Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380308 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus9

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2820 dnia: Lipca 06, 2016, 14:08:17 »
    BO TO NIE CHISTORYCZNIE

blond ,kazdy chistoryk ci powie że ,najemnicy ,tureccy słuzyli w armi Niemców Nazistów w czasie 1618-48 ,wojnie trzydziestoletniej wojnie.

Offline JakubII

• Użytkownik
    • Piwa: 11
      • 9
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2821 dnia: Lipca 06, 2016, 20:17:19 »
    Deluge to nie mod o wojnie 30-letniej.
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2822 dnia: Lipca 06, 2016, 21:33:15 »
    Deluge to nie mod o dobrym gejmpleju.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Kradus9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2823 dnia: Lipca 07, 2016, 09:30:54 »
    Deluge to nie mod o wojnie 30-letniej.
    a Hakkapelici to jednostka z wojny 30-letniej i jakoś nikt z tym problemu nie ma?

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #2824 dnia: Lipca 07, 2016, 16:52:35 »
    a Hakkapelici to jednostka z wojny 30-letniej i jakoś nikt z tym problemu nie ma?
    A gdzie masz niby tą jednostkę umiejscowioną w modzie?

Offline Kradus9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2825 dnia: Lipca 07, 2016, 19:10:53 »
    A gdzie masz niby tą jednostkę umiejscowioną w modzie?

jednostki nie mam, ale mundurki już są...

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2826 dnia: Lipca 07, 2016, 19:28:45 »
     No gdzie? Dajesz, masz swoje 5 minet.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2827 dnia: Lipca 07, 2016, 20:21:29 »
    No gdzie? Dajesz, masz swoje 5 minet.
    Hakka ma mundury pod bannerem z tego co pamietam

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2828 dnia: Lipca 07, 2016, 21:14:20 »
     Brawo kufa! I co to wszystko ma do rzeczy? Co ma nazwa klanu, jego bannery i ciuchy, czy różne fikuśne rzeczy devów, do ogółu moda? Co ma piernik do wiatraka.
     Jeśli dalej ktoś nie zajarzył, czy nie widzi różnicy, to zostawiam go samym sobie. Bo jak to mówią ,,szkoda strzępić ryja,, :D

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2829 dnia: Lipca 07, 2016, 21:28:06 »
    Według mnie na rzecz eventów cofnieto dynamikę. I to bardzo. Prędkość broni, czy celność. Ponownie stawiam pytanie, realizm czy gameplay? Bo jak teraz patrze, to jedna broń jest super turbo szybka i spokojnie tłuczę nią sobie puszki jak chcę, a druga znowu ma masywny dmg, ale nijak tym machnąć, jeszcze się od armorów odbija. (żuchwa i berdysz chociażby)

Offline Kradus9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2830 dnia: Lipca 07, 2016, 23:13:15 »
    (żuchwa i berdysz chociażby)

żuchwa jest najlepszą bronią w Delungu, nie wiem o co ci chodzi lol

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2831 dnia: Lipca 07, 2016, 23:50:38 »
    żuchwa jest najlepszą bronią w Delungu, nie wiem o co ci chodzi lol
    Wlasnie o to, ze jest zbyt OP. Deklasuje reszte broni, zwlaszcza ze ma obuchowe ktore tluka tez puche na pare trafien.

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #2832 dnia: Lipca 08, 2016, 08:35:00 »
    A czy karabin sznajperski i granatnik w Delungu są historyczne?
    Bo na pewno nie są zbalansowane :D

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2833 dnia: Lipca 08, 2016, 17:19:53 »
    A czy karabin sznajperski i granatnik w Delungu są historyczne?
    Bo na pewno nie są zbalansowane :D
    Durne porównanie. Przecież wspomniana przez ciebie broń nie jest normalnie dostępna dla graczy, w przeciwieństwie do żuchwy.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #2834 dnia: Lipca 08, 2016, 18:26:26 »
    Durne porównanie. Przecież wspomniana przez ciebie broń nie jest normalnie dostępna dla graczy, w przeciwieństwie do żuchwy.
    Traktujesz to porównanie na poważnie? Dobrze  że nie powiedziałeś mi że te bronie są nie historyczne.
    A co do samej żuchwy to występuje ona tylko u tatarów i kozaków czyli w frakcjach które nie mają puszek, tarcz, dobrej konnicy, i długich pik. Więc chyba można zostawić tę żuchwę tym kozakom żeby mieli czym się bić z zapuszkowaną husarią na czołgach.
    Faktem jest że w Delugu jest kilka broni u piechoty które są zawsze wybierane a reszta jest nie tykana przez graczy, każdy gracz praktycznie wybiera na piechocie pałę, dusaka, żuchwę i ew. czekana lub szabelkę (i to nie każdą). A tak to większość szbali, toporków, rapierów jest nie tykana przez graczy.
    Osobiście to zmniejszyłbym sporo dmg tych kijków i zmienił obuchy na co innego
    « Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2016, 18:47:58 wysłana przez ManGo »