Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380451 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #540 dnia: Listopada 03, 2011, 23:59:40 »
    1. Dodać jeden lub dwa modele okopów budowanych przez inżyniera. Byłyby budowane losowo. Obecnie wybudowanie już 3-4 okopów sprawia wrażenie monotonności.

Da. Dobrze gada.

2. Dodanie klasy medyka, który posiadałby 2 rodzaje opatrunków- lekki i całkowity. Pewnie jest to dość ciężkie do zrealizowania( ale w modzie są już dodane takie rzeczy, że wszystko jest możliwe:P), ale widziałbym to na zasadzie... medyka trzymającego w ręku apteczkę, który po wjechaniu kursorem na daną osobę widzi pasek życia. Po użyciu apteczki ( do tego jakaś animacja) poziom życia wzrasta.

No nie wiem... Trochę to drugowojenne... Jak już, to bym dał tylko na inwazji, wtedy to by miało sens.

3. Dodanie dla klasy inżyniera ładunku wybuchowego, który zadawałby bardzo duże obrażenia dla palisad i murów ( niby ciężkie do zrealizowania, ale po tym co widziałem w modzie Mata...). Dodatkowo stworzenie 2-3 rodzajów murów, które można zniszczyć. Fajnie wyglądałoby przekopanie się przez np. mury Zbarażu. Wystarczyłoby zrobić 3 warstwy murów, które trzeba byłoby wysadzić. Dodać do tego również jakiś kilof i mamy możliwość stworzenia niezłej górniczej mapki.

Już zostało powiedziane.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #541 dnia: Listopada 04, 2011, 01:21:45 »
    Nie do końca. Granat oślepia, ale nie oszołamia, więc, np. na boty nie działa. Także dobry gracz, w trakcie oślepienia już zmienia broń i gdy odzyska wzrok to jest gotowy do walki. A mi chodziło o coś, co po prostu blokuje możliwość ruchu dla postaci.

Wybuchy (granaty, kule armatnie) od wersji 0.5 powalają na ziemię wszystkich, którzy będą w zasięgu.

Ostatnio przez ładne kilka minut naparzaliśmy w okop z działa (na manorze) i nic się nie działo.
    Na manorze działo strzela kartaczami, nie bombami.

To na Manorze jest jakieś działo? :O

Kiedyś też niszczyłem okopy działem, ale raz nie działało. To na pewno działa zawsze, na każdej mapie?

Powinno. W każdym razie zerknę do skryptu przy okazji i zobaczę, czy wszystko tam gra.

3. Dodanie dla klasy inżyniera ładunku wybuchowego, który zadawałby bardzo duże obrażenia dla palisad i murów ( niby ciężkie do zrealizowania, ale po tym co widziałem w modzie Mata...).

Ostatnio z nudów napisałem beczki z prochem, wybuchające po trafieniu pociskiem lub po podpaleniu. Wywaliłem je z moda, bo w sumie sam nie wiedziałem, gdzie by je można było upchać.
    Inżynier mógłby otrzymać możliwość ustawienia takiej małej beczki... Realizację trzeba jednak przemyśleć.

Dodatkowo stworzenie 2-3 rodzajów murów, które można zniszczyć. Fajnie wyglądałoby przekopanie się przez np. mury Zbarażu. Wystarczyłoby zrobić 3 warstwy murów, które trzeba byłoby wysadzić. Dodać do tego również jakiś kilof i mamy możliwość stworzenia niezłej górniczej mapki.

To można by było zrobić "dziurawiąc" model Zbaraża w paru strategicznych miejscach i stawiając tam w szeregu parę małych ścian, które trzeba by było po kolei niszczyć...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #542 dnia: Listopada 04, 2011, 07:00:00 »
    To na Manorze jest jakieś działo? :O

Z tego co pamiętam, to nawet dwa :D

Edit :
    Jedno. Mówimy o Manorze na Inwazji.
    Tak nawiasem, przydałoby się rozdzielić te mapki. Bo teraz mamy Manor dla bitwy i Manor dla inwazji...

A to na ostatnim piętrze? Na Invasion jest tam armata bez możliwości przeładowania, chyba że już mylę mapy...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2011, 07:34:41 wysłana przez Corleone »

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #543 dnia: Listopada 04, 2011, 07:31:42 »
    Z tego co pamiętam, to nawet dwa :D
    Jedno. Mówimy o Manorze na Inwazji.
    Tak nawiasem, przydałoby się rozdzielić te mapki. Bo teraz mamy Manor dla bitwy i Manor dla inwazji...

3. Dodanie dla klasy inżyniera ładunku wybuchowego, który zadawałby bardzo duże obrażenia dla palisad i murów ( niby ciężkie do zrealizowania, ale po tym co widziałem w modzie Mata...). Dodatkowo stworzenie 2-3 rodzajów murów, które można zniszczyć. Fajnie wyglądałoby przekopanie się przez np. mury Zbarażu. Wystarczyłoby zrobić 3 warstwy murów, które trzeba byłoby wysadzić. Dodać do tego również jakiś kilof i mamy możliwość stworzenia niezłej górniczej mapki.
    Tyle, że znając życie zaraz ktoś będzie tego używał do normalnej walki. Np. rzucając taki ładunek z murów.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #544 dnia: Listopada 04, 2011, 16:48:46 »
    Moim zdaniem takie ładunki powinny znajdować się na mapie(zbrojownie) i tylko inżynierowie/kanonierzy powinni mieć opcję ich podnoszenia.
    Taki ładunek byłby sporą beczką, której nie dałoby się "schować" i znacząco spowalniałaby ruch postaci.. (przy zmianie broni upuszczałoby się ja na ziemię)

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #545 dnia: Listopada 10, 2011, 18:55:14 »
    Mam prośbę o garść nowych informacji w sprawie jednostek w nowej wersji.
    Czy chanat będzie miał broń palną (Segbanji,Sarijasi)? Jak prezentuje się drzewko jednostek?

//Down
    Nie widzę tam aktualnych danych...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2011, 19:35:25 wysłana przez Irgen »
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #546 dnia: Listopada 10, 2011, 19:03:34 »
    Możne popatrz do tematu "menu jednostek"

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #547 dnia: Listopada 12, 2011, 10:38:44 »
    Ucichło tutaj troszeczkę, chcę podjąć dyskusję na temat roli chorążego w WFAS.

Chciałbym zapytać, czy jest możliwość utworzenia takowej jednostki.
    Uzbrojenie nie powinno być problemem (głównie stworzenie kilka chorągwi, przynajmniej po jednej dla frakcji)
    Na imprezy taka jednostka będzie jak znalazł (oczywiście jest to tylko smaczek), przy okazji można by wprowadzić bitwy liniowe, gdyż jest to jeden z ciekawszych trybów gry, szczególnie lubiany przez klany.

Domyślam się, że zaraz ktoś mnie skarci nie potrzebnym komentarzem, ale cóż...
    pozdrawiam

//Down
    Przydałoby się, taki smaczek (realistyczny)... :p
    « Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2011, 12:14:49 wysłana przez Irgen »
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #548 dnia: Listopada 12, 2011, 12:05:32 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:49:44 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #549 dnia: Listopada 16, 2011, 22:45:13 »
    Przenoszę dyskusję do dobrego tematu.

Ja mam pytanie czy będzie zmieniony w ogóle system kupna i zarabiania pieniędzy bo aktualny jest bezsensu

Powiedz to TaleWorlds. Jest taki we wszystkich modach.

Chciałem się spytać czy zmienicie cenę kirysu dla rajtarów, jest troszeczkę... za wysoka.

No nie gadaj!

Najwyraźniej ciężko się domyślić, że to bug. Prawdopodobnie jedno zero za dużo dostawili przez przypadek, i tyle.

Uważam, że chanat jest dalej osłabiony.

(click to show/hide)

(click to show/hide)
    (click to show/hide)

Skupiając się dalej na chanacie, to zmniejszyłbym celność łuków, ale zwiększył ich szybkostrzelność. W proporcjach takich, aby inne nacje strzelały ok. 2 razy wolniej lecz celniej, gdyż dodało by to realizmu.

Przepraszam, ale to chyba zły wątek, możliwe jednak że przyda się do opisów.

Broń palna u Tatarów powinna być raczej słaba. A co do konnych łuczników - święta prawda.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #550 dnia: Listopada 17, 2011, 16:41:55 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:52:15 wysłana przez Sefirot »

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #551 dnia: Listopada 17, 2011, 18:26:39 »
    Jest wiele błędów bo mod jest tylko w pol i ang.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #552 dnia: Listopada 17, 2011, 18:42:28 »
    Chciałbym poruszyć temat koncerza. Nie sądzicie, że jest (troszkę) za słaby? Nie da się nim blokować, jest stosunkowo krótki (w grze 130, w rzeczywistości nawet do 180 cm...) i raczej kosztowny(z tego, co pamiętam, 630d). Z tych powodów mało kto go używa, pomimo obrażeń, które potrafi zadać.
    Dlatego jestem za tym, by albo zwiększyć jego długość, albo jeszcze lepiej, dać mu możliwość blokowania ciosów.

Co państwo o tym sądzi?

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Listopada 17, 2011, 18:50:47 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:52:05 wysłana przez Sefirot »

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #554 dnia: Listopada 17, 2011, 18:56:53 »
    Dodajmy możliwość blokowania, ale z dużym prawdopodobieństwem złamania.
    Z uwagi na długość głowni i jej stosunkowo mały przekrój, była to broń bardzo łamliwa, stąd niewiele przetrwało do dziś oryginalnych koncerzy. Jeden z zachowanych w Polsce egzemplarzy znajduje się w zbiorach Czartoryskich w Krakowie.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Koncerz