Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne  (Przeczytany 40581 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne
    « dnia: Grudnia 04, 2007, 20:01:59 »
    A więc tak: przeglądam sobie forum, przeglądam i ku mojemu zdziwieniu nie znalazłem tematu o bugach naszej ulubionej gry. Czasem można się w takich topicach pośmiać, wrzucić screena, czasem popłakać :). Mam nadzieję, że będziecie chętni do dyskusji. Mi się ostatnio zdarzył śmieszny bug: otóż jak to zwykle łaziłem sobie po mapie (jeszcze wersja, 0.894) i wywiązała się jakaś tam walka, chyba z nordami. No to walczymy i już wytępiłem wszystkich sam (miałem fart ich było 56 moich 24, oczywiście moich wytępili szybko, ale wygrałem dzięki super akcji, ba nawet nie wiedziałem że tak umiem, 7 typa zwaliło mnie w konia, a ja wpadłem w berserkera i bez straty życia wysiekłem wszystkich) i gdy już nikogo w zasięgu wzroku nie było, czekam na napis opuść bitwę. Ale ktoś do mnie natrętnie szyje z kuszy. Dałem bakscpace, odwracam się w wroga kierunku, a tu ni chuhu, ni ma. No ale ktoś szyję. No to spoglądam w górę, a tam gość na nienaturalnie wysokiej górze (ja nie mogłem wbić ni koniem ni pieszo), no to wyciągnełem kuszę (na szczęście nie zardzewiała od 56 dni nie używanie :-) ) i skasowałem gnojka. Aleeeeeeeeeeeeeeee poleciał, no normalnie Adaś by pozazdrościł. 

PS. Ten kusznik to za pewne jakiś alpinista :-). (były)

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 05, 2007, 10:41:50 »
    Fajny bug jest jak się battlesizera ustawi np. na 1000 i jak się walczy z dużą armią to żołnierze dosłownie zstępują z nieba po czym dostaje się informacje typu nord veteran knocked unconsious by nord veteran.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 05, 2007, 13:44:11 »
    No mi by gra nie odpaliła z takim sizem, a jeszcze jeden fajny bug, który miałem (i chyba najciekawszy) to taki, (w 0.894) zakończylem grę z jakimś tam kiczowatym hełmem, zapisałem, wyszedłem z gry, a gdy na drugi dzień odpaliłem miałem na głowie taki dodający 46 do obrony. Może i bug, ale jaki pomocny.

Offline Aragorn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 11, 2007, 13:38:11 »
    to ja miałem kiedyś coś takiego... jade sobie spokojnie nord warriora, i gdy walimy w zgniłka (wroga) to pisze speed bonus np.: +45% itp.... no to ja go siekłem mieczem i pisze Speed bonus; +6147% Delivered 478 damage, nord warrior kiled by Sir Keanir..... :)

Offline Sztym

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 11, 2007, 19:10:23 »
    Heh to samo miałem tylko że u mnie było -7023% a DMG 950 w konia :d

A średnio wale po 90

Offline Blakc99

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 18, 2007, 17:45:18 »
    A tu mój ulubiony: gdy kończą się strzały sztylety itp. po prostu gadamy z kupcem lub innym NPC no i mamy full np. 20

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 18, 2007, 18:40:29 »
    A tu mój ulubiony: gdy kończą się strzały sztylety itp. po prostu gadamy z kupcem lub innym NPC no i mamy full np. 20
    podczas bitwy to raczej nie działa ;)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 18, 2007, 19:09:02 »
    No chyba że sobie zespawnujesz kupca;) (zrobisz moda)

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 19, 2007, 08:58:20 »
    podczas bitwy to raczej nie działa ;)
    W band of warriors na 0.894 to działa. Jak podczas bitwy skończą ci się strzały to podchodzisz do swojej skrzynki i po wyjściu z jej okna masz komplet nowych strzał.

Offline Sebastian1015

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • [ctrl]+[alt]+[delete]...I Życie Staje Się Prostsze
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 19, 2007, 13:32:12 »
    W wersji 0.901 miałem takiego buga że gdy walczyłem z kimś żaden mój żołnierz nie ginął tylko został ogłuszony

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 19, 2007, 14:38:28 »
    To nie bug na pewno tylko przeciwnik albo walczyl tylko bronia obuchowa, masz wysokiego skilla Surgery co sprawia ze twoje ziomki tylko sa ogluszone lub niewiarygodne szczescie.

Offline dagoth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 30, 2007, 13:51:31 »
    Kiedyś lord dał mi zadanie abym zebrał podatki z jego miasta, gdy zacząłem zbieranie to oczywiście ludzie się oburzyli i niektórzy z nich chcieli mnie przepędzić.Gdy włączyła się bitwa to nikogo nie było słyszałem tylko krzyki wieśniaków.

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 30, 2007, 21:25:05 »
    Kiedyś lord dał mi zadanie abym zebrał podatki z jego miasta, gdy zacząłem zbieranie to oczywiście ludzie się oburzyli i niektórzy z nich chcieli mnie przepędzić.Gdy włączyła się bitwa to nikogo nie było słyszałem tylko krzyki wieśniaków.

Prawdopodobnie schowali się w piwnicach ;p też tak raz miałem

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 04, 2008, 10:40:39 »
    Ja raz w TLD miałem zbugowanego mountain goblina. Biegał z hatchetem i nieważne gdzie i kogo trafił to od razu tan któs padał trupem. Tarcze też jednym uderzeniem rozwalał, a życia miał koło 200 :/

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 04, 2008, 14:33:43 »
    Ja raz w TLD miałem zbugowanego mountain goblina. Biegał z hatchetem i nieważne gdzie i kogo trafił to od razu tan któs padał trupem. Tarcze też jednym uderzeniem rozwalał, a życia miał koło 200 :/

Hehe.. jak panek albo pudzian koks ;P