Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne  (Przeczytany 40488 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Iceman22

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne
    « Odpowiedź #120 dnia: Marca 05, 2009, 19:57:51 »
    to raczej nie był bug, raczej na pewno... >.<

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #121 dnia: Marca 05, 2009, 22:02:53 »
    Przyjdz do mnie na podwórko, i strzele do ciebie 2 razy z łuku. ciekawe czy podlecisz xD
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Iceman22

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Marca 05, 2009, 22:05:51 »
    <lol> :D:D:D

To jest gra a nie Rl :P

Ps. chcesz być owieczką z coca colą :D?

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #123 dnia: Marca 06, 2009, 17:24:20 »
    No tym razem napiszę o bugu całkiem nie śmiesznym.

Skupiłem się ostatnio na śledzeniu ile punktów reputacji z jakich zadań dostaje się.

I okazało się, że z eskorty karawany z miasta do miasta (zleconej przez wójta) ma się punkty ujemne, a przynajmniej ja tak mam.
    Program w dzienniku podaje mi, że "Otrzymałeś 2 punkty do reputacji". Przed końcową rozmową miałem 6066 punktów reputacji, po otrzymaniu tych 2 za eskortę, mam 6038. I nie jest to odosobniony przypadek, gdyż to już kolejna eskorta, której finał kończy się wynikiem ujemnym.

Czy ktoś z Was sprawdzał, czy również tak ma?

Przed chwilą stoczyłem bitwę (przed nią miałem 6068 reputacji. Dzięki niej otrzymałem 13 punktów, co dało mi wynik 6081. I tak też wychodzi po bitwie.
    Do czasu aż o "północy" czasu gry  (czyli jakieś 2 sec. czasu realnego po bitwie) mój oddział nie otrzyma punktów doświadczenia. W tym momencie robi się 6051 punktów reputacji. Teoretycznie można by pomyśleć, że może faktycznie coś przeskrobałem za co była kara do reputacji. Lecz klikając na przycisk Zadania-->Postaci tam w oknie mojej postaci cały czas wyświetla się 6081, więc faktycznie coś się w grze rozjeżdża jak diabli!

Dla speców od M&B służę save .
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2009, 22:54:39 wysłana przez pc_maniac »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #124 dnia: Marca 06, 2009, 23:10:30 »
    A czy punkty reputacji nie maleją z czasem? To by było logiczne.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Marca 06, 2009, 23:11:25 »
    Jeśli maleją z czasem to czemu nie maleją w karcie postaci?
    Jak pisałem, w karcie postaci mam nadal 6081, a w raporcie postaci 6051.
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2009, 23:16:32 wysłana przez pc_maniac »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #126 dnia: Marca 06, 2009, 23:15:42 »
    Nie wiem. W każdym razie teraz znalazłem trigger, który tygodniowo zmniejsza reputację o 0,5 %. Patrząc na Twoją reputację, wszystko by się zgadzało (poza informacjami w karcie postaci, które najwyraźniej się nie uaktualniły).

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Marca 08, 2009, 23:26:13 »
    Z powodu tego triggera straciłem dziś swadiańskiego rycerza;) dużo podróżowałem, próbując trochę pohandlować, widocznie reputację miałem tuż nad wartością graniczną, bo pewnego poranka zobaczyłem, że mam zbyt liczny oddział jak na swoje możliwości (lub coś w tym stylu) i że jeden swadiański rycerz opuścił mój oddział;)

A żeby nie było OT : czy 'bezpańskie' konie na polu bitwy nie są czymś w rodzaju buga? tzn chodzi mi o to, że powinny być one spłoszone, zwiewać jak najdalej od ludzi, hałasu, itp. , a tymczasem zdarza im się wpaść w sam środek bitwy, taranując walczące jednostki.. całe szczęście, że ich nie ogłuszają, ale i bez tego potrafią narobić zamieszania.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #128 dnia: Marca 08, 2009, 23:29:21 »
    A czy to że biegają we wszystkie strony nie jest oznaka spłoszenia? ;) Zresztą mnie to raz wkurzyło na turnieju bo biegnę, mam mało hp i mnie koń ogłuszył xD

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Marca 09, 2009, 09:43:36 »
    Z powodu tego triggera straciłem dziś swadiańskiego rycerza;) dużo podróżowałem, próbując trochę pohandlować, widocznie reputację miałem tuż nad wartością graniczną, bo pewnego poranka zobaczyłem, że mam zbyt liczny oddział jak na swoje możliwości (lub coś w tym stylu) i że jeden swadiański rycerz opuścił mój oddział;)
    Hm, mnie zdarza się brać pełną ilość wojska jedynie gdy przenoszę część załogi z jednego miasta/zamku (który był dotąd kwaterą główną), do nowej lokalizacji.

Praktycznie wszystkie walki staram się robić jak najmniejszą ilością żołnierzy, tak by wycisnąć ile się da z punktów reputacji. Ponieważ te punkty wyliczane są na podstawie różnicy pomiędzy liczbą mojego wojska, a wojska przeciwnika. Więc im większa różnica na korzyść wroga, tym więcej punktów dostaję za wygraną bitwę.

No i niech mnie broń Boże zastanie z takim oddziałem 400 woja płatność żołdu?! To dopiero ból...

A żeby nie było OT : czy 'bezpańskie' konie na polu bitwy nie są czymś w rodzaju buga? tzn chodzi mi o to, że powinny być one spłoszone, zwiewać jak najdalej od ludzi, hałasu, itp. , a tymczasem zdarza im się wpaść w sam środek bitwy, taranując walczące jednostki.. całe szczęście, że ich nie ogłuszają, ale i bez tego potrafią narobić zamieszania.

Bardzo często korzystam z bezpańskich koni. Trzeba je po prostu w pewnym momencie podejść i hajda na siodło.
    Więc bardziej zaliczył bym to do do smaczków gry zbliżających ją do realu niźlli do buga.

A co do taranowania przez spłoszone koniki - miałeś również w realu niedawno taką sytuację, gdy konie w Zakopanem stratowały spacerowiczów, którzy po tym zdarzeniu wylądowali w szpitalu. Więc o tamtym zdarzeniu również musiał byś napisać, że to bug ;)

A czy to że biegają we wszystkie strony nie jest oznaka spłoszenia? ;) Zresztą mnie to raz wkurzyło na turnieju bo biegnę, mam mało hp i mnie koń ogłuszył xD
    Life is brutal and full of zasadzkas :)
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2009, 09:49:02 wysłana przez pc_maniac »

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Marca 09, 2009, 11:42:11 »
    Ech, ja teraz w SoD płacę choroba prawie 12000 żołdu. Już się pozbyłem obcych wojsk, zostawiłem sobie tylko 40 lansjerów, bo antarianie mają tak beznadziejną konnicę ze aż strach...
    kurcze, mam dylematę, bo Antarianie są świetni gdy przychodzi do zdobywania zamków - te ich długie miecze i mocne zbroje świetnie się sprawdzwają na drabinach i kładkach, całkiem nieźle radza sobie w polu... ale już łucznicy ich mocno koszą...

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Marca 09, 2009, 11:55:00 »
    Ja płacę ponad 15 tysiaków, a przy sobie mam jedynie 100-120 wojów.
    Ale zrobiłem pewien złośliwy myk.

Gdy mnie mój król wkurzył, że znów nie dostałem zamku, choć przyszykowałem sobie obsadę na co najmniej  4 zamki, to zrobiłem rebelię. Przejąłem szybciutko kolejne 5 obiektów. Obsadziłem je własnym wojskiem, a zaraz potem nająłem się na usługi nieprawowitego "władcy", by mu pomóc zasiąść na tronie.

Dzięki temu mam już nieco przekabaconych na swoją stronę lordów i masę zamków/miast w takich miejscach, że wzajemnie mogą się wspierać, poprzez przerzucanie jednostek do okupowanych obiektów.

Całość armii liczę na jakieś 1200-1400 woja (z tego zdecydowana większosć pobunkrowana w obiektach). Nawet zapasy jedzenia na długotrwałą wojnę mam po zamkach i miastach, więc mogę w ogóle nie zaglądać przez dłuższy czas do wsi i miast w celu zakupów. Po prostu zaglądam do skrzynki i uzupełniam zapasy.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Kwietnia 23, 2009, 16:35:20 »
    Miałem fajnego Buga.
    Otóż pojechałem sobie do Reyavdin i zszedłem z konia pogadać z przechodniem. Gdy skończyłem rozmawiać przez przypadek strzeliłem z łuku i niestety trafiłem mojego konia, a ten spłoszony zaczął galopować i OGŁUSZYŁ przechodnia.

Offline Settler

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Kwietnia 26, 2009, 09:10:48 »
    Raz poprowadziłem u swadian rebelię. Udało się, zwycięstwo itp. Na jakiś czas od nich odszedłem. Postanowiłem wrócić. I gdy zostałem wasalem Lady Isoli (czy jakoś tak) dała mi zadanie abym... poprowadził rebelię. Stosunki z nią i królestwem od razu ochłodziły się.

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #134 dnia: Maja 04, 2009, 23:02:29 »
    W jednej z wiosek należącej do Khageritów, sołtys urzęduje na piętrze domu, na balkonie. Można zsiąść z konia i podejść do niego, ale można też spokojnie wjechać sobie konno po schodach, wykręcić na górze i pogadać z sołtysem z siodła jak gdyby nigdy nic ;)

i gdzie ty tu widzisz Bug?

Jezdziles kiedys konno kolego?;) jesli tak, to na ktore pietro udalo Ci sie dotrzec?;)

Na to, które chciałem, tylko zajęło to duuuuuuuuuużo czasu
    chyba że w realu, tutaj na schody nie wjeżdżałem.