Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380397 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #1140 dnia: Lutego 16, 2012, 09:01:54 »
    Nie wiem, czy była o tym rozmowa, ale jazda wołoska różni się od reszty jednostek rzeczypospolitej i można by rozważyć jej dodanie. http://pl.wikipedia.org/wiki/Jazda_wo%C5%82oska
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #1141 dnia: Lutego 16, 2012, 09:05:21 »
    Tak sobie siedzę i myślę czy nie dało by się oskrypować stosu kul armatnich koło armaty aby działały następująco.

na samym początku mamy stos kul. po przeładowaniu armaty kule kolejno od góry znikały by ze stosu.

@edit...Nosz kutfa nie ten dział chyba :D

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1142 dnia: Lutego 16, 2012, 10:33:55 »
    Nie wiem, czy była o tym rozmowa, ale jazda wołoska różni się od reszty jednostek rzeczypospolitej i można by rozważyć jej dodanie. http://pl.wikipedia.org/wiki/Jazda_wo%C5%82oska
    Przypomniałeś mi tekst "Instrukcya, iako z różne nacye gadać"
    Mianowicie : "Z Wołoszynami poczciwey rozmowy nie masz, bo plemię złodzieyskie, tedy wszelką gadkę zaczynay dawszy wprzódy w pysk".
    Dla mnie lekkie oddziały wołoskie zawierają się niejako w kategorii "lekka kawaleria". Nie są aż tak bardzo unikatowi.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1143 dnia: Lutego 16, 2012, 10:41:25 »
    Przypomniałeś mi tekst "Instrukcya, iako z różne nacye gadać"
    Mianowicie : "Z Wołoszynami poczciwey rozmowy nie masz, bo plemię złodzieyskie, tedy wszelką gadkę zaczynay dawszy wprzódy w pysk".
    Dla mnie lekkie oddziały wołoskie zawierają się niejako w kategorii "lekka kawaleria". Nie są aż tak bardzo unikatowi.
    Dla mnie też...

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #1144 dnia: Lutego 16, 2012, 13:03:12 »
    Pewnie, że nikt nam nie zarzuca, że się nie wysililiśmy. Jest lepiej - niektóre osoby zachowują się i piszą w taki sposób, jakbyśmy zupełnie nic nie robili. Poza nieustannym psuciem i zabugowywaniem moda, oczywiście. ;)

Coś czuję, że mówisz o mnie. Jeśli uraziłem Cię jako człowieka czy twórcę skryptów, to wybacz, nie taki był mój zamiar. Jeśli jednak poczułeś się urażony jako twórca moda, to nawet dobrze. Pozwól, że pokażę, jak ja widzę całą tą sytuację. Ogłaszacie wydanie nowego patcha, wielkie oczekiwanie, przesuwanie premiery, robienie napięcia, co chwilę pojawiają się określenia typu "największy, najlepszy mod". Akcja jak u profesjonalistów. Dodajecie do gry kilka ciekawych ficzerów, które niewątpliwie urozmaicają rozgrywkę. No i bardzo fajnie. Ale (nie wiem z czego to wynikło), olewacie takie podstawy, jak chociażby ustawienie broni według zasady droższa=lepsza, czy wykonanie podstawowych testów - czy muszkiet zabija na hita, czy działają armaty, czy nie ma jakichś rażących bugów. Dalej, rezygnujcie z przeprowadzenia zamkniętych testów (wystarczyło dać patcha adminom i kilku graczom) i sprawdzenia, czy na pewno jest zachowany balans, itp. Przez to, te wszyskie umilające grę ficzery nie mają znaczenia, bo chwilami po prostu nie da się grać. Wydajecie moda, licząc na to, że podnieceni nową wersją gracze wyłapią błędy, a wy sobie je spokojnie ponaprawiacie i ogłosicie wielki sukces. Z jednej strony zachowujecie się jak profesjonaliści (wielka kampania reklamowa, budowanie napięcia), a z drugiej chcecie, by traktować was jak początkujących moderów, którzy mogą wydać zabugowany twór i cieszyć się, że "cos jest". I nie wiem jak inni, ale ja czuję się po prostu oszukany, bo potraktowaliście graczy jak dzieciaki, którym można wcisnąć dowolny szit i jeszcze mieć wielkie pretensje, że ktoś wyraził zdanie sprzeczne z Jedynym Słuszym Poglądem. A wystarczyło przesunąć premierę jeszcze o tydzień (nikt by się raczej z tego powodu nie powiesił), zaprosić kilku graczy (niekoniecznie tych którzy najbardziej czekali na patcha, ktoś musi przecież po premierze nakręcać atmosferę) i przetestować moda. To chyba nie byłoby aż takie trudne...

No i tyle miałem do powiedzenia. Trochę nie na temat "frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu", ale akurat tutaj pojawiły się okoliczności. Wiem, że teraz prawdopodobnie zostanę zlinczowany, no ale cóż... wybacz, ale dla mnie wyznacznikiem jakości nie jest to ile w coś włożyłeś pracy, tylko jaki jest efekt końcowy. A efekt końcowy jest jaki jest. Jeśli ktoś chce robić kampanię reklamową i ogłaszać mod jako "najlepszy, największy" itp, to musi liczyć się z tym, że sam podnosi sobie poprzeczkę. Jeśli chcieliście wydać moda w takiej postaci w jakiej go wydaliście i potem poprawiać błędy, wystarczyło nie robić wokół tego takiego szunu, a wielkim przełomowym patchem ogłosić 0.6, z moskalami i bitwami morskimi, który raczej będzie bardziej przełomowy niż dodanie kilku modeli, falujących drzewek i zmiana kilku statystyk... I nie byłoby żadnego problemu.

Czemu to robisz? Czemu Ty znowu to robisz? Czemu znowu udajesz idiotę?
    Mówimy o balansie gry, prędkości, ładowaniu, wadze i celności broni, a nie o takich banalnych pierdółkach jak cena, przy wyważeniu których wystarczy matematyka. Rany...
    Gdyby to były takie banalne pierdółki, to raczej w 0.5 byłyby zrobione dobrze. A nie są. I nie wiem jak Ty, ale ja mówiłem o całokształcie ekwipunku, nie tylko o balansie gry, prędkości, ładowaniu, wadze i celności broni. Zresztą ceny bardzo znacząco wpływają na balans. No a muszkiety oprócz zmian cen, potrzebują chyba zmian obrażeń... Więc nie wyzywaj mnie tutaj od idiotów, bo ani nie masz powodu, ani nie pasuje to do twojego wieku...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2012, 13:14:03 wysłana przez Raddeo »
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1145 dnia: Lutego 16, 2012, 13:11:48 »
    Raddeo.. Zauważ, że to, co dostaliśmy w ręce pod nazwą The Deluge 0.5 to wersja BETA. Wiesz co to znaczy? To znaczy, że gracze są testerami moda. To nie jest pełnoprawny, ukończony mod. Nasza gra ma na celu sprawdzanie co jest dobrze, a co nie. Równie dobrze Daedalus mógłby nie wydawać wersji 0.4, 0.5, tylko czekać 2 lata i po cichu pracować, a wtedy wydać gotowy produkt. Ale nie robi tego, bo to zły pomysł. Lepiej jest dawać kolejne wersje i brać pod uwagę komentarze graczy-testerów. Tak więc przestań pieprzyć, że dostaliśmy bubel, bo 1, tak nie jest, a 2, my testujemy tego moda, więc postaraj się o trochę bardziej konstruktywną krytykę.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1146 dnia: Lutego 16, 2012, 13:16:44 »
    Coś tam coś tam...
    Raddeo dochodzę do wniosku że albo masz ciężkie dzieciństwo, albo jesteś rozkapryszonym jedynakiem, bo dostajesz coś za darmo, a narzekasz jakbyś zapłacił za to fortunę. Na prawdę weź się opanuj, bo inaczej Twoje wiadomości będą w ogóle pomijane(najlepiej usuwane, trudno administracja najwyżej zabierze mi moda). Twoje wiadomości tylko zajmują nasz cenny czas i wkurzają ludzi(nas też, pierwszy raz widziałem by Daedal tak kogoś ochrzanił, a z tego co z nim pisałem to dość opanowany człowiek).

Na razie dostajesz ostrzeżenie:
    (click to show/hide)

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1147 dnia: Lutego 16, 2012, 13:37:55 »
    WFaS ( ten z TW ) wciąż ma masę bugów, np najdroższe kule są najgorsze itp itd, i nikt nie marudzi zbytnio, balans jest taki, że aż wcale, muszkiety szwedzkie sieją spustoszenie ze 150-200 m, berdysze latają z szybkością mieczy świetlnych i ludzie w to grają. Co więcej ludzie nie płaczą chociaż zapłacili za to( niektórzy kilka razy ). Każdy nowy produkt ma bugi, a co więcej nawet giganty runku, ogromne 100 - osobowe studia odnoszą pod tym względem porażkę chwilę po premierze, a tu raptem 2 czy 3 osoby dają Ci coś za free co trochę odbiega od Twojego wyobrażenia i wielkie halo jakby Ci psa zatłukli. Nie rozumiem tego.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2012, 13:43:17 wysłana przez Ans »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1148 dnia: Lutego 16, 2012, 13:50:36 »
    A mnie zastanawia jedno... Czy zauważyliście przy nazwie moda numerek 0.5? Oznacza on wersję beta, więc chyba byliście (zwracam się tu do wszystkich graczy) świadomi, że jesteście beta testerami...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1149 dnia: Lutego 16, 2012, 14:33:31 »
    Cytat: Radeo
    Coś czuję, że mówisz o mnie.

Bingo.

Ogłaszacie wydanie nowego patcha, wielkie oczekiwanie, przesuwanie premiery, robienie napięcia, co chwilę pojawiają się określenia typu "największy, najlepszy mod". Akcja jak u profesjonalistów.

Nigdy z naszych ust, ani spod naszych łapek nie wyleciało określenie, że robimy najlepszego moda. Nigdy tak też nie uważaliśmy, więc nie wiem skąd te brednie, że coś takiego rozgłaszamy. Robimy moda, w jakiego chcielibyśmy sami sobie pograć (i tu paradoks, bo tworząc go jednocześnie nie mamy czasu, by sobie w niego pograć). Nie mamy wpływu na to, co piszą on nas inni - dla jednych może i tworzymy najlepszego moda pod multi, dla innych zwykłego średniaka. Kwestia gustu.

Premiera przesuwana była nie dlatego, że lubimy się z ludźmi drażnić. Jeśli się przesunęła, to znaczy że wersja nie była na tyle gotowa, by ją opublikować. Obecna też nie była w sumie gotowa, ale gdybyśmy w pewnym momencie sobie nie powiedzieli "Panowie, wydajemy 10.2.2012 i choćby się świat walił, choćby nie wiem co, to tego dnia wersja 0.5 ma się ukazać!" to najprawdopodobniej jeszcze długo byście w kolejną wersję moda nie mogli zagrać i sobie na nią ponarzekać.
    Małe patche będą się teraz pojawiać częściej i moim zdaniem będzie to znacznie lepsze wyjście - zarówno dla nas, jak i dla graczy.

Dodajecie do gry kilka ciekawych ficzerów, które niewątpliwie urozmaicają rozgrywkę. No i bardzo fajnie. Ale (nie wiem z czego to wynikło), olewacie takie podstawy, jak chociażby ustawienie broni według zasady droższa=lepsza, czy wykonanie podstawowych testów - czy muszkiet zabija na hita, czy działają armaty, czy nie ma jakichś rażących bugów.

Ciężko jest jednocześnie coś tworzyć i dokładnie to sprawdzać, by działało idealnie. Cóż, w naszych warunkach jest to zupełnie niemożliwe. Dlaczego? W zespole zostały praktycznie dwie osoby, które aktywnie zajmują się modem - Bartus, który siedzi przy modelach oraz statach jednostek i przedmiotów, oraz ja do czuwania nad resztą. Jest jeszcze Oktawian, który podsyła nam mapy i którego można w sumie zaliczyć do zespołu, bo bardzo nam pomaga... ale za nim też trzeba niekiedy mapy poprawiać. ;)

Jest nas zatem mniej niż garstka. Jeśli sądzisz, że tak "ogromny" zespół jest w stanie tworzyć rzeczy pozbawione błędów i odpicowane na zicher, to sorry, ale masz zdrowo porąbane wymagania. W przemyśle gier komputerowych nad nad poszczególnymi produkcjami siedzą ogromne zespoły tworzące, które są wsparte przez rzesze testerów, a i tak nawet w finalnych produktach mnóstwo jest idiotycznych błędów. A Ty masz pretensje do nas, że wydajemy coś, co ma błędy? Heh, dobre. :)

Dalej, zamiast przeprowadzić zamknięte testy (wystarczyło dać patcha adminom i kilku graczom) i sprawdzić, czy na pewno jest zachowany balans, itp.

Kilka osób nie jest w stanie sprawdzić balansu gry. To niewykonalne. Nawet gdyby te osoby nie robiły nic innego, tylko non stop siedziały i testowały moda. Błędy zaś mają to do siebie, że wyskakują z nienacka i w najbardziej nieoczekiwanej chwili. Nie da się ich przewidzieć, nie da się im zapobiec. Zwłaszcza przy tak niewielkiej liczbie osób pracujących nad modem.

Wydajecie moda, licząc na to, że podnieceni nową wersją gracze wyłapią błędy, a wy sobie je spokojnie ponaprawiacie i ogłosicie wielki sukces.

Nie no, k***, tu już nie wytrzymałem. Wiesz co? Załóż swój własny projekt, a zobaczysz jak to fajnie "spokojnie sobie naprawiać błędy". To naprawdę miła, radosna i satysfakcjonująca robota.Życzę powodzenia.

Szczerze, aż się niedobrze człowiekowi robi, jak czyta takie brednie...

Z jednej strony zachowujecie się jak profesjonaliści (wielka kampania reklamowa, budowanie napięcia), a z drugiej chcecie, by traktować was jak początkujących moderów, którzy mogą wydać zabugowany twór i cieszyć się, że "cos jest".

Gdybyśmy byli profesjonalistami, nie marnowalibyśmy swojego cennego czasu na jakiegoś darmowego moda do podrzędnej gierki. :) Kampania reklamowa ruszyła po to, by więcej ludzi się o modzie dowiedziało - by na serwerach pojawiło się więcej graczy (testerów) i by przyciągnąć potencjalnych pomocników, którzy wesprą nasz mały zespół. Nie wydajemy komercyjnej gry, która na starcie ma być ogromnym sukcesem. Tworzymy darmowego moda i wydaliśmy po prostu kolejną wersję beta, która jak sama idea bet wskazuje, pełna jest różnego rodzaju błędów.

I nie wiem jak inni, ale ja czuję się po prostu oszukany, bo potraktowaliście graczy jak dzieciaki, którym można wcisnąć dowolny szit i jeszcze mieć wielkie pretensje, że ktoś wyraził zdanie sprzeczne z Jedynym Słuszym Poglądem.

Wiesz co? Wyjdź. Nie po to poświęcamy długie godziny swego życia, swego wolnego czasu, który moglibyśmy bardzo miło spędzić, tracimy swe siły i nerwy, by potem wysłuchiwać jak to w dupie mamy wszystkich graczy i jak na wszystkich lejemy. Nie, nie oczekujemy od was uwielbienia i noszenia na rękach. Jednak ta odrobinka szacunku by się przydała. Twoim zdaniem gracze są bardzo poszkodowani, bo musieli CZEKAĆ aż my łaskawie wydamy moda... Przerażające. My zaś jesteśmy szuje, bo wydajemy - Twoim zdaniem - byle gówno. Super. Szkoda tylko, że nie próbujesz postawić się w naszej pozycji, a patrzysz tylko ze swojej, wybitnie egoistycznej pozycji napalonego gracza. Ciekawe jak byś się czuł, gdybyś po kilku miesiącach niszczenia po nocach wzroku przed monitorem i tracenia sił na poprawianie różnych rzeczy i spełnianie czyichś zachcianek nagle, zamiast konstruktywnej krytyki i wsparcia, usłyszał, że w sumie to nic nie robisz, że w rzyci masz innych ludzi. Poświęcasz się, robisz coś za free dla innych, a w zamiast dostajesz wielkiego faka. Miłe.

Bartus w pewnym momencie chciał sobie odpuścić i wcale mu się nie dziwię. Też czasem mam tego wybitnie dość. Zamiast ślęczeć i grzebać w kodzie mógłbym zabrać dziewczynę na spacer po parku czy na kolejną wycieczkę w góry, mógłbym poczytać dobrą książkę, pojeździć na rowerze czy nawet poleżeć i pogapić się w sufit. Każda z tych czynności byłaby przyjemniejsza i na pewno nie stresująca. Czasami naprawdę zastanawiam się po jaką cholerę my to robimy i w imię czego... Wtedy jednak pojawiają się osoby, które poza wiecznym narzekaniem potrafią coś więcej - docenić czyjąś pracę, czyjś wkład, nawet jeśli nie jest on pozbawiony błędów. Chyba tylko dzięki takim osobom mamy siłę dalej przy tym siedzieć.

A wystarczyło przesunąć premierę jeszcze o tydzień (nikt by się raczej z tego powodu nie powiesił), zaprosić kilku graczy (niekoniecznie tych którzy najbardziej czekali na patcha, ktoś musi przecież po premierze nakręcać atmosferę) i przetestować moda. To chyba nie byłoby aż takie trudne...

Nie, nie wystarczyło przesunąć premiery, bo potem by wyszło mnóstwo innych rażących błędów, które koniecznie chcielibyśmy poprawić i premiera znów by się przesunęła. Potem okazałoby się, że jeszcze warto to i tamto zmienić przed wydaniem... I tak w kółko. Fajnie się pisze takie rzeczy nie mając pojęcia jak to w zespole faktycznie wygląda, prawda? Wszystko wydaje się jasne i banalnie proste. Szkoda, że w rzeczywistości jest zupełnie na odwyrtkę.

wybacz, ale dla mnie wyznacznikiem jakości nie jest to ile w coś włożyłeś pracy, tylko jaki jest efekt końcowy. A efekt końcowy jest jaki jest.

My z efektu końcowego, nawet mimo baboli, które na ostatnią chwilę wyskoczyły, jesteśmy w pełni zadowoleni. :)

eśli ktoś chce robić kampanię reklamową i ogłaszać mod jako "najlepszy, największy" itp, to musi liczyć się z tym, że sam podnosi sobie poprzeczkę.

Masz jakiś cytat? Bo powtarzasz to w kółko, a ja naprawdę nie przypominam sobie, byśmy KIEDYKOLWIEK powiedzieli, że nasz mod jest najlepszy czy największy. Zachęcamy do grania, owszem, staramy się pokazać go z jak najlepszej strony i jak najbardziej zainteresować potencjalnego gracza... ale to robi każdy i jest to coś jak najbardziej normalnego.

Jeśli chcieliście wydać moda w takiej postaci w jakiej go wydaliście i potem poprawiać błędy

Bety mają to do siebie, że najpierw się je wydaje, a potem poprawia zgłoszone błędy. Wiem, strasznie to dziwne i porąbane, ale tak właśnie jest.

wystarczyło nie robić wokół tego takiego szunu, a wielkim przełomowym patchem ogłosić 0.6, z moskalami i bitwami morskimi, który raczej będzie bardziej przełomowy niż dodanie kilku modeli, falujących drzewek i zmiana kilku statystyk...

Spróbuj wprowadzić te rzeczy, które my wprowadziliśmy w ostatnim patchu. Do zobaczenia za kilka lat. ;)

Inna sprawa, że nawet gdyby już teraz ukazały się Bitwy Morskie i jeszcze setka innych rzeczy, to zaraz poleciałyby komentarze w stylu "Buuu, takie byle co! Tyle krzyku o to było, taką sensację robiliście, a to takie zwykłe nic!" Ba, jestem pewny, że gdy już z Bitwami się uporam, to właśnie takie komentarze usłyszę. :) Niektórym po prostu nie można dogodzić, choćby nie wiem co...

Reasumując... Nie wiem dlaczego, Raddeo, starasz się być wybitnym i skończonym dupkiem, ale wychodzi Ci to nad wyraz dobrze. Nie wiem jaki w tym masz cel i co chcesz tym osiągnąć. Najwyraźniej nigdy tego nie pojmę, bo Twoje rozumowanie i szydercze wręcz podejście do czyjejś pracy to dla mnie jakaś czysta abstrakcja.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1150 dnia: Lutego 16, 2012, 15:05:01 »
    Ekhem to jest dział Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu i proszę nie spamwoac bo poleca osty;]
    Trzeba być naiwnym by myśleć ze 0,5 wyjdzie niemal idealnie.Dedal i Bartłomiej liczcie się z takimi glosami niezadowolenia.Niestety każdy twórca czy to komercyjny czy nie musi się z tym liczyć.Pozostaje tylko to olać ciepłym moczem.

Sądzę ,że przede wszystkim największym problemem są niezbilansowanie statystyki w broniach jak i ich koszt.
    I to chyba wymaga pierw naprawienia by gra niosła jeszcze więcej pociechy.
    Pytanie kiedy możemy się takiego patcha spodziewać?

Druga sprawa.Kopanie okopów na battle.
    Czy jest możliwość troszkę przyspieszyć to kopanie ???
    Ponieważ grając pikinierem troszkę za długo te okopy się tworzą i przeciwnik kawaleria już siedzi nam na plecach zanim te okopy wybudujemy.A one potrafią zmienić historie :P
    Proponował bym przyspieszyć tworzenie okopów o 1/3.
    Nawiasem mówiąc super pomysł dodać łopatki pikinierom;]

Trzecia sprawa.
    Czy inżynier dostanie kiedyś jeszcze jakieś zniszczalne w dość łatwy sposób zapory takie jak np można zrobić w MM modzie?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1151 dnia: Lutego 16, 2012, 15:13:19 »
    Bartłomiej

Wydaje mi się, że Bartosz. ;)

Popieram, nawet na największych mapach pikinier nie wykopie więcej niż dwóch zapór zanim dopadnie go kawaleria (chyba że na samiutkim spawnie).

Trzecia sprawa.
    Czy inżynier dostanie kiedyś jeszcze jakieś zniszczalne w dość łatwy sposób zapory takie jak np można zrobić w MM modzie?

Była mowa o jakichś palach czy wilczych dołach jako umocnieniach do zrobienia przez inżyniera, nie wiem czy coś było działane w tym kierunku.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1152 dnia: Lutego 16, 2012, 15:16:07 »
    ...Sądzę ,że przede wszystkim największym problemem są niezbilansowanie statystyki w broniach jak i ich koszt.
    I to chyba wymaga pierw naprawienia by gra niosła jeszcze więcej pociechy.
    Pytanie kiedy możemy się takiego patcha spodziewać?

Druga sprawa.Kopanie okopów na battle.
    Czy jest możliwość troszkę przyspieszyć to kopanie ???
    Ponieważ grając pikinierem troszkę za długo te okopy się tworzą i przeciwnik kawaleria już siedzi nam na plecach zanim te okopy wybudujemy.A one potrafią zmienić historie :P
    Nawiasem mówiąc super pomysł dodać łopatki pikinierom;]

Trzecia sprawa.
    1. Mam nadzieję że nie długo coś wyjdzie, nie będę mówił kiedy bo znowu koś się obrazi...
    2. Z tym proponuję poczekać do pierwszej łatki. Zajdą pewne zmiany w koniach i może już nie być potrzebne przyspieszanie okopów, ani nawet stawianie ich aż tylu.
    3. Myślałem na koszami wiklinowymi(nie da się po nich przejść jak po okopie), oraz o zaostrzonych palach(teraz gdy piki można już nastawiać to może i tu dało by się to zastosować.). jak widzisz zapory te są trudniejsze do przejścia od okopów, więc powinien być spory limit na nie.

Wydaje mi się, że Bartosz. ;)
    Dokładnie;)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1153 dnia: Lutego 16, 2012, 15:25:16 »
    jak widzisz zapory te są trudniejsze do przejścia od okopów, więc powinien być spory limit na nie.

Limity rzadko wychodzą na dobre. Po prostu zrobienie czegoś takiego powinno być czasochłonne i wymagać specjalnych warunków terenowych.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1154 dnia: Lutego 16, 2012, 15:29:11 »
    Limity rzadko wychodzą na dobre. Po prostu zrobienie czegoś takiego powinno być czasochłonne i wymagać specjalnych warunków terenowych.
    Czasami już usypanie okopu trwa zbyt długo. Nie chciałbym z drugiej strony by gracz wyrzucał "coś" i z tego powstawała by zapora(MM).