Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 381640 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Nie dałoby się zrobić jakiś opcji dla botów, czy ma być tylko piechota,konnica i tym podobne?

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Może i tak, ale Daedalus będzie miał mnie już dosyć. Ciągle go o coś proszę...

Offline podest6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Boty tylko jako piechurzy, podoba mi się ten pomysł. Często przed bramą jest pełno koni, a pod nimi nieżywi właściciele, albo jak boty uciekną na koniec mapy i tam się tłuką, to jest irytujące.
    (klik) (klik)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Właśnie spieszony bot jest moim zdaniem bardziej skuteczny i mniej irytujący.
    Dodatkowo chciałbym aby były to jednostki słabszej piechoty(normalna piechota bez jednostek specjalnych), będą robić za mięso armatnie:).
    Mapy z większa ilością przeszkód i tym będą przeszkadzać, ale można dorobić tam niewidoczne bariery dla botów.
    Pozdrawiam.
    Bartek

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Dobrze zrobiony AI mesh i boty nawet na paro piętrowy budynek wejdą. Lecz jest to nudna robota.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Dobrze zrobiony AI mesh i boty nawet na paro piętrowy budynek wejdą. Lecz jest to nudna robota.
    Może i nudna, ale warto. Najgorsze jest to że zabiera pewnie sporo czasu, a tego nie mam....

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Opcja spieszenia botów dodana.

Odniosę się jeszcze do kwestii husarskiej kopii, która jest ponoć zbyt dobra... Tutaj nie widzę żadnego problemu, w końcu jest to broń jednorazowego użytku. Po dobrym trafieniu powinna się złamać (o ile admin serwera nie zapomniał ustawić odpowiedniej opcji) i jej użyteczność drastycznie spada. W nowej wersji łamanie się kopii będzie domyślnie włączone.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    Odnośnie botów. Nie wiem czy tylko ja mam taki problem, ale grając Polską nie mogę wybierać jakie chcę mieć boty w drużynie. Albo mogę wybrać samą husarię, albo od razu wszystkie rodzaje. Jeśli wybiorę np. tylko szlachtę, to albo nie dostaję nic, albo dostaję wszystkie rodzaje. Trochę to denerwujące.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odnośnie botów. Nie wiem czy tylko ja mam taki problem, ale grając Polską nie mogę wybierać jakie chcę mieć boty w drużynie. Albo mogę wybrać samą husarię, albo od razu wszystkie rodzaje. Jeśli wybiorę np. tylko szlachtę, to albo nie dostaję nic, albo dostaję wszystkie rodzaje. Trochę to denerwujące.
    Potwierdzam, można też wybrać rajtarów chyba i to wszystko. u innych nacji też się coś takiego zdarza.
    Pozdrawiam.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Native standardowo obsługuje tylko 4 rodzaje botów przy wyborze, a u nas było ich więcej. Stąd te problemy. W nowej wersji już powinno być wszystko ok.

Offline Mrówa

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Czy jest możliwość dodania efektu uderzania pocisku w ziemię,ścianę,wodę?Podobny efekt jak M&B With Fire and Sword.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Jeśli tam jest to pewnie się da.
    Pozdrawiam

Edit:
    Co powiecie na to by w modzie występowały jednostki najemne/zdrajcy itd.

Przykład:
    U Szwedów: Polish Nobleman, Scotish Musketer/Pikeman/Infantry,

Problem jest z Kozakami, bo nie wiem co im dać.

Co Wy na to?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2011, 12:37:55 wysłana przez b@rtu$ »

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    Ale to chyba tylko w singlu?
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balan
    « Odpowiedź #313 dnia: Lipca 12, 2011, 08:24:53 »
    Rozmawiamy o multi caly czas.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    Czy Ja wiem? O ile najemnicy jeszcze jako-tako mogą być, to zdrajcy już nie za bardzo. Jeszcze ktoś by się poczuł do "odpowiedzialności zdrajcy" i zaczął team-killować....