Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646213 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2700 dnia: Grudnia 28, 2014, 11:30:21 »
    Poza tym warto zwrócić uwagę, że ten tekst(jak i wiele innych) jest czytany przez kobietę o nicku Fawzia dokhtar-i-Sanjar, użytkowniczkę forum Taleworlds i ważnego współpracownika w ekipie PoPa, którą w 2011 roku w końcu pokonał rak i która ostatnie swoje lata poświęciła m.in. na tworzenie tego moda. Całkiem możliwe, że ze względu na jej zapał powstał port na Warbanda i mod się dalej rozwijał. Tak mi się to teraz przypomniało i chciałem o tym znów powiedzieć.
    Być jedną z pierwszych osób na TW które ją żegnały i zapomnieć... Mógłbym z tego teraz zażartować, ale mam wrażenie, że byłaby to obraza jej pamięci. Z drugiej strony ja nie jestem lepszy, przy updejcie Narzędzi dla modderów dodawałem potężny Mod Verifier jej autorstwa, a całkiem o niej zapomniałem.
    W każdym razie, mam pewne uwagi co do tłumaczenia, ale swoje napiszę na kompie -zedytuję post- bo autokorekta w moim fonie na robi jakichś dziwnych zmian i tekst będzie bez sensu.
    EDIT: Okej, jak na moje to coś w tym stylu:
    Dziękuję ci, bohaterze, za usłyszenie mego wezwania i powrót do Pendoru. Bardziej niż kiedykolwiek, rozpaczliwie potrzebujemy twojej pomocy. Pendor ponownie rozpadł się na frakcje, właśnie teraz, gdy najbardziej potrzebujemy zjednoczenia. Najechali nas nowi wrogowie, a już znani powrócili w sile. Jesteśmy gotowi by odszukać złą boginię Azi-Dahaka i zniszczyć ją raz na zawsze. Czy w imieniu ludu Pendoru, bohaterze, ponownie chwycisz za miecz?
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2014, 12:43:03 wysłana przez lllew »

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2701 dnia: Grudnia 28, 2014, 13:33:06 »
    A jednak, "Dziękuję ci, bohaterze, za wstawienie się na me wezwanie ..." Brzmiało tak świątecznie ;) 
    lllew, psujesz nastrój :)
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline wieczoryszek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2702 dnia: Grudnia 28, 2014, 18:44:18 »
    Dziękuje za przetłumaczenie :D. Co do moda to trochę kiepska sprawa jest z tym, że co prawda istnieję możliwość stworzenia państwa, Pendoru jednak nie ma (przynajmniej ja nie mam) szansy na stworzenie w pełni "pendorskiego wojska", zawsze trzeba dobierać najemników i żołnierzy innych kultur... Chociaż, może jakbym zmienił tym całym "Trop editorem" ( o ile jest taka możliwość) lekko drzewko rozwoju żołnierzy, żeby móc szkolić np. z "Sarleońskich Rekrutów" "Pendorskich Rekrutów". I tutaj mam pewne pytania: czy jest możliwość tak zrobić oraz czy wtedy sarleońscy lordowie będą mieli pendorskich żołnierzy?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2703 dnia: Grudnia 28, 2014, 19:58:13 »
    1. Trudno powiedzieć, PoP to bardzo rozbudowany mod, możliwe że Troop Editor będzie ci crashował, albo też mod z wersją Troop Editora będzie crashował.
    2. Tak, jest taka szansa. Zasadniczo, lordowie bazowo "zbierają" tylko 5 określonych jednostek dla frakcji jako podstawowe, ale przez leveling jest teoretycznie szansa awansu również na inne jednostki.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #2704 dnia: Grudnia 28, 2014, 20:22:34 »
    Ja sobie pozmieniałem parę rzeczy Troop Editorem i wszystko śmiga jak poprzednio.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2705 dnia: Grudnia 28, 2014, 23:25:30 »
    Być jedną z pierwszych osób na TW które ją żegnały i zapomnieć...
    No cóż, cały czas mam pamiętać o jakoś tam znanych mi ludziach, którzy umarli? Znów bez przesady, musiałbym sobie w sygnaturze jakąś ich listę ze zniczami zrobić.... :P
    A co do tego czy jest heed czy hear, to jeśli tam jest hear, to ja jestem głuchy :P Co to tłumaczenia tego, to nie wiem, żaden ze mnie tłumacz, ale dla mnie wstawienie się jest lepsze :P

Aha - w ogóle to się się czepiasz, masz za dużo wolnego czasu?! :D

Dziękuje za przetłumaczenie :D. Co do moda to trochę kiepska sprawa jest z tym, że co prawda istnieję możliwość stworzenia państwa, Pendoru jednak nie ma (przynajmniej ja nie mam) szansy na stworzenie w pełni "pendorskiego wojska", zawsze trzeba dobierać najemników i żołnierzy innych kultur... Chociaż, może jakbym zmienił tym całym "Trop editorem" ( o ile jest taka możliwość) lekko drzewko rozwoju żołnierzy, żeby móc szkolić np. z "Sarleońskich Rekrutów" "Pendorskich Rekrutów". I tutaj mam pewne pytania: czy jest możliwość tak zrobić oraz czy wtedy sarleońscy lordowie będą mieli pendorskich żołnierzy?
    To mi wygląda na zbyt problematyczne zmiany dla amatora... w końcu to by wymagało napisania jakiegoś skryptu, który by zupełnie zmieniał ustawienia składu armii lordów w trakcie kampanii.. Skoro nawet twórcy moda w tym nie grzebali? Towarzysze, o ile zrobi się z nich lordów, to kilku z nich tworzy armię w kulturze pendorskiej, musiałbyś na wiki popa sprawdzić, którzy to.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2706 dnia: Grudnia 28, 2014, 23:31:57 »
    HUTH, wstawić się można za czymś, a na wezwanie stawić, ale będę nie ma takiego znaczenia :P
    A ja domyślam się, że nie jesteś głuchy, nawet tego nie słyszałem, ale nie wiem, może to jakaś specyficzna wymowa z Wirginii, bo inaczej to zdanie nie ma sensu xD
    Jest jeszcze druga opcja: użyła jakiegoś staroangielskiego słowa, którego żaden z nas nie zna :P
    EDIT: oczywiście w pierwszym zdaniu heed a nie będę, autokorekta jak zwykle wspaniała.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2014, 00:32:39 wysłana przez lllew »

Offline huth

« Odpowiedź #2707 dnia: Grudnia 29, 2014, 00:28:54 »
    HUTH, wstawić się można za czymś, a na wezwanie stawić, ale będę nie ma takiego znaczenia :P
    Aha, no chyba że tak. Jakoś nie używam takich słów i sie to myli.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #2708 dnia: Grudnia 29, 2014, 15:08:29 »
    Towarzysze, o ile zrobi się z nich lordów, to kilku z nich tworzy armię w kulturze pendorskiej, musiałbyś na wiki popa sprawdzić, którzy to.
    Jak się chce to każdy może szkolić oddziały na kulturę Pendoru po wybraniu odpowiedniej opcji dialogowej, tylko spadną nieco relacje z danym lordem.

Offline afagddu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2709 dnia: Stycznia 01, 2015, 14:58:43 »
    Mam parę pytań
    - jest kod na no fog i czy nie będzie robił problemów z achivmentami (chciałbyś widzieć np. oblężenia i bitwy w miastach, armie z bohaterami ;])
    - da się jakoś poustawiać, albo coś zainstalować by wzrosła wydajność tak by można było mieć w walce więcej luda bez przycinania gry. Mam ten modzik pozwalający na ustawienie więcej ludu w bitwie ale jak mam ponad 200 gra przycina. Ponadto przy ładowaniu gry długo wczytuje tekstury, a jak miałem to na gorszym kompie ładowało się szybciej (no chyba że na warbandzie juz tak jest?)uff. ;]
    Dodam że lapek nowy z win 7, 8gb ram, grafika zintegrowana plus dodatkowa.

Offline huth

« Odpowiedź #2710 dnia: Stycznia 01, 2015, 15:25:43 »
    Kod na brak mgły znaczy się? Regulowanie pogody jest w menu cheatów w menu obozu po włączeniu cheatmenu(w konsoli[~] w grze 'cheatmenu', żeby wyłączyć 'nocheatmenu').
    Co do wydajności to oczywiście wina Warbanda... spróbuj pobawić się ustawieniami... wyłącz ciała, cienie postaci, zmniejsz jakość cienii, tekstur, no nie wiem.... w opcjach pokazuje performance w procentach to się tym kieruj.
    Aha, trochę nie rozumiem tego 'karta zintegrowana plus dodatkowa'... W jakim sensie dodatkowa? Może ona nie jest obsługiwana? :D

Offline afagddu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2711 dnia: Stycznia 01, 2015, 16:54:44 »
    Na kompie 5-letnim z win xp i 4 ramu mam 140% wydajności
    Na nowym lapku win7, Lenowo G710 przy identycznych ustawieniach mam tylko 85% (ma od grafike zintegrowana, a jak potrzeba włącza sie grafika GeForce.
    A co do tej mgły wojny nie będzie jakiś kar za to w rozgrywce?

Offline huth

« Odpowiedź #2712 dnia: Stycznia 01, 2015, 17:09:00 »
    Nie będzie kar, używanie cheatmenu nie liczy się do wykrywania cheatów, do tego liczy się chyba tylko ctrl+H i ctrl+shift+F4

Sądzę, że problemem będzie ten dziwny system z zintegrowaną kartą i dodatkową... Jesteś w ogóle pewien, że ona działa w tej grze? Masz sterowniki najnowsze i w ogóle jak to działa w innych grach? Mi się nie chce tego sprawdzać, w końcu to twój laptop :P

Offline pawcio689

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2713 dnia: Stycznia 05, 2015, 14:37:43 »
    Sory ale nie chce mi się przeglądać tyle stron w poszukiwaniu odpowiedzi. A w wyszukiwaniu nie znalazłem żadnej odpowiedzi.

Moje pytanie. Jak poprawić stosunki z Zakonem Hebanowej rękawicy jak ich oddziały się nie respią? Na teleportacji szukałem ich około tygodnia w tym kwadracie:
    Marleons
    Laria
    Ethos
    Sarleon

Offline kolatka

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2714 dnia: Stycznia 05, 2015, 20:27:10 »
    Najlepiej załóż ich zakon w jednym z miast/zamków(jeśli zaczynasz mając stosunki z nimi na -10 dalej możesz założyć zakon. Wtedy spadną do 0). Jak to zrobisz pomagaj im w bitwach i rób dla nich misje. Jeśli chcesz to zrobić bez zakładania zakonu pomagaj im w bitwach, a najczęściej respią się w lasach larii(chociaż bardzo rzadko, mając 200+ dzień spotkałem ich może raz, dwa)