Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne  (Przeczytany 40715 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mati463

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne
    « Odpowiedź #75 dnia: Października 22, 2008, 20:55:46 »
    A możesz dać link do pobrania tego "item editor".

Przecież dopiero co podawał, wystarczy się chwilkę rozejrzeć:  http://files.filefront.com/itemeditorzip/;12103247;/fileinfo.html
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2008, 21:01:38 wysłana przez Arcylisz »

Offline Bargian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #76 dnia: Października 23, 2008, 13:58:54 »
    Moze ktos cos wiecej o tych przedmiotach napisac?
    O co z nimi chodzi?

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Października 24, 2008, 09:44:24 »
    Chodzi mianowicie o to że w plikach gry jest mnóstwo itemów czyli broni, odzienia itp. których niema w nativ a są np w craftmodzie pod wersję 0.960 lub  dionisii (np. Fajny młot na długim kiju zadający 50o, traktowany jako broń drzewcowa).
    Używając itemeditora można "odblokować" niedostępne itemy i potejm natrafić na nie w sklepach.

Offline rafalemilian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Listopada 21, 2008, 14:01:24 »
    Ostatnio przydarzyło mi się coś co zdołowało by nie jedną osobę na tym forum, mianowicie gram Nordami i gdzieś na terenie Swadii dostaje maila że mój zamek "Culmarr" jest oblegany. Szczęśliwie widzę najeźdźce który na mój widok podejmuje szaleńczy i desperacki szturm na mój zamek, dołączam się do bitwy szybko przeskakuje z menu na pole walki. Jestem tak zaoferowany walką i jeszcze nie widzę że, że walczę z wrogim lordem przeciwko swoim jednostką znajdującym się w moim zamku ;/ oczywiście gapiostwo ale wyjątkowo dobrze mi szło, więc kosiłem każdego kto wpadł pod lance i nie zauważyłem że bije swoich, a może to było by zbyt absurdalne by się wtedy zastanawiać czy przypadkiem nie bije ziomków bo to chyba oczywiste że to powinno być nie możliwe, a jednak ;p. Po zakończeniu bitwy szczena w dół wytłukłem cały swój garnizon zabiłem lorda z własnego królestwa i jeszcze na cały dom się z tego hahałem że wrogi panek poległ otrzymując headshota na samym początku bitwy, a tu nagle po zakończonej "zwycięskiej" bitwie ;p wrogi lord dziękuje mi za nieocenioną pomoc, poprawiają mi się z nim stosunki z -87 na -82 a ja łapie zwieche i nie wiem co myśleć, na dodatek wyszła opcja czy uwięzić czy wypuścić lorda własnej frakcji, oczywiście go wypuściłem ale nie był zadowolony z faktu że walczyłem ramie w ramie z wrogiem ;]. Mój bohater poczuł się głupio a ja zastanawiałem się jeszcze przez godzinę co źle poszło.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 02:07:42 wysłana przez rafalemilian »

Offline Pazoxi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Listopada 22, 2008, 14:15:23 »
    Jeden z bardzo wielu śmiesznych bugów :P
    Lewitujący wojownik :

Mój pierwszy post na forum , ale bardzo długo już "śledzę" Wasze wypowiedzi :) .

Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 14:17:00 wysłana przez Pazoxi »

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #80 dnia: Listopada 22, 2008, 15:50:40 »
    No mi by gra nie odpaliła z takim sizem, a jeszcze jeden fajny bug, który miałem (i chyba najciekawszy) to taki, (w 0.894) zakończylem grę z jakimś tam kiczowatym hełmem, zapisałem, wyszedłem z gry, a gdy na drugi dzień odpaliłem miałem na głowie taki dodający 46 do obrony. Może i bug, ale jaki pomocny.

It's not a bug, it's a feature!

Offline Smeagul

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Listopada 28, 2008, 13:33:30 »
    Mam problem przy obleganiu zamków do których wygana jest maszyna obleznicza ktora sie dlugo buduje. Jak sie zbuduje to nie moge i oblegam zamek ona stoi w miejscu i sie nie rusza w wczesniejsyh wersjach poruszała sie a tu nic? co zrobic?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #82 dnia: Listopada 28, 2008, 13:38:17 »
    Przecież to było setki razy na tym forum. Wystarczy użyć opcji szukaj. Obiecuję, że ona nie gryzie i jest zawsze chętna do pomocy. http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1348.15 proszę, wystarczyło wpisać wieża oblężnicza. Na przyszłość pamiętaj o szukajce.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Smeagul

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Listopada 29, 2008, 16:42:52 »
    sorki chłopaki, założylem konto i od razu napisalem tego posta bo czasz mnie naglił.

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 24, 2009, 22:20:30 »
    ja spodkałem jak dotąd 3 bugi:

1. nawet po tym, jak lord odjedzie, widać pod nazwą dopisek "(oblężenie)".
    2. widziałem "przekrojony" kamień.
    3. jak robiłem oblężenie zamku uhhun, i wszedłem na wieżę oblężniczą, to przy opuszczaniu (trapu?) wyrzuciło mnie w powietrze tak, że przeleciałem nad zamkiem i musiałem minutę wracać :)

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 25, 2009, 12:39:14 »
    Ja miałem taki bug podczas turnieju...ostatni przeciwnik(konny) wbiegł w ścianę..nie byłoby w tym nic dziwnego gdyb y nie fakt że nagle zaczął "biec" do góry xD po chwili zniknął w odmętach...ściany xD i tyle go widziałem..już myślałem że to będzie koniec i muszę wcisnąć tab a tu zonk..zauważyłem że został jeszcze jeden z mojego teamu i biegnie w stron ściany(z dala od miejsca gdzie zniknął ten konny) ni skąd ni zowąd wbiegł w ścianę i zabił ukrytego za nią jeźdźce xD

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #86 dnia: Lutego 05, 2009, 10:27:59 »
    Ja mam z koleji coś takiego,że jak chce poprowadzić bydło za sobą stado zawsze idzie w przeciwną strone,da się coś z tym zrobić?

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Lutego 05, 2009, 10:31:21 »
    Bo to bydło ucieka przed Tobą... więc musisz iść zanim ;P i ciągle zachodzić od lewej,prawej aby pędziło tam gdzie chcesz... żmudna robota.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Niebieskooki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Lutego 05, 2009, 10:32:40 »
    Ja mam z koleji coś takiego,że jak chce poprowadzić bydło za sobą stado zawsze idzie w przeciwną strone,da się coś z tym zrobić?
    To tak działa...

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Lutego 05, 2009, 11:01:22 »
    A nie zawsze, w niektórych modach bydło samo idzie tam gdzie musi, tak jest w TEaTRC