Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380315 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2595 dnia: Sierpnia 26, 2015, 11:54:54 »
    No i skrzydełka podcięte. ;p

Offline JakubII

• Użytkownik
    • Piwa: 11
      • 9
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2596 dnia: Sierpnia 26, 2015, 11:56:24 »
    Artyleria rakietowa nie występowała w ogóle w potopie szwedzkim głównie ze względu na to, że Polacy nie mieli wtedy czasu na używanie eksperymentalnej broni. Fakt pierwszą książkę o artylerii rakietowej wydał Kazimierz Siemienowicz w 1650 ale należy pamiętać że był tylko teoretykiem. Samych rakiet nie używano podczas bitew w celach innych niż próby sprawdzenia jej skuteczności.
    Później zarzucono prace nad rakietami, ze względu na rozwój zwykłej broni palnej.

Co do kartaun to nie tylko były one na wyposażeniu Turasów, ale Szwedzi też byli w posiadaniu cięższych dział, mimo tego były używane tylko i wyłącznie podczas większych oblężeń, oraz sama wielkość była by trudna do zrealizowania w Warbandzie.
    (click to show/hide)

Offline maciek199795

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2597 dnia: Sierpnia 26, 2015, 12:04:07 »
    Cytujesz raptem JEDEN argument, do reszty się nawet nie odwołujesz, dlaczego ? Ale nie ty nadal ciągniesz wątek tych wideł, wiesz przestań odpisywać bo to sensu nie ma, jak nawet twoje  lenistwo nie pozwala na odwołanie się do innych. I na koniec tej bezużytecznej dyskusji, pomyśl co pomoże skutecznie wypromować moda.
    Wątek wideł użyłem tylko w jednej wypowiedzi. Parę postów wcześniej zaproponowałem koniec tej konwersacji ale widzę, że na siłę chcesz mieć ostatnie zdanie. Zauważyłem również, że stosujesz wybiórczo pewne elementy moich wypowiedzi.
    Sala Włodzimierza w Pałacu dużym na Kremlu, gdzie Stalin 25 czerwca 1945 do swych marszałków i generałów podczas ceremonii odznaczeń przemówił.

"To nie Niemcy, tylko Polska jest naszą największą zdobyczą wojenną!"

Było to w trakcie ceremonii nagradzania orderami dwóch tysięcy najważniejszych marszałków i generałów Armii Sowieckiej, w przeddzień wyjazdu Stalina na konferencję „Wielkiej Trójki” do Poczdamu, gdzie ostatecznie ważyły się losy świata, Europy i Polski po zakończeniu II wojny światow

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2598 dnia: Sierpnia 26, 2015, 12:10:39 »
    Wątek wideł użyłem tylko w jednej wypowiedzi. Parę postów wcześniej zaproponowałem koniec tej konwersacji ale widzę, że na siłę chcesz mieć ostatnie zdanie. Zauważyłem również, że stosujesz wybiórczo pewne elementy moich wypowiedzi.

Maćku, jeśli widzisz że wszyscu tutaj, którzy są bez wątpienia przynajmniej równie obeznani w grze i historii jak Ty twierdzą że się mylisz, to chyba najwyższy czas skończyć się kłócić. Daj spokók, powiedziałeś swoje, dwa razy użyłeś już argumentów kończącycych dyskusję ale dalej się pieklisz o coś, co jest niczym w porównaniu Z BRAKIEM WIDEŁ U KOZAKÓW

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2599 dnia: Sierpnia 26, 2015, 12:11:38 »
    Widły są, potwierdzone info ;).

Offline maciek199795

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2600 dnia: Sierpnia 26, 2015, 12:17:35 »
    Maćku, jeśli widzisz że wszyscu tutaj, którzy są bez wątpienia przynajmniej równie obeznani w grze i historii jak Ty twierdzą że się mylisz, to chyba najwyższy czas skończyć się kłócić. Daj spokók, powiedziałeś swoje, dwa razy użyłeś już argumentów kończącycych dyskusję ale dalej się pieklisz o coś, co jest niczym w porównaniu Z BRAKIEM WIDEŁ U KOZAKÓW
    Faktycznie na komputerach się nie znam, ale nie pozwolę sobie wciskać kitu. Na historii się znam i nie zgodzę się z tobą.

Artyleria rakietowa nie występowała w ogóle w potopie szwedzkim głównie ze względu na to, że Polacy nie mieli wtedy czasu na używanie eksperymentalnej broni. Fakt pierwszą książkę o artylerii rakietowej wydał Kazimierz Siemienowicz w 1650 ale należy pamiętać że był tylko teoretykiem. Samych rakiet nie używano podczas bitew w celach innych niż próby sprawdzenia jej skuteczności.
    Później zarzucono prace nad rakietami, ze względu na rozwój zwykłej broni palnej.

Co do kartaun to nie tylko były one na wyposażeniu Turasów, ale Szwedzi też byli w posiadaniu cięższych dział, mimo tego były używane tylko i wyłącznie podczas większych oblężeń, oraz sama wielkość była by trudna do zrealizowania w Warbandzie.

O ile dobrze pamiętam rakiety zostały zabrane na wojnę z Osmanami czy użyte tego nie wiem.

Może zostanie wprowadzone coś takiego:) http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://i47.tinypic.com/20q1ac1.jpg&imgrefurl=http://bron.iweb.pl/printview.php?t%3D98411%26start%3D0%26sid%3D24797597992ff5f2fc3ea91bc1f8ec0a&h=246&w=594&tbnid=s9MFLQ0YZwvd7M:&docid=tsyDNoUd1jBn1M&ei=lZLdVcmhJsrZacKqikg&tbm=isch&ved=0CCkQMygKMApqFQoTCInAzu_CxscCFcpsGgodQpUCCQ

Sala Włodzimierza w Pałacu dużym na Kremlu, gdzie Stalin 25 czerwca 1945 do swych marszałków i generałów podczas ceremonii odznaczeń przemówił.

Było to w trakcie ceremonii nagradzania orderami dwóch tysięcy najważniejszych marszałków i generałów Armii Sowieckiej, w przeddzień wyjazdu Stalina na konferencję „Wielkiej Trójki” do Poczdamu, gdzie ostatecznie ważyły się losy świata, Europy i Polski po zakończeniu II wojny światow

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #2601 dnia: Sierpnia 26, 2015, 12:54:34 »
    A ja powiem tak. Jest to jak najbardziej temat do dyskusji i nikt nie zabroni jej prowadzić. Jeśli masz coś nowego do zaprezentowania i chcesz się tym podzielić, to nie krępuj się i prowadź dyskusję Maćku. Ale proszę, żebyś darował sobie wycieczki osobiste, czy aroganckie obnoszenie się z nie wiadomo czym. Jak zaczniesz normalnie prowadzić dyskusję (tak, jak chociażby twój post wyżej), to i inni będą inaczej Cię odbierać.

Chciałbym jeszcze pogratulować ekipie devsów Deluge. Widziałem już info z przecieku i naprawdę świetna robota. Świetnie, że dalej wam się chce rozwijać moda i wkładać w niego tyle pracy. Mam nadzieję, że macie w planach przeniesienie go na Bannerlorda, bo jeżeli miałby wyjść w przeciągu najbliższych dwóch lat, to szkoda by było, żeby dzieło tylu lat i sztandar polskiej sceny M&B  poszedł w zapomnienie.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline maciek199795

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2602 dnia: Sierpnia 26, 2015, 13:07:38 »
    A ja powiem tak. Jest to jak najbardziej temat do dyskusji i nikt nie zabroni jej prowadzić. Jeśli masz coś nowego do zaprezentowania i chcesz się tym podzielić, to nie krępuj się i prowadź dyskusję Maćku. Ale proszę, żebyś darował sobie wycieczki osobiste, czy aroganckie obnoszenie się z nie wiadomo czym. Jak zaczniesz normalnie prowadzić dyskusję (tak, jak chociażby twój post wyżej), to i inni będą inaczej Cię odbierać.

Chciałbym jeszcze pogratulować ekipie devsów Deluge. Widziałem już info z przecieku i naprawdę świetna robota. Świetnie, że dalej wam się chce rozwijać moda i wkładać w niego tyle pracy. Mam nadzieję, że macie w planach przeniesienie go na Bannerlorda, bo jeżeli miałby wyjść w przeciągu najbliższych dwóch lat, to szkoda by było, żeby dzieło tylu lat i sztandar polskiej sceny M&B  poszedł w zapomnienie.
    Ja prowadzę normalną dyskusje proszę spojrzeć od strony 171; ale nie pozwolę sobie by traktowano mnie jak śmiecia. Niektórzy tutaj robią ze mnie niedorozwiniętego. Gram w deluga około dwa tygodnie, zauważyłem pewne braki i chciałem się tym podzielić; swoje argumenty popieram wiedzą i linkami do stron internetowych natomiast paru Panów wyżej nie kwapi się uzasadnieniem wypowiedzi tylko zazwyczaj idiotyczną odpowiedzią lub krótkim słowem nie.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #2603 dnia: Sierpnia 26, 2015, 13:28:19 »
    Maciek, daj sobie siana. Wszyscy są przeciwko Tobie i po prostu nie rozumiesz, że twój pomysł nie miał od początku racji bytu, widać, że mało grałeś w Warbanda i nie wiesz, na co stać, a na co nie stać tą grę. Z resztą mało grasz widocznie w Deludża, bo jakbyś trochę grał, to byś wiedział, że brak wideł to iście palący problem (wiem, to brzmi śmiesznie, ale to prawda jasna jak supernova). Muszę też wspomnieć, że zaproponowałeś "pożyczenie" skryptu z NW. Rly? Maciek, daj sobie naprawdę spokój, i skończ tą jałową dyskusję, bo -5 piw przy 27 wiadomościach to kiepski bilans ;)
    Suprajs, podpisu brak!

Offline maciek199795

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2604 dnia: Sierpnia 26, 2015, 13:40:17 »
    Maciek, daj sobie siana. Wszyscy są przeciwko Tobie i po prostu nie rozumiesz, że twój pomysł nie miał od początku racji bytu, widać, że mało grałeś w Warbanda i nie wiesz, na co stać, a na co nie stać tą grę. Z resztą mało grasz widocznie w Deludża, bo jakbyś trochę grał, to byś wiedział, że brak wideł to iście palący problem (wiem, to brzmi śmiesznie, ale to prawda jasna jak supernova). Muszę też wspomnieć, że zaproponowałeś "pożyczenie" skryptu z NW. Rly? Maciek, daj sobie naprawdę spokój, i skończ tą jałową dyskusję, bo -5 piw przy 27 wiadomościach to kiepski bilans ;)
    Szczerze powiedziawszy mnie nie obchodzą statystyki  tkz piw. Patrząc twoim tokiem rozumowania mod powinien stać w miejscu i się nie rozwijać. Nie jestem programistą, zapewne ty też by oceniać czy coś się da wprowadzić czy nie. Mi osobiście wydaje się, że tutaj powinna odbywać się dyskusja na temat wad, zalet danego ekwipunku, broni co by mogła zmienić et cetera ... Sprawy techniczne zostawmy twórcą i tak oni o tym zadecydują.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2605 dnia: Sierpnia 26, 2015, 13:43:03 »
    Ale o czym trwa dyskusja, jeśli b@rtus napisał na poprzedniej stronie, źe nie będzie rakiet w modzie?

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #2606 dnia: Sierpnia 26, 2015, 13:45:13 »
    Maćku, mod się cały czas zmienia. Nie wiesz jakie zmiany wprowadzają devsi tak więc spokojnie, w miejscu nie stoi. Nowe dodatki są zawsze mile widziane, ale nie wszystkie. Rakiety nie dodałyby do moda niczego dobrego, do tego nikt oprócz Ciebie ich nie chce. tak więc oprócz tego, że Bartus już powiedział, że ich nie będzie to wiedz, że jest to po prostu zły pomysł.

Z drugiej strony dobrze by było, gdyby ludzie, którzy regularnie grają wytykali błędy i zwracali uwagę na to, czy przedmioty/jednostki/frakcje są ich zdaniem zbalansowane. Feedback zawsze się bardzo przydaje. :)

Offline maciek199795

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2607 dnia: Sierpnia 26, 2015, 13:56:48 »
    Maćku, mod się cały czas zmienia. Nie wiesz jakie zmiany wprowadzają devsi tak więc spokojnie, w miejscu nie stoi. Nowe dodatki są zawsze mile widziane, ale nie wszystkie. Rakiety nie dodałyby do moda niczego dobrego, do tego nikt oprócz Ciebie ich nie chce. tak więc oprócz tego, że Bartus już powiedział, że ich nie będzie to wiedz, że jest to po prostu zły pomysł.
    Co się uwzięliście na te rakiety? Ja tylko zaproponowałem i uzasadniłem, a pewien gracz co nie będę jego nicku pisał zrobił tylko mętlik w tym wątku oraz podgrzał atmosferę.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2015, 14:27:36 wysłana przez maciek199795 »

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2608 dnia: Sierpnia 26, 2015, 14:59:16 »
    Dodajmy tez slonie jako wierzchowce i koniecznie mloty dwureczne dla inzynierow. Jak sie bawic to sie bawic :V

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2609 dnia: Sierpnia 26, 2015, 15:01:54 »
    Dodajmy tez slonie jako wierzchowce i koniecznie mloty dwureczne dla inzynierow. Jak sie bawic to sie bawic :V

Zapomniałeś o armatach na wozach. Najelpiej żeby wozy były jeszcze jakoś... no nie wiem... opancerzone? I troszkę szybsze?