Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646402 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51+DLC - drugi update spolszczenia
    « Odpowiedź #1515 dnia: Stycznia 22, 2013, 15:41:21 »
    co nie troluj??..jak nie wie to niech doczyta..wszystkich tak za rączke prowadzać??..empata z Ciebie  Huth
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1516 dnia: Stycznia 22, 2013, 15:44:53 »
    No po prostu nie wiem po co piszesz, że "steam niszczy ten mod". Jakos na razie o tym nie słyszałem.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1517 dnia: Stycznia 22, 2013, 15:47:54 »
    Poczekaj do następnego update przez dziadowski steam, wtedy się dowiesz. Cholera wie czy następny będzie ..i tak już lache położyli na tej grze.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1518 dnia: Stycznia 24, 2013, 18:47:22 »
    Gwardzistą przy wejściu w sali lordowskiej/zamkowej w Ethos powinien być rycerz tego zakonu, pogadaj z nim. Można tylko raz dołączyć do zakonu na całą kampanię.
    Dobra do tego doszedłem, a jak mam wynająć tych Borys Kruk, Oswald de Fleur? Szukałem we wszystkich miastach w tawernach i nie natknąłem się na żadnego z nich._Cały czas piszą, że królowie z innych królestw wynajmują ich, a ja nie mogę - pomocy.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2013, 21:38:32 wysłana przez HUtH »

Offline huth

« Odpowiedź #1519 dnia: Stycznia 24, 2013, 21:45:07 »
    Borys Kruk, Oswald de Fleur i inni, jeśli nie są wynajęci przez kogoś, to wędrują swobodnie, jako wolna kompania na mapie świata. Jeśli są wynajęci, to można spotkać ich w zamku, tam gdzie stacjonuje władca, który ich wynajął. Gracz nie może ich wynająć. Jest możliwe, żeby do armii gracza dołączył regiment różnych pomniejszych frakcji, żeby tak było, to po pierwsze trzeba być królem, po drugie, trzeba czekać aż wydarzy się losowy event(kiedy sołtys albo zarządca wzywają cię do siebie) i gdy już do nich zagadamy, to losowo z kilku możliwych do "wynajęcia" kompanii jest jakaś wybierana i można ich kupić. Tyle.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1520 dnia: Stycznia 25, 2013, 08:01:01 »
    Borys Kruk, Oswald de Fleur i inni, jeśli nie są wynajęci przez kogoś, to wędrują swobodnie, jako wolna kompania na mapie świata. Jeśli są wynajęci, to można spotkać ich w zamku, tam gdzie stacjonuje władca, który ich wynajął. Gracz nie może ich wynająć. Jest możliwe, żeby do armii gracza dołączył regiment różnych pomniejszych frakcji, żeby tak było, to po pierwsze trzeba być królem, po drugie, trzeba czekać aż wydarzy się losowy event(kiedy sołtys albo zarządca wzywają cię do siebie) i gdy już do nich zagadamy, to losowo z kilku możliwych do "wynajęcia" kompanii jest jakaś wybierana i można ich kupić. Tyle.

no dobra ale jak ja jestem królem to jak ich wynająć bo w faQ jest napisane że teraz można wynająć drużyny unikalnych NPCów którzy przebywają w miastach ale ja ich nigdzie nie mogę znaleźć.

Offline huth

« Odpowiedź #1521 dnia: Stycznia 25, 2013, 10:00:06 »
    O, tak jest napisane? To muszę to zmienić, albo tak było w angielskim FAQu albo źle przetłumaczyłem :P
    Dobrze, że zwracasz na to uwagę.

Edit: Hmm no nie było to uściślone, że gracz nie może wynająć NPC-ów, było o tym, że władcy głównych nacji mogą, a w końcu gracz też zostaje przywódcą głównej nacji... teraz już jest jasno napisane.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1522 dnia: Stycznia 25, 2013, 10:06:13 »
    O, tak jest napisane? To muszę to zmienić, albo tak było w angielskim FAQu albo źle przetłumaczyłem :P
    Dobrze, że zwracasz na to uwagę.

to znaczy że jak jestem królem to nie mogę ich nająć

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1523 dnia: Stycznia 27, 2013, 07:47:31 »
    przepraszam że post pod postem ale powie mi ktoś gdzie mogę znaleźć Zakon Srebrnej Mgły lub Zakon Gryfa i czy mogę go założyć w mieście w którym nie istnieje inny zakon lub nawet jest mam honor 20 i chciałem poprawić trochę stosunki z tym zakonem ale nie mogę go znaleźć oczywiście jestem królem a w FAQ nic na ten temat nie ma tylko że muszę mieć Qualis Gem

Offline usul22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1524 dnia: Stycznia 27, 2013, 10:45:44 »
    mk1 - może to ci pomoże - http://pop3.wikia.com/wiki/Prophesy_of_Pendor_3_Wiki. Informacje o zakonach i innych ciekawych rzeczach.
    Nigdy jeszcze nie słyszałem o zakonie Srebrnej Mgły, może to Order of the Silvermist Rangers, jeśli tak to do stworzenia wymagany jest Qualis Gem.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1525 dnia: Stycznia 27, 2013, 18:03:59 »
    Sporo nie grałem w PoPa i mam pytanie odnoście zmian w nowej wersji a dokładniej do punktu:
    =>ponad 60 nowych itemów

Co to za itemy? Czy jest wśród nich coś na tyle ciekawego, żeby wrócić do moda? Trochę się zawiodłem czytając, że jedyną godną uwagi zmianą w patchu jest właśnie garść nowych itemów. Czy PoP jest nadal rozwijany?

Offline huth

« Odpowiedź #1526 dnia: Stycznia 27, 2013, 20:01:50 »
    przepraszam że post pod postem ale powie mi ktoś gdzie mogę znaleźć Zakon Srebrnej Mgły lub Zakon Gryfa i czy mogę go założyć w mieście w którym nie istnieje inny zakon lub nawet jest mam honor 20 i chciałem poprawić trochę stosunki z tym zakonem ale nie mogę go znaleźć oczywiście jestem królem a w FAQ nic na ten temat nie ma tylko że muszę mieć Qualis Gem
    Oczywiście, ze jest w FAQ o zakładaniu zakonów, jest nawet cała lista z info o zakonach... punkt nr 2.
    Tych zakonów, o których piszesz, nie ma nigdzie już założonych. W jednej lokacji może być tylko jeden zakon.

Sporo nie grałem w PoPa i mam pytanie odnoście zmian w nowej wersji a dokładniej do punktu:
    =>ponad 60 nowych itemów

Co to za itemy? Czy jest wśród nich coś na tyle ciekawego, żeby wrócić do moda? Trochę się zawiodłem czytając, że jedyną godną uwagi zmianą w patchu jest właśnie garść nowych itemów. Czy PoP jest nadal rozwijany?
    Tzn. poprzednio grałeś na 3.42? Najnowsza wersja(3.51+DLC), to sporo różnych małych zmian w różnych elementach gry, poprawiających rozgrywkę oraz spora dawka "szlifu", do czego zaliczają się również te itemy(znacznie ładniejsze). Nie pokażę ci jakiejś listy, co dodano, ale są to ładne i porządne itemy(w 3.42 chyba nie było np. całego zestawu mieczów ebonitowych?), część z nich to kolejne "super-hiper" itemy, które można uzyskać tylko przez np. pokonanie kogoś, itp.
    Co do rozwijania PoPa. Jest robiona wersja 4, ale już jakiś czas temu pojawił się na TW wątek o tym, co gracze chcieliby nowego w możliwym patchu 3.6, więc pewnie coś jeszcze przed 4 wyjdzie(możliwe, że jakiś "odprysk" z produkcji 4 w postaci itemów, jednostek, może jakieś małe dodatki skryptowe)

Offline KaeS

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1527 dnia: Stycznia 29, 2013, 20:20:41 »
    W tej nowej wersji nie potrafie znaleść Noldorów - pamiętam że w starszym popie widziałem ich na terytorium Empire ,  w tym mam już setny dzień i ani śladu. Przenieśli się i źle szukam? Proszę o odp.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1528 dnia: Stycznia 29, 2013, 21:03:24 »
    W tej nowej wersji nie potrafie znaleść Noldorów - pamiętam że w starszym popie widziałem ich na terytorium Empire ,  w tym mam już setny dzień i ani śladu. Przenieśli się i źle szukam? Proszę o odp.

kręcą się w lasach koło miasta LARI w królestwie sarleonu

Offline Kinro

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1529 dnia: Stycznia 30, 2013, 21:55:35 »
    Laria, towarzyszu mk, literówki się zdarzają.
    Życie jest jak śmierć.
    Tylko... nie do końca...