Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380371 razy)

Opis tematu:

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Taki menel.
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2340 dnia: Lipca 30, 2014, 13:36:53 »
    Myślę, że haki też powinny mieć jakąś szansę na zrzucenie z konia.
    Małą, ale zawsze.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2341 dnia: Lipca 30, 2014, 14:34:30 »
    Ogrniczcie zrzocanie do 60% dla ciężkich muszkietów, halabardy , kilku dłuższych drzewcowych, lancy i oszczepów, nie ma co buffować aż tak reszty.

Offline KUBOTA

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2342 dnia: Lipca 30, 2014, 16:09:36 »
    No  to spadanie faktycznie jest strasznie frustrujące, ja to mam chyba pecha i zlatuję średnio w 50% trafień, nawet od noża, ponadto kilka razy zauważyłem buga że po upadku z konia on natychmiast znika (i nie miało to miejsca na skraju mapy)

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #2343 dnia: Lipca 30, 2014, 16:30:49 »
    Ja gram w Deludża niemal codziennie po kilka godzin, od wydania wersji 0.8 z konia spadłem jakieś 5 razy, więc uważam że to spadanie z konia zależy od "szczęścia". Fakt, uniemożliwienie zepchnięcia z konia za pomocą łuku, albo noży to dobry pomysł.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #2344 dnia: Sierpnia 09, 2014, 16:27:01 »
    Wnioskuję o zmniejszenie ilości zbroi husarskich w Rzeczypospolitej. No tak nie może być, że jest 5 graczy po przeciwnej stronie i wszyscy mają zbroje husarskie :/
    Co ma w takiej sytuacji zrobić taki piechur jak ja? Czuje się jakby ci husarzy patrzyli na mnie i mówili:

(click to show/hide)

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2345 dnia: Sierpnia 09, 2014, 16:59:57 »
    Menel a co mieli powiedzieć np. tacy Szwedzi pod Kirholemem? :D
    Nie wiem jak widziałeś 5 zbroi husarskich u wroga jak maksymalnie może je mieć husarz, oficer i hetman, a oni mają limity po 1 na drużynę. Co do właśnie limitów jest wciąż nie naprawiony bug, że one świeżo po wejściu na serwer po prostu nie obowiązują, co jest co najmniej upierdliwe, bo może być właśnie np. 5 husarzy, albo 4 inżynierów czy 6 Silahdarów co właściwie przesądza szalę zwycięstwa.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #2346 dnia: Sierpnia 09, 2014, 17:09:41 »
    Kircholm to była jednorazowa sytuacja. Z resztą Szwedzi mieli tam przewagę liczebną a na randomowej walce na serwie takiej nie ma.
    Później jak wszedłem do Polski to zauważyłem że są zajęci właśnie husarz, hetman, oficer i chorąży z tym, że limit na husarza był 2/1 :/

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2347 dnia: Sierpnia 09, 2014, 17:14:10 »
    Też znam tą sytuację: szarżuję sobie radośnie silahdarem na takiego kozackiego inżyniera; granatu już nie miał a z garłacza nie trafił. Już miałem zrobić z niego szaszłyk kiedy z krzaków wyskoczył drugi inżynier...
    Suprajs, podpisu brak!

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #2348 dnia: Sierpnia 09, 2014, 19:36:54 »
    Fajnym pomysłem byłoby, gdyby odpalony granat po zabiciu jego właściciela nie wybuchał od razu tylko upadał na ziemie jak gdyby go wcześniej wyrzucił z ekwipunku, i dopiero potem wybuchał :) Wiem, że silnik warbanda nie daje wielkich możliwości do popisu, ale coś takiego bardzo urealniło by rozgrywkę, gdyż w ten sposób człowiek, przy którym odpalono granat jest praktycznie bez szans na przeżycie (no chyba, że uda mu się przytrzymać takiego delikwenta do momentu, aż granat nie wybuchnie mu w ręce).

Offline Muzg

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    « Odpowiedź #2349 dnia: Grudnia 22, 2014, 14:50:44 »
    W związku z tym, że przygotowywany jest nowy patch chciałbym prosić o dodanie:
    - Tatarskich wdzianek dla lekkiej kawalerii w RON (Lipkowie),
    - Najgorszej kopii husarskiej, bądź jakieś innej polskim pancernym (Petyhorcy).
    - Muzgu co będziemy robić dziś w nocy?
    - To samo co zawsze, spróbujemy przejąć władze nad Delugem!

Offline JakubII

• Użytkownik
      • 9
    « Odpowiedź #2350 dnia: Marca 12, 2015, 19:36:18 »
    Nie wiem, jak myślą inni, ale Ja apeluję o zablokowanie granatów na koniach. Jest to zbyt trollskie i trochę (bardzo) wkurzające, kiedy jakiś nup wymyśli sobie, że teraz będzie kosił fragi granatem :/
    (click to show/hide)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2351 dnia: Marca 13, 2015, 06:48:22 »
    W związku z tym, że przygotowywany jest nowy patch chciałbym prosić o dodanie:
    - Tatarskich wdzianek dla lekkiej kawalerii w RON (Lipkowie),
    Dodam.
    - Najgorszej kopii husarskiej, bądź jakieś innej polskim pancernym (Petyhorcy).
    Nie jest oczywiste by Petyhorcy mieli(oczywiście czasami bywało takie wyposażenie) drzewka czy rohatyny. Temat do rozważenia, nie wiem czy balans nie ucierpi jak dodamy tej jednostce kopie.

Nie wiem, jak myślą inni, ale Ja apeluję o zablokowanie granatów na koniach. Jest to zbyt trollskie i trochę (bardzo) wkurzające, kiedy jakiś nup wymyśli sobie, że teraz będzie kosił fragi granatem :/
    +1.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2352 dnia: Marca 13, 2015, 13:43:09 »

Granaty trochę się zmienią w nowej wersji, głównie z uwagi na brak WSE i pewnych rzeczy. Teraz jeden granat będzie zajmował jeden slot w ekwipunku. Dodałem też blokadę odpalania ich podczas jazdy konno.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2353 dnia: Marca 13, 2015, 13:48:23 »
    Mam też wrażenie że trochę za daleko latają, jakoś kojarzy mi się to jako broń którą rzucało się z murów w atakujących pod murami, czyli nie za daleko...

Offline Hendryk

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #2354 dnia: Marca 13, 2015, 13:51:40 »
    Moim zdaniem lataja swietnie, rzucano z murow bo uzywane byly glownie w obronie.