Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 649949 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bardlock

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51+DLC - drugi update spolszczenia
    « Odpowiedź #1575 dnia: Marca 06, 2013, 22:21:11 »
    Mam orginalnego Warbanda z płyty zainstalowanego na steamie. Zresztą opowiem może dokładnie, jaka jest sytuacja. Bo może rozwiązanie jest banalne, tylko ja czegoś nie zauważyłem lub nie wiem.

Pobrałem PoP z tej strony, rozpakowałem a folder włożyłem do M&B Warband - Modules. Jednak jak włączam Warbanda, to nie może zmienić Nativa na PoP, bo go nie ma.( nie ma go w tym pasku, co się zmienia mody podczas konfiguracji).
    Innymi słowy, zrobiłem tak, jak się robi w zwykłym M&B z modami, że wsadza się do folderu " Modules ", i już jest. Jednak nie ma.
    Może w Warbandzie się inaczej mody wgrywa niż w zwykłym ?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1576 dnia: Marca 06, 2013, 23:29:28 »
    No tak... pliki i foldery moda(module.ini, Resources, itp.) muszą być w folderze(to jak go nazwiesz nie ma znaczenia), który musi być w folderze Modules. Czyli np. C:\Games\Mount&Blade Warband 1.15x\Modules\Prophesy of Pendor 3.51

Nie zapomnij też o pobraniu DLC...

Offline Bardlock

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1577 dnia: Marca 07, 2013, 09:12:29 »
    O właśnie. Jakbyś mugł, to powiedz, co zrobić z tym DLC. Gdzie go dokładnie wsadzić itp. Bo chyba wsadziłem go do nie tego folderu co trzeba. Co ty z nim zrobiłeś, że zadziałało.
    Bo rozumiem, że ogólnie PoP jest dobrze umieszczony w tamtym folderze na mody " Modules", i poprostu czegoś brakuje...

Offline Coper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1578 dnia: Marca 07, 2013, 09:32:17 »
    O właśnie. Jakbyś mugł, to powiedz, co zrobić z tym DLC. Gdzie go dokładnie wsadzić itp. Bo chyba wsadziłem go do nie tego folderu co trzeba. Co ty z nim zrobiłeś, że zadziałało.
    Bo rozumiem, że ogólnie PoP jest dobrze umieszczony w tamtym folderze na mody " Modules", i poprostu czegoś brakuje...
    DLC nie ma wpływu na odpalenie POP,a...sprawdz czy w folderze Modules nie masz /POP/POP/

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1579 dnia: Marca 07, 2013, 09:35:43 »
    a u mnie po zainstalowaniu DLC nie można odpalić POPa wyskakuje że niemożna znależć pliku Resource

Offline Bardlock

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1580 dnia: Marca 07, 2013, 11:59:10 »
    Mam w Modules folder PoP. A w nim juz od razu są pliki. Więc to nie to.
    Poprostu nie wiem o co chodzi. Pobrałem,wsadziłem do folderu modules i nie mam do wybrania tego moda w pasku przy włączaniu gry, mam tylko Native.

edit : Mam tylko do wybrania PoP przy M&B Warband Old. Ale to jest stara wersja, i PoP tam się nie włącza. Jak zrobić, żeby ten PoP był u mnie w tej normalnym Warbandzie, gdzie normalnie mam go na Steamie i wogóle... ?

Naucz się edytować posty.
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2013, 12:30:18 wysłana przez Corleone »

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1581 dnia: Marca 07, 2013, 12:39:46 »
    Nie wiem co Ty kombinujesz, ale..... ściągasz POP 3.51....ściągasz DLC. Wrzucasz do modules POP, później DLC zastępujesz pliki. Powinieneś mieć wybór w luncherze "PoP" lub jak to nazwiesz. Wielkiej z tym filozofii nie ma. Gdybyś miał starszą wersję Warbanda to by Ci się po prostu nie odpaliło albo z błędami.  Mam tak zrobione na 2 kompach. Na jednym odpalam ze steama a an drugim bez, tu i tu działa. Może zainstaluj wszystko jeszcze raz...

Offline Bardlock

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1582 dnia: Marca 07, 2013, 12:50:41 »
    Coś jest nie tak. Ściągnołem DLC, rozpakowałem a pliki wrzuciłem do folderu PoP, który jest w modules. Jednak dalej nie mam tego. Mam tylko Native...

Offline huth

« Odpowiedź #1583 dnia: Marca 07, 2013, 16:39:01 »
    Już ktoś miał taki problem, nie pamiętam jak został rozwiązany :P
    Może pobierz moda jeszcze raz... usuń też pliki z ukrytego folderu "dane aplikacji" może też sprawdź spójność plików w steamie...

Offline Bardlock

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1584 dnia: Marca 07, 2013, 18:00:58 »
    A ten DLC, to mam go zamienić z plikami w folderzez Warbanda, czy w folderze PoP. Bo zamieniłem z plikami PoP, jednak to nie pomogło. Sam nie wiem co mam zrobić. Ściągne jeszcze raz PoP, wsadze do Modules. Ściągne DLC i zamienie z plikami w POP. Jeśli to nie pomoże, to ja już nie wiem...

Offline Bardlock

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1585 dnia: Marca 07, 2013, 18:22:55 »
    No niestety nie działa.
    Mam ogólnie Warbanda zainstalowanego na Steamie. No i mam umiejscowionego PoP w : Steam/ SteamApps/ common/ M&BWarband/Modules.
    W folderze PoP dałem DLC i zamieniłem pliki. Włączam Warbanda przez Steama - nie ma. Przez ikone Warbanda w folderze - nie ma.
    Jednak w M&B Warband Old -JEST W PASKU, tam gdzie mody, ale  to jest za stara wersja gry na PoP i przy ładowaniu się ucina i się nie włącza.
    Dlaczego w M&B Warband Old jest w pasku ( nie działa ). A w zwykłym Warbandzie nie ma PoP w pasku na mody ?

Offline huth

« Odpowiedź #1586 dnia: Marca 07, 2013, 18:37:20 »
    Nawet na starszej wersji mod powinien się załadować. Na pewno nie pobrałeś uszkodzonego pliku bądź źle się wypakował/przekopiował?

Offline Bardlock

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1587 dnia: Marca 07, 2013, 19:20:54 »
    Pobrałem z tej strony. A  na starym Warbandzie nie działa mi bo wersja jest nie ta. Za stara. Jednak mi chodzi o to , dlaczego nie chodzi na tym normalnym Warbandzie. Niby wrzystko dobrze zrobiłem ale nie ma.

Offline huth

« Odpowiedź #1588 dnia: Marca 07, 2013, 21:23:36 »
    lol z "tej" strony, tzn. z nexusa jak rozumiem... ja bym pobrał jeszcze raz i spróbował. W ogóle z innymi modami też masz taki problem?

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1589 dnia: Marca 08, 2013, 07:59:40 »
    Sprawdź inne mody jak rzecze HUtH, jak tamte nie będą działać to zainstaluj Warbanda jeszcze raz.