Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki  (Przeczytany 108613 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 20, 2011, 14:45:32 »
    Zablokowałem możliwość celowania z muszkietów w biegu/ruchu. Obecnie skrypt ustawiony jest, by odpalał się co 1 sekundę, przez co działa z lekki opóźnieniem (postać nie zatrzymuje się od razu, ale robi jeszcze z krok, dwa). Jak zajdzie potrzeba, to zmniejszę ten czas, albo ustawię skrypt, by odpalał się w każdej klatce.

Inne zmiany dotyczące broni palnej:
    - pistoletami nie można już blokować uderzeń
    - zmniejszone obrażenia zadawane przez pistolety i muszkiety w trybie walki wręcz (bo to było dziwne, że pistoletem można było kogoś zatłuc kogoś na śmierć łatwiej, niż nadziakiem)
    Obecne obrażenia:
     - dla pistoletów 10 obuchowych (było 20)
     - dla muszkietów średnio 14 obuchowych na zamach i 10 na pchnięcie (było po 20)

O reszcie zmian można przeczytać w tym wątku: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6527.0
    Staram się go w miarę na bieżąco aktualizować.

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 20, 2011, 18:24:46 »
    Pomysł z Chorągwiami (odpowiednikami regimentów z MM Moda) może i głupi nie jest. Ale wymagałby to sporego nakładu pracy. A dobrze wiem, że jak ja się za to nie wezmę to nikt tego nie zrobi;-)
    Można by spróbować rozwinąć tą ideę, dużego TSa mamy, świetnego moda też... Tylko trzeba organizatorów.

Na razie, w swoim chorym umyśle, planuję jakąś rekonstrukcję bitwy ale muszę mieć najpierw nową wersję moda.

Może aż takim problemem by to nie było, gorzej znaleźć ludzi, którzy by w tym uczestniczyli

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 20, 2011, 19:52:22 »
    Nawet jeżeli jest to wykonalne, to XVII wiek w polskiej historii kojarzy mi się bardziej z chaosem, zajazdami, piciem na umór i husarską fantazją niż z ładnie zorganizowanymi chorągwiami, ponadto skojarzenie z XIX-wiecznymi regimentami zakrawa na absurd. Nie mówię, że nie było podziału na chorągwie itp, jednak to na pewno nie jest główny aspekt tego czasu. PW WFaS to tylko sugestia, a jako że jest małe zainteresowanie (oraz myli się PWMODa z *tfu* cRPG, przez co ma to jeszcze mniejsze szanse), można zamiast tego wprowadzić np nowy tryb gry, może nawet tryby. Albo cokolwiek innego, co oddawałoby ten klimat.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 21, 2011, 00:24:56 »
    Z ciekawszych rzeczy... Dodałem wreszcie możliwość zmiany trybu walki nadziakami, czekanami, młotami wojennymi. Po stuknięciu x broń się w rękach obraca i zadaje inny rodzaj obrażeń (obuchowe lub kłute).

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 21, 2011, 09:46:12 »
    Daedalus ty jednak nie jesteś zwykłym śmiertelnikiem...

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 21, 2011, 12:59:28 »
    No ten mod napewno będzie o niebo lepszy niż Dzikie Pola.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 21, 2011, 13:03:09 »
    To wiedzieliśmy już we wrześniu ;p
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 21, 2011, 20:24:10 »
    Może niekoniecznie do samej rozgrywki, a do wydawania bet. Można by wydawać jakiś patch, bo ściąganie na nowo 160 MB jest ( może tylko ja mam taki problem ) uciążliwe na moim łączu. To tylko taka mała sugestia

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 21, 2011, 20:55:58 »
    Moim zdaniem muszkiety są za ciche.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 21, 2011, 22:39:46 »
    Clexane, następne bety będą właśnie w formie małych patchy. Obecną musiałem wydać tak, jak to zrobiłem, w całości, bo raz, że było dużo zmian, dwa, że musiałem usunąć sporo zbędnych śmieci oraz innych niepotrzebnych rzeczy.

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 22, 2011, 09:51:00 »
    Dzięki Daedalus :) Zassałem patcha, teraz tylko 0.2 i będzie luz.

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 22, 2011, 18:51:58 »
    Witam, dzisiaj rano pobrałem najnowszą wersję WFAS i odraziu odpaliłem multi na serwerze tawerny było tam po 10 botów, oczywiście Rezczpospolita kontra kozacy w miedzy czasie doszedł Make My Day i Hofiko (fajnie się grało). Jedno mi się nie podobało podczas walki straciłem konia, a 10 botów (Husaria sama) zamiast jak to powinno być stratować mnie strzelali z daleka (wyglądało to jak indianie napadali na tabory, ja w środku, a husaria dookoła mnie strzelała do mnie, gdyby nie koledy z przeciwnej drużyny mnie nie zabili to chyba bym czekał do zakończenia czasu bitwy). Jak ponad godzinę grałem to było tak samo 85% strzelali, a 10% walka kopią lub mieczem. Nieda się nastawić, żeby więcej nastawieni byli na atak wręcz zwiększyło by to ich efektywność. Może mniejsza ilość naboi dla nich. Pozdrawiam
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 22, 2011, 19:42:44 »
    To boty mają zdrowy rozsądek? Pierwsze słyszę :D Ja na ich miejscu też bym nie szarżował, miałeś lancę.

Czy można nakazać botom upuszczenie złamanej kopii po szarży? Bo nie są one na tyle inteligentne by ją schować i wyjąć miecz. Wygląda to pokracznie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 23, 2011, 10:40:09 »
    Co do propozycji, przydały by się mapy i pomysł na nie.. Genialną mapką jest Manor i tutaj nie ma za bardzo co komentować. Dalej.. Zbaraż niestety oprócz okopów, armat, i głównej bramy wygląda przeciętnie a i zdobywać go nie ma jak (2 drabiny, brama której przy większej ilości ludzi wręcz nie da się zdobyć , można też postrzelać armatom ale i tak muru nie zniszczysz) Mapka Ruiny i FBTR, mnie denerwują po co Nativowskie mapki w modach, strasznie psuje to klimat. Olewsk oprócz tego że ładnie wygląda, i na słabszych komputerach władowanie tej mapki graniczy z cudem, to nic ciekawego nie oferuję, pałacyk fajnie wygląda i dodano tam kilka ciekawych rzeczy, ale do czego to ma służyć? Ni to oblężenie ni to bitwa. Mountains to dwa mosty zwodzone, fajny domek.. i nic po za tym ( Nie licząc ogromnej niewykorzystanej przestrzeni), można co najwyżej do siebie postrzelać. Lake fajna mapa, ale potencjał łódek niewykorzystany. Pisałem już o tym na forum WFaS, ale napiszę jeszcze raz mój pomysł na tą mapke: Przerobiłbym ją typowo do Siega, na środku powiększyłbym wyspę i postawił drewniany fort (Obrońcy), oczywiście dało by się ten fort zniszczyć, Atakujący mieli by zdobyć ten fort, mają oni: dwie drogi aby go zdobyć, opcja trudniejsza przesz most i bramę, i opcja łatwiejsza przez desant z łódek, problem tylko co gdy obrońcy zniszczą łódki.. jeśli mogły by się jakoś respić albo postawić ich więcej było by ok. Zapaleni strzelcy mogli by natomiast postawić okopy na brzegu, i pobawić się w snajperów.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2011, 10:44:55 wysłana przez ^IvE »

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 23, 2011, 11:12:57 »
    Lake fajna mapa, ale potencjał łódek niewykorzystany. Pisałem już o tym na forum WFaS, ale napiszę jeszcze raz mój pomysł na tą mapke: Przerobiłbym ją typowo do Siega, na środku powiększyłbym wyspę i postawił drewniany fort (Obrońcy), oczywiście dało by się ten fort zniszczyć, Atakujący mieli by zdobyć ten fort, mają oni: dwie drogi aby go zdobyć, opcja trudniejsza przesz most i bramę, i opcja łatwiejsza przez desant z łódek, problem tylko co gdy obrońcy zniszczą łódki.. jeśli mogły by się jakoś respić albo postawić ich więcej było by ok. Zapaleni strzelcy mogli by natomiast postawić okopy na brzegu, i pobawić się w snajperów.
    Bardzo fajny pomysł, do tego dał bym obrońcom jakąś armatę np skierowaną na most, albo na jakiejś wysokiej wierzy skierowaną ku plaży. Oczywiście lepiej wyglądały by jakieś armaty regimentowe(chyba tak to się nazywa tzn dużo mniejsze od tych które są).
    Można by też skonstruować organki, myślę że to nie byłby aż tak duży problem... Chociaż mogę się mylić...
    Atakującym jakaś armata też by się przydała...
    For fajnie gdyby dało się zniszczyć, albo przynajmniej samą palisadę...

Pozdrawiam.