Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 3384 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline italka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Witam
    « dnia: Stycznia 03, 2011, 11:48:57 »
    Mam na imię Sylwia.

Zaciekawiona grą, namówiona na to forum przez jednego z waszych activ userow chciałabym zacząć uczestniczyć w życiu online które prowadzicie.
    Świetnie zbudowane forum, bardzo dużo ciekawych tematów przy takiej ilości ludzi online aż przyciąga wzrok.

Co o sobie?
    gry? ....pasja do mmorpg
    epizodami był  WOW, Dungeons & Dragons , Cabal , The Pride of TAERN i inne.., ale tak naprawdę z czystej ciekawości.

Grą, na której poznanie poświęciłam bardzo dużo czasu jest MU (mu online ). Kilka lat na kilku świetnych serverach, znajomość każdego wydanego sezonu
    łącznie z ostatnim szóstym. Własne forum guildiowe, założone spory czas temu dla ludzi z którymi gram/grałam, jak również pewne przedsięwzięcie związane właśnie z pasja do scen mmorpg. Otwartość na całkiem inny rodzaj gry sprawiła, że znalazłam się właśnie tu. Pozwolicie, ze wstrzymam się póki co o pisaniu na temat Mount&Blade, ponieważ dopiero poznaje tą grę.

muzyka? ...z tym może być ciekawie, ale to nie teraz. Zespół? ..jest grupa, powstała w 1995r, założona przez Amy Lynn Lee, mianowicie Evanescence.
    Książka?..jest kilka pozycji, szczególnie książka napisana ponad 40 lat temu o społecznych zagrożeniach, która jak się okazuje przetrwała zmieniającą się mentalność
    i wręcz doskonale oddaje pewne zachowania które obserwujemy dziś . Książka Sławomira Mrożka "Tango".
    Bardzo mile wspominam książkę Ewy Nowackiej o cesarzu Rzymu, który miał nietypowe hobby..kolekcjonował pajęczyny. Słynął ze swoich transseksualno-orgiastycznych zachowań, potrafił jako zaprzęg mieć nagie kobiety. Kochany i znienawidzony przez swoja babcię staje się rewelacyjnym materiałem na głównego tragicznego bohatera. Polecam "Heliogabal, wnuk Mezy"

Mam nadzieję, że względnie poradzę sobie z zaaklimatyzowaniem się na waszym forum. Służę swoja wiedzą i jak myślę ciekawymi postami.

Pozdrawiam Italka
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2011, 23:14:01 wysłana przez italka »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Witam
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 03, 2011, 12:40:45 »
    Serdecznie witam userkę ceniącą Mrożka - geniusz. A mogłabyś napisać co nieco na temat ulubionych dzieł kinematografii? 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline italka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 03, 2011, 14:31:31 »
    Pisać tu tytuły uważam za całkowicie niepotrzebne, ważniejszym jest iż wspieram kino młodych ambitnych reżyserów, uwielbiam nowości, ale..
    "Dzieła"...doskonale ujęte

ponieważ chyba idealnie trafiłam tematycznie ze swoim upodobaniem do twórczości współczesnego mistrza polskiej animacji Tomasza Bagińskiego.
    Mianowanego już do nagrody Oskara za utwór "Katedra", ale "Historia Polski" o której właśnie pisze to wizualny poemat, gdzie najważniejsze momenty naszej historii wymieszane są ze skojarzeniami, z symbolami, prezentacjami miast, ludzi, charakterystycznych budowli, ważnych słów, dat. Dzieło przygotowane pod opieką naukową wybitnego historyka, prof. Henryka Samsonowicza moim zdaniem powinno poruszyć każdego polaka. I właśnie takie dzieła, które tak naprawdę mogło oglądać na premierze Wystawy EXPO 2010 w Szanghaju jedynie 5 mln widzów, powinien promować nasz kraj, a takich ludzi jak Tomasz Bagiński doceniać w kraju bardziej niż za jego granicami.

Mam nadzieje ze nie będzie wykroczeniem zamieszczenie tu linku do tej animacji. I z racji tego, ze bardzo dużo tu młodych ludzi nie posłuży ona za kompendium wiedzy;p

http://www.youtube.com/watch?v=Eg5TuQOehac

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 03, 2011, 15:36:49 »
    Witaj na naszym forum.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 03, 2011, 16:06:26 »
    Coraz więcej kobiet na forum. I dobrze.

Witam.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 03, 2011, 16:49:15 »
    Witam:)

Z ciekawości: która część M&B cię zaciekawiła? Podstawka, Warband czy Ogniem i Mieczem?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 03, 2011, 17:20:55 »
    Witam,mam nadzieje że miło spędzisz z nami czas.Lubisz psy Husky?

EDIT:

Jestem również zaszczycony obecnością kobiety, bo one również są czymś unikatowym w naszych szeregach.

Myślałem że napiszesz w czasach
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2011, 20:42:17 wysłana przez Cocher »
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 03, 2011, 20:27:55 »
    Witam serdecznie żeńską użytkowniczkę forum. Cieszy mnie fakt, że niektóre osoby umieją jeszcze używać poprawnej polszczyzny, co ostatnio zdarza się niezmiernie rzadko. Jestem również zaszczycony obecnością kobiety, bo one również są czymś unikatowym w naszych szeregach. Mam nadzieję, że przeczytałaś regulamin i będziesz stale odwiedzać nasze forum, a dni tutaj spędzone staną się dla Ciebie przyjemnością. Czy lubisz czytać książki? Jakie gatunki literackie preferujesz? Aha, zaciekawało mnie też który z naszych użytkowników zachęcił Cię do rejestracji.

Offline italka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 03, 2011, 21:39:31 »
    Z ciekawości: która część M&B cię zaciekawiła? Podstawka, Warband czy Ogniem i Mieczem?

Jak wspomniałam zaczynam od podstaw.

Drogi Panie Cocher
    Jeśli chodzi o pieski Husky...wypadałoby mieć z nimi do czynienia, aby napisać, ze się je lubi. Niestety nie miałam okazji, ale uważam je za piękne i mądre. Mogę tak na marginesie napisać jakich nie lubię ....dostałam kiedyś Amstafa, nasze drogi się rozeszły jak jeszcze był szczeniakiem.

Szanowny Panie Kolba
    Wspominałam już o książkach, czasowo zostały zastąpione nawałem informacji w internecie. Jeśli chodzi o gatunek literacki to na pewno klimat epiki, narracje bynajmniej dla mnie urozmaicają książkę. Mity dla przykładu z literatury światowej autorstwa Jane Austen, Seth Grahame-Smith
    "Duma i uprzedzenie i zombi " polecam szczególnie kobietom, postać przystojnego, aroganckiego  pana Darcy przykuwa szczególnie płeć żeńska. Wspomnieć muszę również o baśniach, nowelach, powieściach, to tak w skrócie.

Kto mnie zachęcił do rejestracji?.. :) sądzę, że nie ja powinnam napisać ten nick :)

pozdrawiam

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 04, 2011, 17:00:30 »
    Drogi Panie Cocher
    Jeśli chodzi o pieski Husky...wypadałoby mieć z nimi do czynienia, aby napisać, ze się je lubi. Niestety nie miałam okazji, ale uważam je za piękne i mądre.

Chętnie wypożyczę swojego Syberiana Huskyego (Oczywiście, jeśli jesteś osobą odpowiedzialną i mi go nie zjesz ;-) )

Pozdrawiam
    Inco

Offline italka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 04, 2011, 19:18:27 »
    haha...
    pomimo tego, iż jestem odpowiedzialnym człowiekiem i nie lubię kisielku z piesków i kotków :p

tak czy owak muszę odmówić .... i robię to dla jego dobra:p

pzdr

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 05, 2011, 22:35:18 »
    Witam serdecznie i życzę samych miłych wrażeń na forum!

Może weźmiesz udział w naszym quizie historycznym? Coś ostatnio kuleje...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline italka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 05, 2011, 22:49:31 »
    wrażenia już są :p

a co do quizu, pewnie :)

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 05, 2011, 23:09:31 »
    Jejku! Jakie?

A propos, chętnie przeczytałbym "Duma i uprzedzenie i zombi" :-)
    Lubisz Musierowicz?
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline italka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 05, 2011, 23:28:22 »
    haha..a już ktoś się tu pogniewał na mnie :p

Tak, książkę "duma i uprzedzenie i zombi" naprawdę polecam :)
    Musierowicz kojarzy mi niestety tylko z jedna pozycją...nie pamiętałam tytułu ..ale wujek gOOgle pomógł, natomiast pamiętałam cudnie opisaną rudowłosą piękność miłość Maćka :)