Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380448 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #1380 dnia: Marca 09, 2012, 17:39:31 »
    Widzę, że kilka z moich próśb zostało wysłuchanych.

Co do wyposażenia, powinno być zgodne z historią a nie (waszym zdaniem)zastosowaniem. Można bawić się w tym kto ma dostęp do jakiej klasy broni, albo jakiego ma skilla w posługiwaniu się bronią, ale nie zabierajcie historycznego ekwipunku. Każda nacja ma zwoje taktyki, i nie wypaczajmy ich przez chęć zrobienia na siłą konkretnych klas. Mi osobiście bardzo podoba się idea pancernego, klasy do wszystkiego. Potrafi strzelać, walczyć, jeździ konno i jeszcze ma niezłą zbroje.
    Nie podoba się wam konny ciężkozbrojny z łukiem? Poszukajcie modów w innych realiach.

Wpadnę na Festung Breslau i zacznę narzekać, że nie ma tam postaci do walki wręcz, bo jak to tak same strzelające profesje...

Nie rozumiem tego wszechobecnego łamanie się broni, teraz jeszcze nadziak i szabla. Drewniane miecze więcej wytrzymują(ostro użytkowane) niż wasze bronie.

Ok, koncerze były łamliwe. Ale kto mówi o jednorazowym zastosowaniu? Oczywiście, lata użytkowania mogły spowodować złamanie, ale 1 walka? Rozumiem, że na walkę nie zawsze zabiera się nówki(a raczej rzadko) ale nie jest to wszystko przesadzone?
    Do dni dzisiejszych nie przetrwało wiele koncerzy. I co to ma oznaczać? Że przez 400 lat każdego raz użyto w walce i już się większość psuła? Nie, dziesiątki lat używania, a to co przetrwało, mogło złamać się w transporcie, przy błędnym używaniu czy po prostu zgubić.

Koncerz nie jest bronią do wszystkiego bo ma 1 rodzaj ataku i brak bloku. To substytut włóczni(chowany w pochwie) i nic więcej. Nie zastąpi szabli.

Trochę tak jakby ktoś powiedział, że mikrofalówki były zawodne, przez co miałby by się psuć po jednorazowym użyciu.

Pytanko, czy wszytko poza tarczą ma losową szanse na złamanie? Osobiście wolałbym aby wszystko się zużywało powoli, bo denerwuje jak przy pierwszym uderzeniu coś się psuje. Oczywiście, większość broni zostawiłbym w spokoju(czemu wszystko ma się łamać?), a koncerzom i włócznią dać dość dużą wytrzymałość, alby tylko intensywna walka z wieloma wrogami mogła spowodować zepsucie.

Bardzo fajnie, że często dają poprawki, problem taki, że połowa rzeczy albo nie pomaga, albo nawet psuje rozgrywkę(i realizm). M&B był ostatnią ostoją względnie realistycznych gier komputerowych. Naprawdę mam już dość wszystkich orków i elfów(mimo iż lubię fantastykę).

@Sipahowie, Ja osobiścieraczej nie zabiorę im łuków, bo poprostu je mieli, to prawie tak jakby zabrać husarii kopie?

@łamanie się broni: Kolega czegoś nie zrozumiał, łamie się tylko podstawowa broń biała(ta za darmo, niektóre jednostki mają lepsze szable na starcie więc im się nic nie łamie). Nadziaki potraktowałem jak koncerze i kopie. Cała ta broń jest raczej jednorazowego użytku, gdy natrafimy na opancerzony cel. Czy nie tak było? A że szybko się łamią? No cóż walka nie trwa tygodnia tylko 5min...

Nikt nie mówił że wszystko się łamie prawda?

Prosiłem Daedala o poprawienie skryptu łamania się broni, tak by zużywała się po odpowiedniej liczbie udeżeń we wroga(sumowanie obrażeń, które odejmują ptk wytrzymałości broni). Może wkrótce coś się poprawi w tej materii.

I jeszcze jedno, to jest BETA, nie płacicie nam za naszą pracę, więc nie rzucajcie się jakbyście wydali na to 250zł. Możecie nas tylko zniechęcić, zawiniemy graty i będziecie musieli grać orków;)

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #1381 dnia: Marca 09, 2012, 18:00:43 »
    I jeszcze jedno, to jest BETA, nie płacicie nam za naszą pracę, więc nie rzucajcie się jakbyście wydali na to 250zł. Możecie nas tylko zniechęcić, zawiniemy graty i będziecie musieli grać orków;)

Tylko nie to :p

Bartek trzeba zrobić coś z buławami i nadziakami, aby gracze ich częściej używali :)
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1382 dnia: Marca 09, 2012, 18:08:43 »
    Przecież buławy wymiatają?? Z nadziakami co ja mogę zrobić? Mogę usunąć to łamanie się ale to nie wystarczy, co prawda podniesione są zadawane obrażenia tej broni ale to może nie wystarczyć...

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1383 dnia: Marca 09, 2012, 18:26:08 »
    Buławy wymiatają? Gdzie? W prawdzie od paru dni nie gram, bo net nie pozwala, ale jak dobrze pamiętam, to przed 0.52 ludzie zawsze biegali z szablami i rapierami.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #1384 dnia: Marca 09, 2012, 18:30:41 »
    Bo bali sie zaryzykować. Ale poważnie, buława ma niezłego kopa.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #1385 dnia: Marca 09, 2012, 18:34:27 »
    Szczerze powiedziawszy, to z tego co mi się wydaje, buławy i nadziaki są za krótkie i wolne (94 szybkości z tego co pamiętam) i walka nimi przeciwko szabli, a co dopiero konnemu jest bardzo trudna głównie z powodu ich długości (70 chyba)

Offline Ans

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1386 dnia: Marca 09, 2012, 20:32:31 »
    Czyli w temacie koncerzy już nic się nie zmieni? Lipa trochę, bo lubię tą broń. Też niewiele osób jej używa, jest droga, niewiele klas ją w ogóle ma, ma ograniczone zastosowanie, a teraz to nie wiem czy ma sens jej używanie. Dobra, nieważne.

Fajna jest ta nowa jednostka polska. Przy okazji widzę, że bron palna dostała niezłego kopa jeśli chodzi o celność. Nie jest ona za duża? 76 ? Teraz jest w sumie taka na poziomie WFaSa ( oficjalnego ) co wg mnie nie jest dobre. Tam właśnie ta celność mocno razi, i całkowicie nie pasuje do "realizmu" czy jak to nazwać. Powiedziałbym, ze jest jednym z elementów przybliżających tą grę do "CS'a" ;P W modzie podobało mi się to, że jest diametralnie inaczej. Nie jestem amatorem strzelania, i często przez swojego zeza ginąłem bo w nic nie mogłem trafić nawet z bliska, ale akurat ten aspekt gry był wg mnie idealnie przemyślany. Celność długiej broni palnej na poziomie 60-65 to wg mnie max.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1387 dnia: Marca 09, 2012, 21:06:56 »
    Czyli w temacie koncerzy już nic się nie zmieni? Lipa trochę, bo lubię tą broń. Też niewiele osób jej używa, jest droga, niewiele klas ją w ogóle ma, ma ograniczone zastosowanie, a teraz to nie wiem czy ma sens jej używanie. Dobra, nieważne.
    Gdyby nie pękanie tej broni to byłaby tak samo op jak kopia husarska z normalnym atakiem wcześniej. Przykład: biorę Delila(lub inna jednostkę), koncerz i jestem pierwszy na liście, a skoro ja mogłem tego dokonać to za chwile mieli byśmy graczy latających tylko z tą bronią po mapie.
    Fajna jest ta nowa jednostka polska. Przy okazji widzę, że bron palna dostała niezłego kopa jeśli chodzi o celność. Nie jest ona za duża? 76 ? Teraz jest w sumie taka na poziomie WFaSa ( oficjalnego ) co wg mnie nie jest dobre. Tam właśnie ta celność mocno razi, i całkowicie nie pasuje do "realizmu" czy jak to nazwać. Powiedziałbym, ze jest jednym z elementów przybliżających tą grę do "CS'a" ;P W modzie podobało mi się to, że jest diametralnie inaczej. Nie jestem amatorem strzelania, i często przez swojego zeza ginąłem bo w nic nie mogłem trafić nawet z bliska, ale akurat ten aspekt gry był wg mnie idealnie przemyślany. Celność długiej broni palnej na poziomie 60-65 to wg mnie max.
    To jakiś bonus ustawiony przez Daedala, działa przy dobrej pogodzie. Mi też się podobała tamta celność, więc chyba z nim pogadam;)

Offline Irgen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1388 dnia: Marca 09, 2012, 21:17:03 »
    Bartek co powiesz, aby dać jeden lepszy pistolet dla Hajduka?
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1389 dnia: Marca 09, 2012, 21:21:26 »
    Bartek co powiesz, aby dać jeden lepszy pistolet dla Hajduka?
    Nie;) , chcieliście lepsze strzelby dla nich, dałem, ale pistoletów lepszych nie dam. Oni nie powinni mieć w ogóle, oprócz oficerów...

Offline Irgen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1390 dnia: Marca 09, 2012, 21:24:17 »
    Jeśli już to Hajducy to byli głównie inżynierowie-strzelcy. A właśnie co z oficerami :p
    ~Józef Piłsudski

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1391 dnia: Marca 09, 2012, 21:28:29 »
    Jeśli już to Hajducy to byli głównie inżynierowie-strzelcy. A właśnie co z oficerami :p
    U nas każda piechota pracowała przy wałach obronnych;).
    A co do oficerów to: ... któż to wie;)

Offline Irgen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1392 dnia: Marca 09, 2012, 21:32:12 »
    No dobrze, dobrze. Cała piechota typu węgierskiego, głównie Hajducy :)

Liczę na jakieś newsy od Daedalusa.
    ~Józef Piłsudski

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1393 dnia: Marca 09, 2012, 21:34:10 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:31:43 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1394 dnia: Marca 09, 2012, 21:54:23 »
    Jak wyżej...
    Najważniejsze wg mnie teraz to zmniejszyć szansę na złamanie się łuku która jest cholernie wysoka i nie ma szans wystrzelić 10 strzał na jednym łuku, najczęściej pęka tak przy piątej, a dobrze jest jeśli nie przy pierwszej strzale... :/
    Ładne modele rękawic, niektóre ich tekstury nie pasują do tekstur butów w tym samym kolorze...
    Szkoci są ok, ale dzięki nim Rzplita zyskała dobrych strzelców z ciężkim pancerzem... Nie stała się jakby za mocna??
    Konie z native rażą, najbardziej saddle i hunter... Pasuje za to stepowy (u kozaków)... :P