Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne  (Przeczytany 40574 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 04, 2008, 14:36:06 »
    Hehe.. jak panek albo pudzian koks ;P
    Widocznie sterydy dla koni brał :D Szczęśliwie ustrzeliłem go zanim wyrżnął mi wszystkich.

Offline mercanery

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 05, 2008, 12:43:49 »
    mój bug jest śmieszny: na bitwie z moutan bandits wywaliło mnie na sam środek pola, pózniej do mnie przyszli bandyci, zabili mnie i jak padłem na ziemię to nogę miałem na miejscu ręki a głowa na brzuchu

Offline slaby

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 07, 2008, 09:11:15 »
    Ja miałem cieżki początek z M&B
    Jak jechałem na mapce to nagle wywala mnie do windowsa albo zrzucanie pamieci fizycznej :/
    W czoraj miałem tak że na polu bity (ja i 10 najemnych ostrz vs Wiesnicy) M&B cieło mi się niemiłosiernie a mam kompa:
    AMD Athlon 2400+ @Ghz
    512 ram
    GF4MX (64 a wymagane 32
    Po resecie kompa juz wszystko spoko było ale to irytujace zwłaszcza że gra ładuje mi sie jakies 2-3 min a mi sie niechce czekac

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 07, 2008, 11:34:32 »
    Gra się standartowo tak długo ładuje.

Offline Sebastian1015

• Użytkownik
    • [ctrl]+[alt]+[delete]...I Życie Staje Się Prostsze
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 07, 2008, 14:53:10 »
    mam podobne problemy jak slaby . Zrzucanie pamięci fiżycznej nie jest spowodowane grą ale kompem (bodajże zasilaniem). Z tym wywalaniem do windowsa to błąd gry- też tak czasem mam. A jeżeli chodzi o cięcie sie gry to mi tylko przy tym jak w jednym miejscu jest dużo typów.

Offline marcin20000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 17, 2008, 18:32:44 »
    ja ostatnio trafiłem na takiego buga, szturmowałem sobie miasto gdzie był wrogi lord z drużyna, w efekcie wybiłem im druzyny potem 90% garnizonu i miasto skapitulowało jak poprosiłem;)
    bug jest natomiast taki lordowie z którymi  walczyłem w meiscie lataja po mapie teraz z druzynami o ujemnym stanie tzn. w druzynie ejst sam lord a informacja o armi jest taka
    Lord xyz -7 ludzi i 31 jenców;) i od 2 tygodni gry niezmienil sie jej stan
    jak mi sie bedzie chciało(znajde czas;p) zrobie screna;p

Offline aazalm

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 25, 2008, 01:31:19 »
    Ja miałem cieżki początek z M&B
    Jak jechałem na mapce to nagle wywala mnie do windowsa albo zrzucanie pamieci fizycznej :/
    W czoraj miałem tak że na polu bity (ja i 10 najemnych ostrz vs Wiesnicy) M&B cieło mi się niemiłosiernie a mam kompa:
    AMD Athlon 2400+ @Ghz
    512 ram
    GF4MX (64 a wymagane 32
    Po resecie kompa juz wszystko spoko było ale to irytujace zwłaszcza że gra ładuje mi sie jakies 2-3 min a mi sie niechce czekac

tez tak mam pomaga kombinacja alt+tab. znaczy sie no wracam do pulpitu a potem do gry i jest ladnie.

Offline Aragorn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 02, 2008, 23:08:00 »
    z tego co ja wiem to wywalanie do windows-a jest spowodowane brakiem pamięći wirtualnej -> która produkowana jest cały czas na twardym dysku dzięki pamioęci ram i pamięci dysku im więcej ma sz pamięci RAM tym szybciej jest produkowana, a im wi ęcej masz pamięci na dysku z zainstalowanym systemem ty więcej kom jej może zmagazynować... i jest problem - > a rozwiązaniem jest : 1. kupienie RAM-u (i włożenie go do płyty gł.) i ewnetualne oczyszczenie dysku z pierdół 2. można ściągnąć programy które będą usprawniały naszego RAM - a ;P czyli np. : Ram Booster czy jakieś inne - > www.pobieralnia.pl (UWAGA !!! jamiełem tam trojana w instalatorze !!!) Ale ściągałem też inne i nic nie było i co do ram booster-a to on mocno wykorzystuje pamięć i obniża zużycie pamięci wirt. można sprawdzic na alt +ctr + delete w zakłdce wydajną w "użyie pliku stronnicowania pamięci jądra ( z tym  jądrem to "chyba" ) i gdy sobie nasz booster pochodzi 10 - 15 min to go wyłąączamy i mamy troche więcej gry... :) z dołu na pasku po prawej należy wyłączyć zbędne ikony to też obnizy zużycie pamięci wirtualnej :) <mi to działa>

Offline mercanery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 06, 2008, 08:30:16 »
    albo taki bug: ide sobie do Rivacheg wlaze na dachy, zeby zdobyc strój samuraja i katanę, wchodze na odpowiedni fragment muru, otwieram skrzynię, a tu: club i skurzana zbroja. Więc wczytałem, wchodze znów a tutaj nic, zrobilem to samo (wczytałem) wchodze i znów nic. Wkurzony wyjechalem z miasta i na dodatek zaatakowali mnie swadian deserts, Pojawiłem się na polu bitwy i siedze na koniu ze zbroją samuraja z katanką w ręku, pojechalem do skrzynki otwieram ją i patrze: mój ekwipunek zapełniony zbrojami samuraja i katanami. xD z tego co sprzedałem wyszło z 3 tysiaki.
    UWAGA: WSZYSTKIE TE CZYNNOŚCI ZOSTAŁY WYKONANE W WERSJI 0.751 

Offline Azer123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 28, 2008, 21:55:41 »
    Raczej to nie jest Bug ale śmieszna rzecz x) Strzeliłem Lordowi Head Shota za 600 Dam i był napis ze go tylko ogłuszyłem x) to jest zapawna rzecz x) człowiek z roztrzaskaną głową stracił tylko przytomnośc x) A wkurzajace sa bugi z zamkami kiedy oblegam i ktos sie ukrywa w teksturach albo jest poza terenem walki i moi wojakowie biegna w tamto miejsce ;/ to wkurza najbardziej
    Piwo Jest Bogiem, Tanie Wino Nałogiem, Wódka Podstawą, Żyganie Zabawą :)
    I'm The Lord And Master Of The Sword

Offline Krzychu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 08, 2008, 16:21:31 »
    Ja miałem taką akcję, że po prostu na arenie dostałem łuk jakiemuś wariatowi strzeliłem Headshot'a a on umarł i wleciał na jakąś wielką ścianę i tam leżał do końca walki :) 
    Albo, w Dionisia Beta mod Wybudowałem zamek a zamiast zamku ukazała się jakaś reffuge czy jakoś tam
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2008, 18:01:17 wysłana przez Krzychu »

Offline Rysiu

• BANITA
    • Użytkownik
    • nie cierpie tej strony mountblade.info
      • odchodcie i nie rejestrujcie sie na tej stronie
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 03, 2008, 22:04:23 »
    ja mam najlepszgo buga [niekiedy] mam 1 hp/1hp i gdy walczyłem z river piratmi bo misie nudziło (bo wyrżnołem wszystkich rhodoków [quest od sanjar chana]) to mnie pirat zaskoczył od tyłu i ogłuszył a mam w nativie 52lvl XDDDD lol buahahaha

Przyznam szczerze, że nie widziałem od wielu miesięcy gorszej "znajomości" języka polskiego. Forum to nie chat i odzywki typu "mam level 123 XDDD lol", czyli spam nie będą tolerowane. Dlatego daję ci pierwsze ostrzeżenie i radzę się poprawić, bo jak nie - to widzę kandydata do zbanowania.

Tak, jak to swietnie zauwazyles post ponizej jest spamem, wiec chyba oczywiste jest ze idzie do kosza. A ty naucz sie ze z administracja z reguly sie nie dyskutuje, bo sluzba porzadkowa wie co robi. W przypadku posiadania racjonalnych kontrargumentow mozesz odwolac sie prywatna droga do ww osoby. To tyle ode mnie. IMO nie rozumiesz jeszcze regul panujacych na forach.

Tak, wiem co moge ci zrobic - laskawie daje ci ostrzezenie, i radze powazniej przemyslec swoja dzialalnosc na forum, zamiast "sprzedawac" mi tu kolejne osoby, inny admin dalby ci w tym momencie bana
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2008, 15:02:37 wysłana przez [POD]J@$ON »
    moderatorzy tego forum są głupi badziewiaści nie pomagają rozdają ostrzeżenia za byle co nie rejestrujcie sie na mountblade.info bo to są ****

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 08, 2008, 09:53:36 »
    Łoo. Ale się pozmieniało. Wróciłem po 2 miesiącach nieobecności i zaczynam nadrabiać stracone tematy. Ja ostatnio wróciłem do M&B, bo wyczytałem, że wersja 0.955 chodzi płynniej niż poprzednie. Rzeczywiście, chociaż i tak to szczyt marzeń nie jest. I jakby ktoś jeszcze mógł mi napisać. To w opcjach grafiki w grze w prawym dolnym jest jakaś wartość wyrażona w procentach, czy dobrze myślę, że to wydajność gry? Jeśłi tak to trochę mnie oczukali,mam 100 % (rozdzielczość 640/ coś i jakość grafiki 10%
    :( )

Aha, żeby nie było offtopu to mi kiedyś (chyba w pierwszy dzień gry) bug, że po wczytaniu gry poszedłem do Zendar, a sklep z uzbrojeniem znajdował się na dachu tego sklepu. O dziwo dało się zrobić zakupy, bo gdy podszedłem do właściwego umiejscowienia sklepu pojawiła się opcja rozmowy. Tyle. Prosiłbym o odpowiedź na powyźsze pytanie.

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 19, 2008, 04:05:45 »
    Nie no, to już przekroczyło wszelkie granice: wieśniacy z mojej własnej wsi wzięli do niewoli mojego króla! Nie wiem jak, nie wiem kiedy. Zaatakować ich nie mogę, chyba, że dałbym sobie odbić zamek i wieś. Poczekamy, zobaczymy, czy go wykupią.

Miałem dzisiaj także taką sytuację, że jeden z bandytów wlazł jakoś do środka budynku i nie umiał z niego wyleźć. Szył z łuku w moich, zdążył zabić może ze trzech zanim sam znalazłem jakiś łuk i go zestrzeliłem.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 19, 2008, 11:02:31 »
    Trzeba się  było przegrupować... Ja mam taki błąd czo na arenie i to jest dopiero wkurzające
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor