Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646832 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2190 dnia: Lipca 29, 2013, 12:19:58 »
    ok dziękuje

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2191 dnia: Lipca 30, 2013, 07:51:38 »
    u was też nie ma Zakonu promiennego krzyża chciałbym do niego wstąpić ale w Etos go nie ma

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #2192 dnia: Lipca 30, 2013, 08:53:07 »
    To jest taki nietypowy zakon, niby jest przypisany do Ethos, ale nie ma tam swojej siedziby. Może chodziło o to aby w każdym kraju były dwa istniejące zakony, a to byłby trzeci w Imperium. W każdym razie jeśli masz na własność Ethos, możesz założyć ten zakon wszędzie, będzie dostępny na liście.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2193 dnia: Lipca 31, 2013, 10:30:02 »
    To jest taki nietypowy zakon, niby jest przypisany do Ethos, ale nie ma tam swojej siedziby. Może chodziło o to aby w każdym kraju były dwa istniejące zakony, a to byłby trzeci w Imperium. W każdym razie jeśli masz na własność Ethos, możesz założyć ten zakon wszędzie, będzie dostępny na liście.
    to znaczy jeśli będąc wasalem Sarleonu i podbiję Etos założę zakon to nawet kiedy stracę to miasto to będę mógł założyć go w inny zamku,mieście

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2194 dnia: Sierpnia 01, 2013, 08:35:48 »
    Nie jestem pewien, ale chyba nie. W warunkach założenia zakonu jest napisane posiadanie Ethos... A z drugiej strony, w tym modzie nietrudno o armię, którą bez problemu obronisz oblężenie. Zdobądź 100 Ravensterskich Strażników i 200 pendorskich ciężkozbrojnych łuczników do wsparcia, a bez problemu odeprzesz nawet pięciekrotnie liczniejszego przeciwnika z murów. Tylko ja sobie zmieniłem fale przeciwników (tylko w oblężeniach) w tweakmb na 99, aby oblężenie trwało do końca, bo inaczej pokonasz 6 "dostaw" przeciwników, ale oblężenie nadal będzie trwać. A ja wolę od razu mieć wszystko załatwione.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2195 dnia: Sierpnia 01, 2013, 09:35:33 »
    Nie jestem pewien, ale chyba nie. W warunkach założenia zakonu jest napisane posiadanie Ethos... A z drugiej strony, w tym modzie nietrudno o armię, którą bez problemu obronisz oblężenie. Zdobądź 100 Ravensterskich Strażników i 200 pendorskich ciężkozbrojnych łuczników do wsparcia, a bez problemu odeprzesz nawet pięciekrotnie liczniejszego przeciwnika z murów. Tylko ja sobie zmieniłem fale przeciwników (tylko w oblężeniach) w tweakmb na 99, aby oblężenie trwało do końca, bo inaczej pokonasz 6 "dostaw" przeciwników, ale oblężenie nadal będzie trwać. A ja wolę od razu mieć wszystko załatwione.
    Nie chodzi mi o oblężenie tylko o zbroję 65 do ciała i 20 do nóg a zakon mi się podoba są Jeźdźcy,strzelcy i piechota w jednym

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2013, 10:34:09 wysłana przez mk1 »

Offline Mordaler

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2196 dnia: Sierpnia 01, 2013, 11:51:24 »
    Jeżeli Steam sam mi aktualizuje Warbanda do "up-to-date" to czy PoP odpali? Miło wspominam go w zwykłym M&B i chciałbym pograć.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2197 dnia: Sierpnia 01, 2013, 12:05:21 »
    Odpali, odpali i będzie dało się grać. Problemem jest pełna kompatybilność moda z wersją WB, ja wyczytałem tylko, że w jakichś lokacjach mogą być problemy z wolnym wspinaniem się, ale może być tego więcej. Oprócz tego ten patch np. naprawia bug, kiedy jakoś dołącza się do pretendenta, to wcześniej około połowa twojej armii znikała... Choć nie wiem czy to działa na już rozpoczętej kampanii.
    Zawsze możesz pobrać starszą wersję(jest na taleworlds tylko trzeba w linku zmienić '7' na '3') i zainstalować, cd-key wyciągniesz ze steama.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2198 dnia: Sierpnia 01, 2013, 20:07:26 »
    pobawiłem się trochę ze spłoszczeniem jest tego nie dużo poprawione jest menu rozmowy z zakonem,z mistrzami w twierdzy zakonu sprzedawcami niewolników z rumunem wiem że to taka sobie praca ale więcej nie potrafię bo nie znam angielskiego jeśli ktoś chce pobrać proszę http://chomikuj.pl/maniek999451/gry proszę napisac czy zrobiłem to dobrze.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2199 dnia: Sierpnia 02, 2013, 10:15:04 »
    Dopiero otworzyłem plik dialogs.csv i porównuję go w notepadzie z poprzednią wersją. Pierwsze co zauważyłem, wszystkie dodane przez Ciebie linijki kończą się na {***}.

Na razie tylko tak przejżałem, ale jednym zdaniem to mnie rozwaliłeś: "chcę ulepszyć swój hełm, martwię się o swoją twarz" :). Ja bym raczej powiedział: "Chcę ulepszyć hełm, to mój wizerunek, a ja muszę o niego dbać", albo po prostu: "ulepsz mój hełm, muszę dbać o swój wizerunek".

Jeśli dobrze rozumiem to edytowałeś tylko plik "dialogs.csv"? Przy okazji, fajnie, że zrobiłeś porządek z linijkami, teraz są chyba w takiej kolejności jak w wersji angielskiej, ale jeszcze nie sprawdzałem. W każdym razie, sprawdzę ten plik, a jak znajdę jakiś błąd, to Ci napiszę :D

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #2200 dnia: Sierpnia 02, 2013, 10:19:30 »
    Też to obadam..aż ciekaw jestem co tam mk..,,nabroił,, , a przy okazji troche punktów mu nabije na tym chomiku.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2201 dnia: Sierpnia 02, 2013, 11:17:58 »
    Też to obadam..aż ciekaw jestem co tam mk..,,nabroił,, , a przy okazji troche punktów mu nabije na tym chomiku.
    nie nabijesz pkt.bo to jest za mały plik

EDIT:
    Dopiero otworzyłem plik dialogs.csv i porównuję go w notepadzie z poprzednią wersją. Pierwsze co zauważyłem, wszystkie dodane przez Ciebie linijki kończą się na {***}.

Na razie tylko tak przejżałem, ale jednym zdaniem to mnie rozwaliłeś: "chcę ulepszyć swój hełm, martwię się o swoją twarz" :). Ja bym raczej powiedział: "Chcę ulepszyć hełm, to mój wizerunek, a ja muszę o niego dbać", albo po prostu: "ulepsz mój hełm, muszę dbać o swój wizerunek".

Jeśli dobrze rozumiem to edytowałeś tylko plik "dialogs.csv"? Przy okazji, fajnie, że zrobiłeś porządek z linijkami, teraz są chyba w takiej kolejności jak w wersji angielskiej, ale jeszcze nie sprawdzałem. W każdym razie, sprawdzę ten plik, a jak znajdę jakiś błąd, to Ci napiszę :D
    wiesz jak pisałem nie znam angielskiego tłumaczyłem w różnych Translatorach.A co do tego zdanie to tak mi pokazał tłumacz

Posty EDYTUJEMY, nie piszemy jednego pod drugim.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2013, 11:30:42 wysłana przez sir Luca »

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2202 dnia: Sierpnia 02, 2013, 13:08:04 »
    Kojarzycie może w którym momencie dostaje się questa o zdobycie zamków z rąk wężowatych? Mam 100 reputacji ze swoim zakonem i nie dostałem takiego. Są 3: turniej, zniszczyć jednostki wrogiego zakonu i bieganie po mapie z wojskiem zakonnym.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2203 dnia: Sierpnia 02, 2013, 13:11:57 »
    Kojarzycie może w którym momencie dostaje się questa o zdobycie zamków z rąk wężowatych? Mam 100 reputacji ze swoim zakonem i nie dostałem takiego. Są 3: turniej, zniszczyć jednostki wrogiego zakonu i bieganie po mapie z wojskiem zakonnym.
    musisz zdobyć 300 renomy dla zakonu.

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2204 dnia: Sierpnia 02, 2013, 13:42:52 »
    Nie da rady zdobyć, zdobywam 110 powiedzmy a później znowu mam 100. Jakby się to redukowało...