To ja się wypowiem w kwestii broni palnej
Argumenty że ludzie się stresowali, specjalnie strzelali w niebo czy po prostu mieli swoją celność głęboko tam gdzie słońce nie dochodzi jakoś do mnie nie przemawiają. W Deluge nie gramy wielkich bitew w czasie których takie zdarzenia mogłyby mieć miejsce, randomowa gra to potyczki w których każdy żołnierz raczej daje z siebie wszystko i obecna celność jest naprawdę zbliżona do rzeczywistości. Balans cierpi na tym że czas przeładowania jest za krótki, zwiększyć go o jakieś 30% i na moje oko powinno być git. Zwłaszcza że to broń palna teraz jest pogromcą puszek, które ciężko pociąć konwencjonalnie ;)
Przypominam że jest też w panelu admina coś takiego jak regulator celności i szybkości przeładowania, jeśli chcecie możemy się tym pobawić na potrzeby eventów (albo meczów klanowych), ale w normalnej rozgrywce niech jest tak jak teraz (z tą modyfikacją przeładowania o której pisałem wyżej)
Rajtar OP - darmowe pistolety gorszej jakości, a kolejne mu dać w cenie oddającej faktyczne możliwości, bo takiego najdroższego bogato zdobionego nikt nie kupuje, bo i po co jak zwykły wiele tańszy działa prawie identycznie. Arkebuz nie powinien być darmowy, ale też bez przesady że każdy kosztuje powyżej 800 golda... Powiedzmy ten podstawowy za 400 dać już
A co do łuków - tak jak Bartek pisze, odrobinę podnieść celność ale też zmniejszyć szybkość.
Tak teraz do mnie dotarło... dlaczego nie zrobiliśmy systemu różnych obszarów trafienia? :) Taka puszka powinna dość skutecznie zatrzymywać strzały, ale już trafienie np. w rękę powinno być inaczej traktowane.
Tak.