Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 381666 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2325 dnia: Lipca 29, 2014, 20:33:52 »
     Ta, to wtedy na serwerze, jeszcze bardziej zwiększą ilość kasy. Dużo botów jest, bo i kasy z 1500 na 3000 dali.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2326 dnia: Lipca 30, 2014, 05:59:16 »
    Racja.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2327 dnia: Lipca 30, 2014, 08:09:46 »
    Jak to jest pany. Ja wczoraj grałem i nikt mnie z konia nie zrzucił a grałem nim non stop. Dla mnie Deluge jest bardzo dobrze zbalansowany. Trzeba myśleć i nie lecieć na pałę. Samemu prawie się nic nie zrobi.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2328 dnia: Lipca 30, 2014, 09:38:00 »
    Najbardziej dokucza zrzucanie od trafienia strzałą. Grając przeciwko Tatarom każda strzała mnie zrzucała, nawet te które zadawały skromną ilość hp. Najgorsze jest to że jako jednostka do zwalczania lub próby zwalczenia lekkiej kawalerii sam stawałem się wtedy bezbronną zwierzyną (piechotą) dla takiego Tatara.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2329 dnia: Lipca 30, 2014, 09:42:00 »
    Grałem na koniu jako Tatar właśnie a więc ciężko mi się odnieść. Jeśli jednak tak jest w istocie to nie jest to dopuszczalne.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2330 dnia: Lipca 30, 2014, 09:48:51 »
    Swoją drogą to szkoda że nie ma możliwości ściągania ludzi z konia za schaby ;)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2331 dnia: Lipca 30, 2014, 10:08:52 »
    Mnie tam ani razu jeszcze nie zrzuciło z konia. Chyba jestem Dovakhiinem tej gry.
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2332 dnia: Lipca 30, 2014, 10:09:15 »
    RW po prostu ma czity ;)

btw. właśnie ktoś mnie zrzucił z konia, zwykłym ciachnięciem miecza. Dyskusyjna kwestia z tym zrzucaniem.

edit:2

Zrzucanie jest zbyt częste, zdecydowanie np. przy strzałach z łuku, ciechnięciach czy strzałach z muszkietu
    « Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2014, 10:44:57 wysłana przez ^IvE »

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #2333 dnia: Lipca 30, 2014, 11:06:47 »
    Widzisz Ive, żeby ocenić grę, na początek trzeba w nią pograć. :)

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2334 dnia: Lipca 30, 2014, 11:46:13 »
    Dyskusyjna kwestia z tym zrzucaniem.

Jest zj**ne, co tu więcej dyskutować. :P Trza poprawić i tyle.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2335 dnia: Lipca 30, 2014, 12:19:22 »
    Podyskutować można nad tym co ma mieć szanse do ściągania z siodła.

Proponuję:
    Ciężkie muszkiety(od strzał)
    Każda dłuższa broń w trybie melle.
    Broń dwuręczna taka jak halabardy, topór turecki.
    Oszczepy.

Coś jeszcze Wam przychodzi do głowy?
    Może piki i lance też?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2336 dnia: Lipca 30, 2014, 13:22:16 »
    Piki i lance koniecznie.

Oszczepy i strzały z muszkietu to owszem ale z dwukrotnie mniejszą szansą niż reszta opisanych przez Ciebie Bartuś. Dodałbym też nadziaki są trochę niekochane w modzie, a więc może dodatkowa specyfika zrzucania by dodała trochę im popularności jednak również z mniejsza szansą na zrzucenie.

@Dedal

No chodzi o dyskusję, tylko jak zmienić bo samo zrzucanie jest bardzo dobre jednak trzeba znaleźc złoty środek.

@Rivet

Nie mam monopolu na rację, jak coś zaobserwuje to się dzielę tym ;)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2337 dnia: Lipca 30, 2014, 13:23:56 »
    Piki i lance koniecznie.

Oszczepy i strzały z muszkietu to owszem ale z dwukrotnie mniejszą szansą niż reszta opisanych przez Ciebie Bartuś. Dodałbym też nadziaki są trochę niekochane w modzie, a więc może dodatkowa specyfika zrzucania by dodała trochę im popularności jednak również z mniejsza szansą na zrzucenie.

Panie co pan pierdzielisz, zawsze jak mam możliwość brania nadziaka to go biere :D Ogólnie może jak sie konno z obucha w drugiego konnego sieknie to żeby zrzucało?
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2338 dnia: Lipca 30, 2014, 13:25:41 »
    Napisałem, że ogólnie a nie, że Pan Gregorian z RW nie bierze ;P. Z tym odwróceniem to może nie taki głupie, ale trochę nie realistyczne. Nie chodzi o realizm w grze, bo nigdy się to nie odwzoruje poprawnie jednak pewne pozory można a wręcz trzeba sprawiać.

Offline iwomichu1

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Porucznik kawalerii Regimentu Wielkopolskiego
    « Odpowiedź #2339 dnia: Lipca 30, 2014, 13:26:31 »
    Nadziaki niekochane? Może przez randomowych graczy patrzących tylko na wygląd broni. Na piechotę ciężko znaleźć lepszą broń niż najlepszy nadziak.

RW_Porucznik_Iwomichu