Koncerze - są za słabe ;) wiem pisałem o tym już ( nie chce bynajmniej spamować ), ale wydaje mi się, że jego łamliwość jest przesadzona. Nie zmieniłem zdania ani po patchu ani po wielu godzinach grania ta bronią. Przeciw pancernym jest totalnie bezużyteczny, a akurat ten aspekt w przypadku tej broni był dosyć ważny. Ważny też powinien być w grze ( chyba ), dając szansę na nawiązanie równorzędnej walki z Husarią / Kirasjerami itp . Obawy o to, ze koncerz będzie op są bezpodstawne. Jego specyfika sprawia, ze ma bardzo ograniczoną liczbę zastosowań, a wbrew rzeczywistości ( jak przypuszczam )- jego zablokowanie jest dziecinie proste. Dodatkowo może go używać raptem kilka jednostek. Wciąż gram koncerzem, choć... właściwie to nie wiem czemu. Przy 1 k na start często zostaję bez broni bo biorę do niego najtańszą szablę. Mniejsza o to. Pograjcie koncerzami, bo jestem naprawdę ciekaw waszych wniosków ( cena do wytrzymałości i zastosowania itp ).
Dalej. Teraz, dzięki nowej właściwości broni białych, koncerzem nie da się szarżować( czasem mi się udaje po podwójnym kliknięciu "x" ). Akurat jeśli chodzi o koncerze to wydaje mi się, że ten specjalny "atak" jest niepotrzebny, gdyż nie zdarza się aby ktoś do walki brał jedynie koncerz. Znak do ataku można dać więc zwykłą szablą ( która nie ma oprócz tego żadnych specjalnych właściwości, więc nie wystąpi ta "kolizja" ).
Dobra, rozpisałem się nie o tym o czym miałem zamiar ;) to powyżej mnie zniechęca trochę, ale w kwestii op jest ciekawsza rzecz. Grałem ostatnie kilka dni na serwerze AAC. Każdy na start ma 10 k złota. Całkowita swoboda w doborze uzbrojenia. Całkowicie psuje balans dwulufowy pistolet. Zwłaszcza, że dwie jednostki szwedzkie mogą go używać, zarówno Rajtar jak i Kirasjer. Przy kilkunastu osobach na serwerze oddział kawalerii gdzie każdy ma 2 x 2 lufowy pistolet to siła miażdżąca bardziej niż Husaria. Limity nic tutaj nie dają. Uważam, ze na dwulufowy pistolet powinno być jakieś ograniczenie. Bierzesz albo 2x pistolet, albo jeden pistolet dwulufowy, ewentualnie dwulufowy i zwykły, albo całkowicie inny limit którego nie wymyśliłem jeszcze, ale w żadnym razie dwa pistolety dwulufowe.
Tyle. Pozdrawiam.