Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne  (Przeczytany 40472 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    Odp: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne
    « Odpowiedź #45 dnia: Lipca 30, 2008, 19:57:16 »
    Ale jak ty sie chcialas przegrupować?? Przegrupowuje się przycieskiem tab. Miałaś nacisnąć tab, a nie szukać miejsca do wyjechania...
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #46 dnia: Lipca 30, 2008, 23:47:02 »
    Skoro ściana jak mówisz była niemal pionowa to wystarczyło ustawić się z całą swoją armią przy niej. Ani z łuku ani zkuszy ani z innej broni dystansowej NIE DA się strzelać dokładnie pod siebie, musi być pewien kąt, od którego można strzelać. Gdybyś ustawiła swoich rycerzy, to tamci musieliby wcześniej czy później zejść do ciebie, a jakbyś jeszcze kazała rycerzom zejść z koni to miałabyś dodatkowy atut, bo spieszeni rycerze w rzece spisują się doskonale, sam wiele razy się o tym przekonałem. Ponadto znając inteligencję komputera twoi wrogowie nie poszukaliby jakiego mniej stromego zejścia, tylko dosłownie zrobiliby nalot na Twoich ludzi co oznaczałoby, że połowa tych strzelców by się "wyknockowała" i miałabyś połowę roboty :)

Offline Nina272

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Lipca 31, 2008, 13:41:30 »
    O co chodzi z tym Tabem? W opcjach sterowania nie mam żadnej funkcji dla "tab".

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 31, 2008, 13:57:41 »
    Kiedy wciśniesz Tab to dostajesz pytanie czy chcesz opuścić bitwę. Klikasz na tak, wtedy znowu pojawiają się opcje bitwy, wybierasz atak i bitwa zaczyna się od nowa, ale już na trochę innym terenie, bo przecież komputer generuje je losowo.

Offline Nina272

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Lipca 31, 2008, 14:11:30 »
    Ach, o to chodzi ^^. Ja myślałam, że jak się wciśnie tab w czasie bitwy, to trzeba się poddać, albo zostawić kilku ludzi za sobą, żeby uciec.

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Lipca 31, 2008, 19:24:14 »
    Miałem ostatnio dwa bugi. Pierwszy, kilka dni temu - po wyłączeniu w opcjach grafiki trawy (pasek na 0%) i cieni na roślinach, trawa owszem, zniknęła. Ale nie wiem czemu cienie zostały i cała scena była w ciapki :D Drugi bug miałem dzisiaj - po włączeniu bitwy przestały się pokazywać napisy (polecenia, obrażenia, zabici itp.), mimo, że w opcjach wszystko było włączone. W następnej bitwie na początku też ich nie było, ale po kilkunastu sekundach się włączyły. Także nie wiem czemu :D

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #51 dnia: Lipca 31, 2008, 23:00:00 »
    Drugi bug miałem dzisiaj - po włączeniu bitwy przestały się pokazywać napisy (polecenia, obrażenia, zabici itp.), mimo, że w opcjach wszystko było włączone. W następnej bitwie na początku też ich nie było, ale po kilkunastu sekundach się włączyły. Także nie wiem czemu :D
    MIałem to samo :) najpierw myslalem ze nikt nie ginie ale jak sam kilku zaszlachtowałem to zorientowałem się, że coś nie gra.
    MIałem też takiego buga, żę przez cały czas odpalała się tylko pierwsza sekunda piosenki i wychodziło takie techno :D
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Glenn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 14, 2008, 01:05:39 »
    Jak dla mnie to jeden z najgorszych błędów dotyczy poruszania sie jednostek.
    Miałem takie aburdy,że żołnierze blokowali sie na drabinie,na krawędzi muru,a raz miałem przeprawę gdzie najpierw trzeba było pokonać niewysoki mur,i przebić się przez wbite w ziemię pale i dopiero wejść na zamek.
    Tragedia.Połowa armi między palami,kilku zablokowało się wcześniej.Ehh...

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 31, 2008, 10:13:46 »
    OMG, ja miałem łucznika - spider-mana. Na arenie łucznik "stał" na ścianie, a ja miałem tylko miecz a nawet gdy skakałem go nie raniłem. Wkurza mnie też,gdy podczas oblężenia są te mury, a przy nich te schody do zejścia do tych budynków itp.. Tam się blokuje(pod schodami) jakiś żołnierz i musisz w niego strzelać/rzucać, a gdy nie ma strzał muszę wejść na te schody(na krańce) i z lancy go/ich bić. Raz główkowałem się gdzie jest ostatni żołnierz do zabicia, chodziłem tam chyba 5 min, aż patrzę - a tu tam dziad siedzi.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Pampil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Września 15, 2008, 16:52:53 »
    Kiedy zostawimy jakiegos swojego bohatera w zamku a potem zrobimy: idz do komnat pana i zagadamy do niego to powie on: walcz albo giń, a my na to nie boje sie stane do walki i rozmowa sie konczy...

Offline Skorgan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Września 28, 2008, 21:22:32 »
    Wlazłem na wieże strażniczą w jakimś zamku, ale nie pamiętam którym i odbyłem z własnym sobowtórem rozmowę na temat sensu istnienia i trudów życia w średniowieczu:D wersja 0.960

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #56 dnia: Września 29, 2008, 17:15:32 »
    Wlazłem na wieże strażniczą w jakimś zamku, ale nie pamiętam którym i odbyłem z własnym sobowtórem rozmowę na temat sensu istnienia i trudów życia w średniowieczu:D wersja 0.960

Wez sobie przypomnij, tez chce porozmawiac na sensem zycia :D

Offline Grejaton

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Września 29, 2008, 19:06:01 »
    Hmm to ja albo nie zauważam bugów albo ich nie mam :p i komuś sie udało złożyć przysięgę własnemu sobowtórowi ?

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Września 29, 2008, 19:46:52 »
    Hmm to ja albo nie zauważam bugów albo ich nie mam :p i komuś sie udało złożyć przysięgę własnemu sobowtórowi ?

Ehh, była juz o tym mowa parę razy i to w tym temacie. Ten bug występuje tylko w wersji 0.960. Sobowtóra należy szukać na murach zamku Uhhun, o ile się nie mylę. Wiem na pewno, ze należy do Khergitów i leży koło Tulgi.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Września 29, 2008, 20:19:15 »
    No to się nie znasz, Emil. Ten sobowtór pojawia się w każdym zamku, przynajmniej u mnie. Zresztą już to kiedyś pisałem, ale to tak w ramach przypomnienia. ;)