Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki  (Przeczytany 108329 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki
    « Odpowiedź #180 dnia: Sierpnia 01, 2011, 16:03:49 »
    Usuńcie dodatkowo ustawianie poziomu trudności - bo przed chwilą kilku ciołków zvotowało na poziom trud. 999, i hardcore - w wyniku czego serwer padł przez bandę debili.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #181 dnia: Sierpnia 01, 2011, 16:18:14 »
    EDIT: Aha. Friendly Fire na inwazji MUSI być wyłączony. Tk sypie się jak z rękawa, zdarzają się rundy gdzie połowa drużyny ginie z rąk teamkillerów. Ludzie w ogóle nie patrzą po sprzymierzeńcach, strzelają, tną, rzucają, tak jakby ich tam w ogóle nie było. Trzeba usunąć ff, bo inaczej tryb jest niegrywalny.
    to zepsuje ten tryb, w ogóle ff na wszystkich trybach powinien by c włączony.
    Sam widziałem że większość wychodzi przed tabor i dostaje z kartaczy, ale i ja bym do nich strzelił bo i tak by zgineli, inna sprawa że wielu chce pomagać walczącym wręcz strzelając do wroga, ale nie zawsze im się to udaje... Stąd TK...
    Może lepiej ustawić rany za tk na 100% to będą uważać...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #182 dnia: Sierpnia 01, 2011, 16:25:19 »
    Jak dla mnie to fatalne rozwiązanie... To się nie bierze tylko z tego, że nie uważają, takie tk-i zdarzają się stosunkowo rzadko, owszem, są irytujące, ale samo to dałoby się znieść. Ale ten tryb stwarza doskonałe okoliczności np. dla klanu Cossacks, który istnieje chyba tylko po to, by psuć innym zabawę. Ludziom wydaje się, że jeżeli za parę minut resp, to nikt się nie będzie wkurzał. Administratorzy odwiedzają serwer rzadko, i nigdy w takich sytuacjach nie pomagają, a wdawanie się z takim młotem w dyskusję albo oddawanie mu to najlepsza droga do tego, żeby już zawsze za tobą chodził i zabijał. Tak więc trzeba znaleźć inne wyjście - wyłączenie ff.

No i co z tego, że i tak zginie jak wyjdzie przed okop? Na Wagenburgu nie da się wygrać, czy to znaczy że mamy się nawzajem wyrżnąć na spawnie, bo to nic nie zmieni? Nie rozumiem tego argumentu.

Podtrzymuję sugestię o wyłączeniu ff.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #183 dnia: Sierpnia 01, 2011, 16:41:32 »
    A ja popieram tutaj Bartusia, jak wyłączy się FF to nikt nie będzie przykładał najmniejszej uwagi gdzie strzela. Owszem, teraz tez jest trochę ciężko z myśleniem, ale przy wyłączonym FF myślenie zniknie ZUPEŁNIE.
    Co do adminów. Daedalus twierdzi, że jest już czterech, to starczy. Jak widać, mija się z prawdą.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Sierpnia 01, 2011, 16:44:07 »
    No i co z tego, że nie będzie myślał gdzie celuje? Komu to zaszkodzi? Jemu samemu, bo zdobędzie mniej fragów. A drużyna zyska, bo nie będzie tków. Nadal podtrzymuję wniosek o wyłączenie ff.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #185 dnia: Sierpnia 01, 2011, 16:50:50 »
    FF zostanie na 100%. Nie będzie wyłączony ani odbity w gracza, który atakuje. Jak ktoś notorycznie celowo strzela do swoich, to zapiszcie jego ksywkę i go zaraportujcie. Będzie perm-ban i spokój.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #186 dnia: Sierpnia 02, 2011, 16:03:28 »
    Wydaje mi się przede wszystkim że mod zamienił się w swoistego CSa. Broń palna jest zdecydowanie zbyt celna...muszkiety zdzierżę ale te pistolety to jednak przesada. Z tego powodu żadna piechota nie ma racji bytu, pikinierem się nie pobawisz a i konnica jest masakrowana i gra się nią naprawdę ciężko...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Sierpnia 02, 2011, 17:38:20 »
    To prawda. Muszkiety już są ok, ale pistolety trzeba przytemperować. Obniżenie celności o około 5% i obrażeń o 10% powinno załatwić sprawę.

EDIT: Po namyśle, obniżenie ilości ammo też by się przydało. Dla muszkietów różnicy nie zrobi, a ,,pistoleterom'' nakaże więcej myślenia.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2011, 18:13:23 wysłana przez Hofiko »

Offline podest6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #188 dnia: Sierpnia 02, 2011, 23:05:42 »
    A czy ekwipunek dla armii Ottomańskiej jest na pewno historyczny, nie jest z epoki 100-200 lat wcześniej? Bo na serwerach to jest ulubiona frakcja dla nobów. Przyjdzie taki jeden, nałoży 20kg blachy, do tego partyzano-topór-obosieczny, tarcza, mieczyk, koń też cały z blachy i hajda na serwer, i on nie ma wstydu iść tak na pół nagich kozaków. Ostatnio to musieliśmy się w lochach kryć (mapa Kraków), bo inaczej nie da rady.

ed:

No przecież nie wymyśliłem sobie wyniku 10:1 :D, w wąskich uliczkach Krakowa robią spustoszenie.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2011, 23:57:52 wysłana przez podest6 »
    (klik) (klik)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #189 dnia: Sierpnia 02, 2011, 23:37:14 »
    No co ty...Ottomani może i mają blachy ale tak naprawdę te zbroje są słabiutkie...w ogóle nie opłaca się ich kupować...są ciężkie konie ale poruszają się z prędkością 32 (Sic!).

Bo na serwerach to jest ulubiona frakcja dla nobów.

Tak jak jest to moja ulubiona frakcja a także kilku innych gości którzy mają na swoim koncie między innymi mistrzostwo świata w WB...fakt, same nooby.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2011, 13:19:29 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    « Odpowiedź #190 dnia: Sierpnia 03, 2011, 10:52:28 »
    Zgadzam się ledwo z tym koniem puszką lance z przysiadu można zrobić :/
    o ile mi wiadomo najlepszy pancerz turków ma chyba około 28 obrony a pancerz Husarza nowłaśnie
    to Husaria to są puszki

Bo na serwerach to jest ulubiona frakcja dla nobów.

Boś ty nub
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2011, 10:55:57 wysłana przez Michał Warszawiak »

Offline podest6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #191 dnia: Sierpnia 03, 2011, 15:12:56 »
    Jeny... Znowu się zaczyna.
    Pytam się tylko, czy aby na pewno spahisy nie są przegięci? Nie tylko ja to zauważyłem.
    A co to za porównanie do husarii? Mają historyczny ekwipunek, to jest wiadome na bank. Jeżeli rządzili całymi kresami w XVII w, to dlaczego ma tak nie być w grze.
    I nie nazywam nikogo z was nobem, ani żadnego innego mistrza. Ale jak określić taką osobę, która w Krakowie spahisem ma 20 killi na 3 śmierci, a już na następnej mapie Zbaraż (po zmianie frakcji), do końca gry jest 3-4. od końca?
    Pozdrawiam.

P.S Janczarzy są bardzo fajnie zrobieni.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2011, 15:17:31 wysłana przez podest6 »
    (klik) (klik)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #192 dnia: Sierpnia 03, 2011, 17:39:03 »
    Wystarczy wejść na schody/jakiś dach i po husarzu/spahisie.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #193 dnia: Sierpnia 03, 2011, 17:46:04 »
    Wystarczy wejść na schody/jakiś dach i po husarzu/spahisie.
    Wystarczą dwa strzały i już po Usarzu/Timariocie...
    Dlatego nie wiem, czemu tak gloryfikujecie kawalerię, Ja jakoś nie spotkałem się, by jakiś jeździec miażdżył piechociarzy...

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #194 dnia: Sierpnia 08, 2011, 21:49:19 »
    Wystarczą dwa strzały i już po Usarzu/Timariocie...
    Dlatego nie wiem, czemu tak gloryfikujecie kawalerię, Ja jakoś nie spotkałem się, by jakiś jeździec miażdżył piechociarzy...
    Mimo braku broni palnej, jak jakiś dobry gracz weźmie łucznika konnego Krymem to piechota może się schować :)

Ale przejdźmy do rzeczy. Chodzi tu o grę w porze dnia: noc. Moim zdaniem, przydałyby się pochodnie. To by bardzo pomogło w walce w nocy. Pisano na chacie jeszcze o podpalaniu ludzi, strzał, drzwi itp. ale po pewnym namyśle, sądzę, że dodanie pochodni i ewentualnej możliwości "przyczepienia" ich gdzieś byłoby zupełnie wystarczające. Dodać pochodnie do ekwipunku, i po sprawie.
    To jest moje osobiste zdanie, proszę mnie nie karcić :)
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*