Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380395 razy)

Opis tematu:

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #1395 dnia: Marca 09, 2012, 23:06:37 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:31:49 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline podest6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #1396 dnia: Marca 09, 2012, 23:30:47 »
    Polska lekka kawaleria nie ma włóczni, nawet najsłabszych.
    (klik) (klik)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1397 dnia: Marca 09, 2012, 23:39:21 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:31:53 wysłana przez Sefirot »

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1398 dnia: Marca 10, 2012, 00:11:29 »
    - powinien zostać dodany darmowy kapelusz dla kirasjerów.
    - nadal w niektórych jednostkach dziwnie posegregowane są naboje.
    - proponuję 10 krotnie zmniejszyć szanse na złamanie się łuku (przy polskim łuku jest bardzo małe prawdopodobieństwo, by zdążyć wystrzelić 1/3 strzał)
    - mam nadzieje że zmienicie szkotom broń białą ?
    - Myśleliście o dodaniu trybu, w którym wyposażenie było by z góry ustalone jak w M M?
    - dlaczego usuneliście husari polskiego konia? :<
    - zanim będziecie dodawać nowe jednostki, pousuwajcie nativvskie buty i czapki.
    - proszę o usunięcie saddle horse jako szybkiego polskiego konia.
    - dziwne, że u niektórych polskich jednostek, darmowa czapka ma obrony tyle samo, co czapki płatne.
    Pozdrawiam
    1. wolę hełm, kirasjer kojarzy mi się z ciężką kawalerią
    2. się poprawi
    3. o tym już była mowa i dzieje się coś w tym kierunku
    4. niby czemu?
    5. nie
    6. nie jestem w stanie odpowiedzieć;) może był za słaby dla nich czy coś
    7. ech;)
    8. ponieważ?
    9. przykład?
    ...
    Ładne modele rękawic, niektóre ich tekstury nie pasują do tekstur butów w tym samym kolorze...
    Szkoci są ok, ale dzięki nim Rzplita zyskała dobrych strzelców z ciężkim pancerzem... Nie stała się jakby za mocna??
    Konie z native rażą, najbardziej saddle i hunter... Pasuje za to stepowy (u kozaków)... :P
    Przy rękawicach jest mały babol...
    Jest na nich duży limit i uważam że potrzebna im była taka jednostka. Może się okazać że jest przepakowana, ale to się okaże.
    Nie ma komu się za to zabrać;)
    - radzę usunąć te stare, brzydkie szwedzkie kapelusze z 0.,, coś mniejszego niż 4''.
    - dałoby się wprowadzić zostawanie ran na ciałach poszkodowanego? Nie chodzi mi o tą ,,krew'' z native. ;p
    - polecam pozamieniać języki inne od polskiego na angielski ( wiem że to nie do tego tematu, ale nie chcę pisać osobnego posta)
    - czy było by możliwe usunięcie możliwości zablokowania włóczni rozpędzonego kawalerzysty ? ^^
    - dodałbym też możliwość złamania szabli lub rapiera atakując od dołu na rozpędzonym koniu (nie wiem czy to możliwe, nie bijcie jakby co :<)
    Pozdrawiam
    1.brakuje im raczej dobrego piórka;)
    2.-
    3. nie rozumie.
    4. ataki z konia lanca i tak są dość skuteczne, więc po co
    5. jeśli nie wymyślimy czegoś sensownego to wycofamy się z łamanych broni, poza kopią, lancą i koncerzem.
    Polska lekka kawaleria nie ma włóczni, nawet najsłabszych.
    Bo ich nie mieli...

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #1399 dnia: Marca 10, 2012, 09:23:12 »
     Wczoraj sobie gram, sobie gram, i trochę mnie rozśmieszył wizerunek pewnego husarza. A raczej jego rękawice. Z daleka to mi przypominał dżinna z Heroesa 5 z takimi łapami hehe. Nie wiem czy je lepiej przyciemnić czy co z nimi w każdym razie strasznie się wyróżniają, zwłaszcza z ta kolorystyką husarza.
    (click to show/hide)

A przy okazji póki piszę to jeszcze jest mała literówka, chyba u jagiera. Jego najdroższa broń palna, zamiast muszkiet jest nuszkiet ;)

Offline Ans

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1400 dnia: Marca 10, 2012, 10:44:04 »
    Gdyby nie pękanie tej broni to byłaby tak samo op jak kopia husarska z normalnym atakiem wcześniej. Przykład: biorę Delila(lub inna jednostkę), koncerz i jestem pierwszy na liście, a skoro ja mogłem tego dokonać to za chwile mieli byśmy graczy latających tylko z tą bronią po mapie.
    Są limity na jednostki, nie mogło by tak być. Taka sytuacja nie zachodziła gdy koncerze były niezniszczalne, więc nie zajdzie i teraz.
    Druga rzecz, ze nawet jeśli ktoś się zasugeruje tym, ze komuś dobrze poszło koncerzem to po jednej rundzie latania z nim zazwyczaj wraca do innej broni. Koncerz to specyficzna broń, do tego droga. Z tego też względu nie każdemu pasuje. Z tego co widziałem Ty jako Husarz też koncerza nie używałeś wczoraj, mimo że machałem Ci nim przed oczami przez kilka map ;p Na Valley ze średnimi rezultatami, ale na polu przy rzece przeciwko kozakom nawet skutecznie, i powyższa sytuacja nie zaistniała. Nie było nagłego zapotrzebowania na koncerze.
    Niech sobie pęka, nie mam nic przeciwko, ale nie aż tak jak teraz. Koncerz powinien sobie radzić ze zbrojami. Po to był - z tego co można wyczytać. Póki co osoba latająca w zbroi nie ma powodu by obawiać się koncerza.  Przy kontakcie ze zbroją pęka prawie zawsze. Wydaje mi się, że w tej sytuacji szanse jego zniszczenia są za duże.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #1401 dnia: Marca 10, 2012, 20:58:03 »
     Wczoraj na bitwie, dodam ze pogoda była ładna, wziąłem sobie u turków (nie pamiętam nazwy) tego śmiesznego gostka w skórach lamparcich na koniu i tą mycką z szerokimi piórami i myślałem że padnę. Rozpoczyna się runda, więc ot tak chciałem wypuścić jedną strzałę i... łuk pękł. Myślałem że to jakiś ponury żart ale nie. No bez przesady, kto takie badziewie by produkował ze za pierwszym strzałem się zrywa cięciwa, łuk pęka a mózg rozje.... hehehe. Grając w następnych rundach pancernym już na zapas wziąłem 2 kiepskie szable bo i tu się bałem żeby znowu tak dziwacznej sytuacji nie było.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1402 dnia: Marca 10, 2012, 21:04:13 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:32:15 wysłana przez Sefirot »

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #1403 dnia: Marca 10, 2012, 21:35:05 »
    Wczoraj na bitwie, dodam ze pogoda była ładna, wziąłem sobie u turków (nie pamiętam nazwy) tego śmiesznego gostka w skórach lamparcich na koniu i tą mycką z szerokimi piórami i myślałem że padnę. Rozpoczyna się runda, więc ot tak chciałem wypuścić jedną strzałę i... łuk pękł. Myślałem że to jakiś ponury żart ale nie. No bez przesady, kto takie badziewie by produkował ze za pierwszym strzałem się zrywa cięciwa, łuk pęka a mózg rozje.... hehehe. Grając w następnych rundach pancernym już na zapas wziąłem 2 kiepskie szable bo i tu się bałem żeby znowu tak dziwacznej sytuacji nie było.
    Z lancami jest podobnie. Zabiję jednego kolesia lancą i już lanca się łamie. Gdyby kiedyś produkowali takie lance to husaria byłaby najgorszą jednostką...

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1404 dnia: Marca 10, 2012, 21:39:00 »
    Z lancami jest podobnie. Zabiję jednego kolesia lancą i już lanca się łamie. Gdyby kiedyś produkowali takie lance to husaria byłaby najgorszą jednostką...
    Oh mój prawie imienniku...
    Właśnie produkowali TAKIE lance, a w szczególności kopie husarskie :P
    One były puste w środku i dlatego się łamały, a były puste żeby były lżejsze ergo mogły być dłuższe :)
    A więc mogły nadziać pikiniera zanim on nadział jeźdźca.... ;P

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1405 dnia: Marca 10, 2012, 21:47:51 »
    White wolf, zanim się gada to się trzeba zorientować. Tym bardziej w kwestiach militarnych. Zapoznać taktykę itp. ;) Husaria szarżowała i wycofywała się, żeby szarżować znowu. Był więc czas na wymianę kopii, które fundował zresztą Król.
    Sława!

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #1406 dnia: Marca 10, 2012, 22:01:16 »
    Ok, ok. Wybaczcie, mój błąd. W takim razie mogłaby być wymiana kopii, w inwazji jest resuply box - na polu bitwy też mogłoby takie cuś istnieć.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1407 dnia: Marca 10, 2012, 22:26:01 »
    Nie, bo Warband to zupełnie inna skala bitew (a raczej potyczek, bo jak mamy nazwać starcie 100 osób na 100 osób?). Nie ma wielu szeregów których nie dałoby się przebić jedną szarżą :)
    Sława!

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1408 dnia: Marca 11, 2012, 08:25:04 »
    W praktyce, to tu nie ma nawet szeregów do przebijania....
    Tylko na eventach można zrobić "bitwę" w małej skali, to, co mamy na co dzień to jakieś podjazdy czy małe starcia. A szkoda.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1409 dnia: Marca 11, 2012, 10:14:56 »
    W praktyce, to tu nie ma nawet szeregów do przebijania....
    Tylko na eventach można zrobić "bitwę" w małej skali, to, co mamy na co dzień to jakieś podjazdy czy małe starcia. A szkoda.
    Niestety mod nie jest aż tak popularny jak MM, na którym jest dużo osób na serwerach w tygodniu by można było powiedzieć że to była bitwa...