Moja sugestia: zablokować blokowanie muszkietem w trybie strzelania. I tak nikt z tego nie korzysta, a niezwykle utrudnia celowanie. Celuję do wroga skampionego za rogiem, jednak on tam perfidnie siedzi schowany. No to przerywam celowanie i podchodzę kilka kroków (żeby móc się poruszać trzeba przerwać celowanie, całkiem słusznie, jednak w połączenie z tym nieszczęsnym blokowaniem...). I co się dzieje? Przed oczy wyskakuje mi łokieć. Muszę poczekać aż moja postać przestanie blokować, i dopiero wtedy podejść (a już w tym momencie często zarabiam kulkę). Proponuję to zmienić, bo swoją drogą dość żałośnie to wygląda, gdy taka grupka Szwedów celuje we wroga, a gdy ten zniknie z pola widzenia, ci nagle łapią się za muszkiety i unoszą je w górę albo w bok, jakby kredens trzymali.
EDIT: Aha. Friendly Fire na inwazji MUSI być wyłączony. Tk sypie się jak z rękawa, zdarzają się rundy gdzie połowa drużyny ginie z rąk teamkillerów. Ludzie w ogóle nie patrzą po sprzymierzeńcach, strzelają, tną, rzucają, tak jakby ich tam w ogóle nie było. Trzeba usunąć ff, bo inaczej tryb jest niegrywalny.