Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380310 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2805 dnia: Lutego 27, 2016, 10:18:02 »
    Jak na przełomie sierpnia i września grałem w Deluge, to zdarzały mi się podczas normalnej gry na serwerach akcje, gdzie ja grałem rajtarem a przeciwnicy konnymi łucznikami i nie kojarzę, żebym był "zmiatany" w 1v1. Owszem, ginąłem, w szczególności że nie przyzwyczaiłem się nigdy do koni z DLG, są dla mnie zbyt wolne i mało zwrotne, ale rozumiem że tak ma być żeby zachować balans. Pomimo tego, powiedziałbym że stosunek moich killi do śmierci w walce z konnym łucznikami to było albo 1:1, albo niewiele gorszy. Pamiętam że grałem też z kimś z ChW (niewykluczone, że z Rivetem) i ta osoba też grając rajtarem ładnie kosiła konnych łuczników.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2806 dnia: Lutego 27, 2016, 16:15:17 »
    Mod jest dobrze zbalansowany po prostu nie macie skilla. Takie są smutne fakty. Oczywiście ideału nie ma ale naprawdę już lepiej to się chyba nie da zbalansować.

Offline Murzyn Waleczny

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    • Taki swój swojski Murzyn.
    (PROPOZYCJA) Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek...
    « Odpowiedź #2807 dnia: Marca 16, 2016, 17:55:37 »
    Proponuję wprowadzić do każdej z frakcji (może z wyjątkiem Tatarów) jednostkę grenadiera. Jego cechą było by posiadanie granatów oraz broni białej (ew. jeszcze pistolet). Ze względu na to, że jeszcze w XVII wieku nie wykształcili się oficjalnie tacy grenadierzy jak 100 lat później, proponuję zrobić jedynie ubranie inżyniera (zresztą wszystko co ma inżynier, oprócz narzędzi), a jemu [inżynierowi] zabrać granaty. Dlaczego? Ponieważ na większości serwerach jest limit inżynierów do 1. I sobie taki randomowy gracz go zabiera, rzuca granatami we wszystkie strony (umierając przy najszybszej okazji), podczas gdy na bitwie potrzebne są jakieś zabezpieczenia, a nikt nie może ich zbudować za pomocą łopaty i siekierki, no bo ktoś się świetnie bawi grantami. A przy wprowadzeniu takiej jednostki wreszcie by dało się budować umocnienia, bo inżynier cały czas jest zajęty.
    « Ostatnia zmiana: Marca 16, 2016, 18:10:26 wysłana przez Murzyn Waleczny »
      Szlachta murzyńska

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #2808 dnia: Marca 16, 2016, 18:05:39 »
    Chciałbym ci dać piwo, ale nie mogę, gdyż jedno już dziś ode mnie dostałeś. To naprawdę świetny pomysł. Myślę, że warto porzucić odrobinę realizmu, aby lepiej się grało.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Muzg

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    Odp: (PROPOZYCJA) Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek...
    « Odpowiedź #2809 dnia: Marca 17, 2016, 06:24:54 »
    podczas gdy na bitwie potrzebne są jakieś zabezpieczenia, a nikt nie może ich zbudować za pomocą łopaty i siekierki, no bo ktoś się świetnie bawi grantami. A przy wprowadzeniu takiej jednostki wreszcie by dało się budować umocnienia, bo inżynier cały czas jest zajęty.
    Przecież muszkieterowie, hajducy i chyba nawet część pikinierów mają toporki i łopaty do budowania...
    - Muzgu co będziemy robić dziś w nocy?
    - To samo co zawsze, spróbujemy przejąć władze nad Delugem!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #2810 dnia: Marca 21, 2016, 20:03:20 »
    A nie lepiej usunąć bzdurnych granatów, które i tak mają znikomą wartość historyczną a tylko psują rozgrywkę szczególnie zważając na to, że przy 10-20 graczach naprawdę są op? Nawet nie mówię o clashu na meczu gdzie granaty to w ogóle powinny być usunięte. Co innego gdyby był prawdziwy realizm i bitwy po kilkaset graczy to wtedy granaty miały by sens.

Oczywiście zaraz będzie na mnie lincz. Fakty są jednak oczywiste. To tylko bzdurna zabawka do tego jak ktoś rzeczywiście umie tym grać to naprawdę psuję rozgrywkę. Jest oczywiście wielu fanów granatów, którzy wyspecjalizowali się w tego typu zabawach to będą tego bronić. Bycie jednak z tego złowrogiego Nativa, daję mi pewną obiektywność na to wszystko. Jestem jednak z boku. Lepiej budować okopy i bawić się rozsądnie modem i trenować dobre wykorzystanie terenu, taktyczne rozstawienie okopów itd. Niż latać na pałę wiecznie z tym granatem jak co niektórzy.

Offline Karadeusz

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2811 dnia: Marca 21, 2016, 20:53:41 »
    Według mnie rapiero-miecz powinien być droższy, ale nie uznawany za pistolet, żeby na przykład chorąży mógł sobie jeszcze kupić pistolet, gdy kupuje rapiero-miecz.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #2812 dnia: Marca 21, 2016, 21:24:57 »
    Popieram Ive w sprawie granatów.

A od siebie chciałbym dodać, że maczuga z końskiej żuchwy jest straszliwie mocna. I nie mówię tego dlatego, że dostaję przez nią wciry, ale dlatego, że sam nią dużo gram i wtedy gra mi się łatwo nawet przeciwko najlepszym graczom.
    To jest kość, a nie stal. Mimo to broń ma bardzo dużą przebijalność pancerza, a także 34 pkt obrażeń. Na waszym miejscu znacznie zmniejszyłbym przebijalność oraz obniżył zadawane obrażenia do mniej więcej 25-30. Tym bardziej, że koszt tej maczugi jest praktycznie żaden.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #2813 dnia: Marca 21, 2016, 21:26:03 »
     O ile pamiętam, jak masz dwa pistolety do wyboru i rapieromiecz, to najpierw kupujesz dwa pistolety, a potem rapieromiecz. A przynajmniej mi tak kiedyś działało.

Granaty są irytujące i przewążnie na randomie biorą je najwięksi tchórze i ci co nie umieją inaczej grać, ale całkowicie usunięcie było by bez sensu. W końcu to jedna z wyróżniających się rzeczy w modzie. A i do niszczenia się przydaje, a i na inwazje ;)
     Aaaa, no i dla tabunu nóbskich kamperków na ambonach się przydają.

Offline Karadeusz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2814 dnia: Marca 25, 2016, 12:54:47 »
    O ile pamiętam, jak masz dwa pistolety do wyboru i rapieromiecz, to najpierw kupujesz dwa pistolety, a potem rapieromiecz. A przynajmniej mi tak kiedyś działało.

Też tak się nie da zrobić. 

Offline Muzg

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    Fajnie by było gdyby w HRE dać oficerowi i chorążemu ubranka mniejszości narodowych. Obecnie na eventach to trochę dziwnie wygląda, jak z Węgrami biega sobie typek w kolecie/wamsie i kapelusiku.
    - Muzgu co będziemy robić dziś w nocy?
    - To samo co zawsze, spróbujemy przejąć władze nad Delugem!

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    Wszędzie ta tolerancja.... xD
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Kradus9

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2817 dnia: Czerwca 22, 2016, 20:28:28 »
    ubranka mniejszości narodowych
    masz na myśli burki, hidżaby i dżalabije?

Offline Joloomen

• Użytkownik
    • Wir sind verloren...
    « Odpowiedź #2818 dnia: Lipca 06, 2016, 02:50:15 »
    Skoro są Tatarzy w Moskwie to dlaczego nie Janczarzy/Tufekci w HRE ?

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2819 dnia: Lipca 06, 2016, 04:38:02 »
    Skoro są Tatarzy w Moskwie to dlaczego nie Janczarzy/Tufekci w HRE ?
    BO TO NIE CHISTORYCZNIE

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.