Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne  (Przeczytany 40612 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elavion

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • I love all of Stargates!
    Odp: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne
    « Odpowiedź #105 dnia: Lutego 19, 2009, 10:34:02 »
    jeszcze dwa bugi: jak się idzie bez przerwy na trap wieży oblężniczej to można przez niego przejść (miękkie drewno?:)), a jak się wejdzie na tą półkę przy jej kołach to spycha w róg i ciągle zadaje małe hity.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #106 dnia: Lutego 19, 2009, 14:46:02 »
    Ja jak wchodziłem tam to nic takiego nie miałem.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Lutego 19, 2009, 19:01:23 »
    A jak wejdziesz w np. Reywadin w zamku (może być też w gospodach) na ławkę stojącą blisko stołu, i podejdziesz trochę do niego, to twoja postać zacznie głupio tańczyć, co wygląda, jakby machał tyłkiem klaszcząc, a jeśli naciśniesz i przytrzymasz PPM, to zacznie się bronić i będzie tylko machać tyłkiem :)))
    pozdro
    P.S. Spróbujcie sami.

Offline skalpel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Lutego 21, 2009, 19:32:01 »
    Może już było, ale dziś się spotkałem z dosyć ciekawym bugiem.

(W ogóle to witam, mój pierwszy post ;))

Grając w Native zostałem najemnikiem Swadii. I pewnego dnia, spacerując sobie po planszy, zauważyłem właściwie bezbronny zamek Nordów, z którymi Swadia prowadzi wojnę. Garnizon liczył 40 osób, a ja w swojej ekpie miałem 30. Postanowiłęm zaatakować i... udało się. Zamek zdobyty, ale... Jako, że nie jestem wasalem, to nie mogę poprosić króla o prawo własności. W związku z czym zamek oczywiście przeszedł na własność Swadii, ale nikt go nie posiada.

Próbowałem poprosić krola o wasalstwo, ale ten odpowiada, że musze się jeszcze wykazać ;]

Dosyć dziwna sytuacja. A żeby było jeszcze ciekawiej, to... Zamek jest niczyj, więc nikt go nie broni, nie ma żadnych żołnierzy. A pomimo tego lord Nordów zamiast sobie po prostu wkroczyć i zając miejsówckę rozpoczął jego oblężenie ;D

A obleganie pustego zamku, to dosyć ciekawa sytuacja ;)

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Lutego 21, 2009, 21:44:12 »
    W jednej z wiosek należącej do Khageritów, sołtys urzęduje na piętrze domu, na balkonie. Można zsiąść z konia i podejść do niego, ale można też spokojnie wjechać sobie konno po schodach, wykręcić na górze i pogadać z sołtysem z siodła jak gdyby nigdy nic ;)

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #110 dnia: Lutego 23, 2009, 14:55:08 »
    W jednej z wiosek należącej do Khageritów, sołtys urzęduje na piętrze domu, na balkonie. Można zsiąść z konia i podejść do niego, ale można też spokojnie wjechać sobie konno po schodach, wykręcić na górze i pogadać z sołtysem z siodła jak gdyby nigdy nic ;)

i gdzie ty tu widzisz Bug?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Lutego 23, 2009, 17:21:24 »
    Czyżby w tym że konie nie są przystosowane do poruszania się po schodach? Logika...

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Lutego 24, 2009, 00:43:21 »

i gdzie ty tu widzisz Bug?

Jezdziles kiedys konno kolego?;) jesli tak, to na ktore pietro udalo Ci sie dotrzec?;)

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #113 dnia: Lutego 24, 2009, 20:04:34 »
    Znalazłem w grze błąd skryptu obliczającego wygraną w turnieju w Suno.
    Otóż, za każdym razem stawiałem 100 denarów (czyli maksymalną kwotę), wygrywałem wszystkie kolejne etapy i na koniec wygrałem ... 1922 denary, gdzie w każdym innym mieście zdobywam za turniej 3980.

Gdyby to było raz pomyślał bym, że może gdzieś się walnąłem, jednak to zdarzyło się w Suno któryś raz z rzędu.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #114 dnia: Lutego 24, 2009, 20:19:12 »
    Zawsze gdy już raz wygraliśmy w danym mieście, to stawki na nas już nie są takie korzystne i w przypadku ponownej wygranej zarabia się gdzieś o połowę mniej. Tak jest we wszystkich miastach.

Offline Murzyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Marca 02, 2009, 17:20:33 »
    Ja znalazłem dwa bugi:

1. Jak się stoi na ziemi i zabije się pędzącego na ciebie kawalerzystę, to go niesamowicie wystrzeli do przodu
    2.Grałem na realistycznym zapisie. Włączyłem sobie nową grę i wybrałem wyjście bez zapisu. Pograłem chwilę i wróciłem do starego zapisu. I gdy włączyłem okno postaci wyskoczył mi komunikat o zapis gry (realistyczny czy nie)

Bugi zostały wykryte w pudełkowej wersjii M&B 1.010

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Marca 02, 2009, 17:30:48 »
    1. to nie żaden bug. Bo jakbyś jechał na koniu z pełną prędkością a koń by został podcięty to byś nieźle poleciał....

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Marca 02, 2009, 23:23:54 »
    Chyba jednak Murzyn ma racje, czasem leca jednak...ciut za daleko :) inna sprawa ze mi raz koles wylecial z konia, obracal sie w powietrzu, choc ciagle mial pozycje siedzacego na koniu, a potem wbil sie w sciane tak ze tylko nogi wystawaly, ale ani kropli krwi :D

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Marca 03, 2009, 20:51:13 »
    1. to nie żaden bug. Bo jakbyś jechał na koniu z pełną prędkością a koń by został podcięty to byś nieźle poleciał....

Tak się czasem dzieje nawet gdy koń przeżyje cios;) po prostu jeździec leci jakieś 2-3 długości konia do przodu;) trudno to określić w jakiejś jednostce miary sensownej, dlatego koń chyba jest najlepszą miarą;) Podobnie rzecz ma się, gdy ustrzelisz jeźdźca z łuku jadąc równolegle do niego - teoretycznie powinien odlecieć 'w bok' lub osunąć się na grzbiet konia, a tymczasem śmiga do przodu aż miło;)

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Marca 05, 2009, 19:52:55 »
    ja znalazlem śmieszną sytuację - dla eggs ustawiłem sobie szybkość stzrały na 1000, szybkość łuku na 2000 i zabiłem tym łukiem lootera, a nastepnie jeszcze raz go trafiłem a ten jeszcze troche przeleciał zanim spadł na ziemię.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?