Takie moje propozycje odnośnie przedmiotów:
1. pistolety nie powinny być ładowane na koniu. Najlepszym wyjściem było by ładowanie gdy koń stoi, ale wiem że to problem. Dlatego też lepiej się nie bawić i po prostu zablokować ładowanie broni na koniu.
Powód:
Dzisiaj grał kolega na moim koncie, szło mu beznadziejnie poza tym że z konia strzelał i często trafiał z pistoletu, często bo mógł ładować na koniu, a co za tym idzie jest za prosto. Ktoś pisał że dobrze by było im pogorszyć celność, ale moim zdaniem nie celność jest problemem tylko to że można bezkarnie podjechać konno strzelić przeładować i znowu oddać strzał.
Żeby pieszo też nie było kolorowo pistolety powinno się dłużej ładować. Strzelby ładuje się odpowiednio długo według mnie...
2.Granaty powinny być wolniej rzucane(spowolnienie ich), oraz mieć większe obrażenia(zwiększenie obrażeń), rażony przeciwnik/sprzymierzeńca powinien być przewrócony lub zabity od obrażeń.
Powód:
Dzisiaj na serwerze ktoś nimi wszystkich wysadzał bezkarnie. Tzn leciał na pa*ę i miotał nimi na atakujących nim Ci w ogóle zdołali wymierzyć broń. Dodatkowo momentami rzucano je do przeciwnika oddalonego dwa metry od sprzymierzeńców a czasem nawet i na metr od rzucającego. Najlepiej by obrażenia były na tyle duże i zasięg rażenia na tyle rozsądny by nie dochodziło do sytuacji gdzie inżynier rzuca granatami do przeciwnika oddalonego na dwa metry i na dodatek gdy wśród wrogów są sprzymierzeńcy. Dodatkowo rażona osoba powinna się przewracać(animacja przewrócenia jak w przypadku np uderzenia przez konia).
3.Garłacz
Amunicja garłacza powinna być brana z amunicji pistoletowej, sam też powinien być typu pistolet/muszkiet, co za tym idzie trzeba by dać większe bagi z amunicją inżynierom
Powód:
garłacz jest teraz wpisany jako kusza z tego co wiem... Fajnie by było dać to jako pistolet/muszkiet. Tak by później można było zrobić mniejsze odmiany garłaczy, tzn pistoletowe. i tym samym
odblokować typ kuszy dla granatnika.
4.Granatniki
granatniki nie posiadają dodatkowej amunicji, fajnie by było to zmienić, bo broń jest rzadko używana przez graczy.
Jako że garłacz zajmuje typ kuszy to zmieniając to można by bez problemu dać granatnikowi dodatkową amunicję.
Wymarzonym rozwiązaniem byłaby możliwość używania granatów jako amunicji do granatnika...
Proszę wyrazić swoją opinię na ten temat.
Pozdrawiam
Bartek