w trakcie bitwy zasłużyli na wzięcie husarza. Byłby to tez impuls, by bitwy były dłuższe - więcej rund na mapę.
    jeśli gracz będzie się dobrze sprawował w czasie bitwy, to w jej połowie być może będzie mógł wziąć husarza.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2011, 18:38:15 wysłana przez EMOsek »

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #296 dnia: Grudnia 16, 2011, 18:26:43 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:04:31 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #297 dnia: Grudnia 16, 2011, 18:58:17 »
    A sądzisz, że lepiej jak husarią będą noobki a mega pro będą musieli grać zwykłą szlachtą?
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #298 dnia: Grudnia 16, 2011, 19:05:54 »
    A sądzisz, że lepiej jak husarią będą noobki a mega pro będą musieli grać zwykłą szlachtą?
    Jeśli ktoś jest "mego pro" to poradzi sobie także szlachtą nieprawdaż? A co jeśli dany gracz chce po prostu wypróbować jakąś klasę w praktyce (bo gra z botami nijak ma się do bitwy z graczami)?
    Ja jestem na nie, wolę procentowy system. A nawet jeśli taki byłby wprowadzony (zarabianie na klasę), to i tak musiałby być wprowadzony limit by cała drużyna nie wzięła np. husarza właśnie.

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #299 dnia: Grudnia 18, 2011, 15:37:28 »
    To ja mam kilka propozycji:

• Nastawienie pik dla pikinierów (przeciwko kawalerii)
    • Wyłączenie głosowania na zbanowanie gracza (wczoraj byla taka sytuacja, że koleś dostał bana za nic)
    • Frakcja Moskali