Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380437 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #1170 dnia: Lutego 16, 2012, 17:46:27 »
    Wszystkiemu winna jest bardzo niska trudność. Na 100% (domyślna) botów jest mniej niż graczy... A reperacja to fajny dodatek i urozmaicenie.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #1171 dnia: Lutego 16, 2012, 17:47:32 »
    Uwierz że wczoraj botów było dużo więcej niż graczy. Kto był może potwierdzić :D
    Sława!

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1172 dnia: Lutego 16, 2012, 17:48:19 »
    A mzoe inaczej z tymi okopami...
    Mzoe niech inżynierzy i pikinierzy robią te okopy razem z naostrzonymi palami które by zadawały obrażenia po szarzy na nie i uderzeniu?Jest coś takiego możliwe do zrobienia?Albo tylko inżynierzy by robili takie okopy dla urozmaicenia a pikinierom zostawić to co jest.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1173 dnia: Lutego 16, 2012, 17:56:29 »
    Uwierz że wczoraj botów było dużo więcej niż graczy. Kto był może potwierdzić :D

Dzisiaj gracze narzekali że łatwo, więc dałem trudność 300%. Nie przetrwaliśmy drugiej fali. :P
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1174 dnia: Lutego 16, 2012, 18:02:54 »
    Ale pewnie 70 osób to nie było :p
    Strzały padały praktycznie co sekunde. Efekt był niesamowity:D
    Sława!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1175 dnia: Lutego 16, 2012, 18:04:06 »
    Tak w ogóle, to dotrwał ktoś do końca?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1176 dnia: Lutego 16, 2012, 18:05:48 »
    Tak, niejednokrotnie. Jeżeli gracze nie nudzą się mapą po 3 minutach, to nie jest to trudne na domyślnej trudności.

Offline Manius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1177 dnia: Lutego 17, 2012, 09:24:59 »
    Tak wczoraj sie raz udalo gralismy Turcja przeciwko Polsce. Z naszymi konnymi dalismy rade bez koni sie nie da

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1178 dnia: Lutego 17, 2012, 09:26:23 »
    Mam pytanie odnośnie nowych frakcji :) czytałem tu : http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,217184.0.html że macie plany (Albo marzenia :D) z frakcjami zachodnimi ;p to by znów trzeba było zmieniać nazwę moda.... bo w potopie nie brały udział: Anglia,Francja,Hiszpania... ale możecie dodać takie frakcje jak: Cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego, Brandenburgia,Mołdawia,Siedmiogród bo te brały w potopie :P ale można by było stworzyć też Danie i Norwegie oraz frakcje najemnicze gdzie byli by ci Hiszpanie,Anglicy,Francuzi :D

@edit chyba wybrałem zły temat :( jak coś to przenieście :P

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1179 dnia: Lutego 17, 2012, 09:33:40 »
    Dokładnie o tym samym myślałem. Pisał tam nawet ktoś o Austrii i Prusach, choć wydaje mi się , ze bardziej na miejscu była by Monarchia Habsburgów i Brandenburgia-Prusy, choć w sumie Prusy w czasie II wojny północnej uzyskały suwerenność, a Monarchia częściowo się rozpadła ;p. To wymaga chyba głębszej analizy i zastanowienia nad przyszłością moda. Wydaje mi się, ze to bardziej odległa i jeszcze mętna wizja. Nie ma chyba co panikować. Pomysł z najemnikami nawet niezły.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2012, 09:45:02 wysłana przez Ans »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1180 dnia: Lutego 17, 2012, 10:07:31 »
    Turcja, nie brała udziału w Potopie, a jest...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1181 dnia: Lutego 17, 2012, 10:49:08 »
    Potop to tylko tytuł...
    I nie wiem co ciekawego było by w dodawaniu Anglików,francuzów czy Hiszpanów..Lepiej dodać Prusaków i Moskali ...Będzie komu kopać tyłki:P

Mam pytanie.Jestem mocno zielony w mordowaniu dlatego zadam być może głupie pytanie:D
    Czy jest możliwość dać którejś jednostce możliwość rozkładania w dowolnym miejscu(otwarty teren) armaty?

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1182 dnia: Lutego 17, 2012, 11:35:01 »
    Nie traktował bym nazwy moda jako przeszkodę, wystarczy popatrzeć na to tak jak Ja. Pomyślcie że nigdy nie słyszeliście o książce i o potopie szwedzkim(tak jak pewnie większość z zagranicznych graczy) czy teraz tytuł potop przeszkadza wam w dodaniu innych nacji europejskich i czy nie może to być teraz dobry tytuł ukazujący starcia europejskich armii z tego okresu?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1183 dnia: Lutego 17, 2012, 11:37:37 »
    No, słuchajcie jak ktoś mądrze gada;-)

Poza tym, już kiedyś chyba to pisałem, nie ważna skąd pochodzi gracz, każdy chce w grze choć trochę historycznej ujrzeć swoje państwo. Więc tak naprawdę im więcej nacji tym więcej ludzi będzie w moda grało.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1184 dnia: Lutego 17, 2012, 11:52:24 »
    Moim zdaniem powinniście następnie skupić się na architekturze. Tak żeby zrobić jakąś prawdziwie miejską mape, bez średniowiecznej, biednej zabudowy. Trzeba pokazać jakieś centrum miasta, ładny zamek itd. Zrobić np. nowy pałac na mapie zbaraż :P
    Zresztą, frakcje zachodnie będą bardzo do siebie podobne i wszystkie będą walczyły w ten sam sposób. Nie wiem czy nie zatraci to atutów modyfikacji, czyli różnorodności.
    Sława!