W nowej wersji, jak już parę razy pisałem, system dział znów się nieco zmieni. Pojawi się też specjalny celownik, umożliwiający bardziej precyzyjne strzelanie. Celownik będzie jednak widoczny tylko dla inżynierów.
Podczas kodowania powyższego zrozumiałem jedną rzecz - z inżynierów zrobiła nam się najpotężniejsza klasa. Mogą kopać, budować, naprawiać i niszczyć. Mogą jako jedyni skutecznie obsługiwać działa. Mają granaty. No i wreszcie - mają garłacza, który jest trochę zbyt śmiercionośny na małe dystanse.
Jak dla mnie, to jest to trochę przegięte. Co byście powiedzieli na wprowadzenie dla każdej frakcji dodatkowej jednostki - czegoś w rodzaju puszkarza. Strzelałby on z armaty tak celnie, jak obecnie inżynier (sam inżynier strzelałby trochę gorzej, niż teraz). Przejąłby też garłacza z rąk inżyniera, by tamten zamiast na walce, mógł się skupić na pomaganiu drużynie, do czego został zresztą stworzony. Puszkarz, podobnie jak inżynier, byłby klasą ograniczoną do pewnej ilości i niedostępną na DM i Duele. Co wy na to?