Hofiko, "Tryb muszkietu" ma znaczenie. Gdyby nie on, to żeby wystrzelić wystarczy spuścić przycisk myszy i strzał pada niemal natychmiast. Natomiast teraz żeby strzelić trzeba najpierw poczekać, aż postać stanie w odpowiedniej pozycji i dopiero potem wystrzeli. Ma to gigantyczne znaczenie, w przypadku, gdy przeciwnik ukrywa się za rogiem, z bronią przygotowaną do strzału, a gracz z garłaczem, chce wychylić się i zastrzeliś wroga. Gdyby nie "tryb muszkietu", to wystarczyło by najpierw wycelować mniej-więcej w kierunku wroga, potem zrobić kilka kroków w bok i na ślepo natychmiast wystrzelić. Teraz trzeba najpierw przejść kilka kroków w bok, poczekać, aż postać stanie w dobrej pozycji (teraz przeciwnik, już wcześniej gotowy do strzału zabija inżyniera) i dopiero potem można wystrzelić. Gwarantuję, że na mapach typu Backstreet of Karkow, ma to ogromne znaczenie.
A co do husarii, próbowałeś kiedyś piechotą, jeśli nie uda się pierwszy strzał z muszkietu walczyć z husarzem? Wskoczysz na tabor? Czas przeładowywania pistoletu husarza jest krótszy od czasu przeładowywania muszkietu, więc husarz może spokojnie podjechać i Cię zastrzelić. Ewentualnie, może się odrobinę rozpędzić i nabić Cię na swoją super-mega-ultra długą kopię. Zablokujesz go? To on walnie Ci cios z przysiadu i nic nie poradzisz. Naprawdę, masz niewielkie szanse, w pojedynku 1vs1 z husarzem, jeśli nie zabijesz go pierwszym strzałem. Podobnie w przypadku rajtarów. Ty akurat potrafisz zastrzelić jadącego gościa head-shootem przez pół mapy (wiem, bo sam byłem świadkiem kilka razy ;) ), ale inni tak dobrze nie umieją. Więc po chwili dochodzi do ciągłej wymiany ognia husarz vs rajtar, przy czym husarz ma jeszcze sowją super-mega-długą kopię.
Bartus, to może lepiej zmienić nazwę z inżyniera na kanoniera/puszkarza. Jeszcze odnośnie armat. Przydałoby się wyłączyć chowania broni po rozpoczęciu celowania z aramty, bo wiele osób chyba nie wie, że można wtedy ponownie wyjąć broń (wraz z celownikiem) i strzelają na ślepo. Dobrz byłoby też, gdyby gdzies wyświetlała się informacja, czy armata jest załadowana czy nie. Bo aktualnie wyświetla się ona tylko chwilę po załadowaniu i po nieudanym strzale.