Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646211 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheJoakim

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51+DLC - drugi update spolszczenia
    « Odpowiedź #1560 dnia: Lutego 19, 2013, 13:12:27 »

Ściągnąłem, ale ściągnąłem jeszcze raz i już jest wszystko w porządku.

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1561 dnia: Lutego 19, 2013, 14:15:34 »
    witajcie :D pierwszy post. Dacie mi jakieś rady jak ogarnąć tego moda? gine jak ostatnia szmata co chwile :) Rycerze w ślniących zbrojach VS farmerzy .. no cóż ciężkie są początki :) jaka nacja jest najlepsza, do której próbować dołączyć, jak zawsze interesuje sie konnicą co zmiecie wroga w pare sekund

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1562 dnia: Lutego 19, 2013, 15:24:06 »
    Tutaj już tak konnica nie zmiata jak w zwykłym Warbandzie,  .. bez łuczników czy kuszników raczej niewiele masz do powiedzenia w podczas bitwy. Poczytaj troche wcześniejszych postów w tym wątku..i zapoznaj się z rozgrywką ..jak autorzy twierdzą ten mod jest raczej dla zaawansowanych graczy. Co do nacji..do której mogłbyś na dobry poczatek dołączyć..poleciłbym Imperium.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1563 dnia: Lutego 19, 2013, 17:50:49 »
    Joakim, to w końcu masz dobrze te nazwy czy nie?
    Pliki .csv wklejasz do folderu 'pl' w 'languages' w 'folderze z PoPem' i jeśli masz w konfiguracji ustawiony język polski, to wszystko powinno działać... Możesz jeszcze spróbować, co będzie, gdy zmienisz nazwę folderu 'pl' w 'languages' w głównym folderze gry, wtedy nie będzie czytać tego, może coś to da.

TwarógSzatana (lol, co za nick) - Najpierw chociaż przejrzyj FAQ. Na samym początku jest trochę trudno, ale to długo nie potrwa. Wykonuj zadania od lordów i zarządców miast, trochę handluj, ale przede wszystkim staraj się wbić wyższe poziomy przez podróżowanie samemu i wycinanie tych początkowych małych grupek bandytów, itp., jako konny kusznik albo jako lansjer. W Valonbray i Rane są skrzynie ze skarbami. Jak już będziesz miał parę tysiaków i trochę lepsze uzbrojenie, rekrutuj wieśniaków i kupuj najemników i staraj się pokonać mocniejsze drużyny. A potem kontrakt najemnika, potem tytuł lordowski itd, itd...
    Do kogo dołączysz twoja sprawa, każdą nacją da się grać, w każdym razie nie uwzględniając jednostek zakonnych i szlacheckich(których długo się nie ma), to jest tak: D'Shar ma bardzo dobrą piechotę i spory wybór średniej konnicy i łuczników(nacja bazuje na szybkości i ataku, rozproszeniu wroga i nagłym uderzaniu); Fierdsvain ma super piechotę i dobrych łuczników(siła i wytrzymałość, prymitywny styl a'la Wikingowie); Empire ma bardzo dobrą różnorodną piechotę i super kuszników(taktyka i dyscyplina, liczy się utrzymanie formacji, a bełty i oszczepy robią swoje); Sarleon ma bardzo dobrą piechotę i łuczników(hmm... brak specjalnego wyróżnika, armia w stylu XIV/XV Anglii bez broni palnej, bez wsparcia ich rycerzy średnia); Ravenstern ma świetnych łuczników, również bardzo dobrych w walce i dodatek kawalerii i konnych łuczników(obrona, trzymanie wroga na dystans, odciąganie go kawalerią); Pendor(nacja, którą może potem wybrać gracz-król) ma dobrą piechotę, bardzo dobrych łuczników i średni dodatek kawalerii(bez ich pieszych i konnych rycerzy oraz zakonnych nadaje się tylko jako garnizon). Ten opis dotyczy trzonu armii bez jednostek szlacheckich, które dla Sarleonu, Ravensternu i Pendoru sa niezwykle istotne.
    Najlepiej zajrzyj na wiki, tam jest wszystko z obrazkami :P

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1564 dnia: Lutego 19, 2013, 20:17:03 »
    dzięki stary za wyczerpujący komentarz, przeczytałem cały od początku do końca postanowiłem że na początek pogram na kodach i podpatrze sobie jak sie zachowują przeciwnicy, jak są mocni itd i spodobali mi sie Ala wikingowie (zielony kolor frakcji) i frakcja na zaśnieżonych terenach. Do nich dołączyłem, zawsze do Veagirów dołączałem w w mb i warband :)

przeczytam te wiki i jutro pogram bez kodów

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1565 dnia: Marca 05, 2013, 10:46:18 »
    czy ktoś mi powie co daje te 'DLC'

Offline huth

« Odpowiedź #1566 dnia: Marca 05, 2013, 11:25:24 »
    No przecież masz napisane w spoilerze w pierwszym poście :|

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1567 dnia: Marca 05, 2013, 12:05:16 »
    No przecież masz napisane w spoilerze w pierwszym poście :|
    no wiem że jest tylko jakoś po angielsku a ja z angielskiego leżę

Offline huth

« Odpowiedź #1568 dnia: Marca 05, 2013, 13:51:40 »
    Ja mówię o tym wątku, nie angielskim...

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1569 dnia: Marca 05, 2013, 18:17:31 »
    a powiedzcie mi jak jestem wasalem sarleonu to jak mam rekrutować rycerzy mam 1 wieś.

Offline huth

« Odpowiedź #1570 dnia: Marca 05, 2013, 19:15:37 »
    Jest to opisane w FAQu.
    We wsi nie można wybudować Training Grounds(btw rozpiskę budynków masz w grze w game concepts czy infor pages, czy jakoś tak), więc nie można z niej uzyskać szlacheckich rekrutów, których szkoli się na rycerzy.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1571 dnia: Marca 05, 2013, 19:36:54 »
    Jest to opisane w FAQu.
    We wsi nie można wybudować Training Grounds(btw rozpiskę budynków masz w grze w game concepts czy infor pages, czy jakoś tak), więc nie można z niej uzyskać szlacheckich rekrutów, których szkoli się na rycerzy.
    więc muszę posiadać przynajmniej zamek

Offline Bardlock

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1572 dnia: Marca 06, 2013, 18:03:26 »
    Chej, proszę o pomoc. Nie mogę włączyć Pprophesy of P, bo nie chce mi ulepszyć Warbanda do wersji v1.153/4, Może mi ktoś doradzi co zrobić, aby się mi uruchomiło.
    Bardzo chcę zagrać w PoP. :)

Offline huth

« Odpowiedź #1573 dnia: Marca 06, 2013, 19:35:23 »
    Dlaczego "nie chce ci się ulepszyć Warbanda do wersji v1.153/4"?

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Life is too short.
    « Odpowiedź #1574 dnia: Marca 06, 2013, 20:32:44 »
    Dlaczego "nie chce ci się ulepszyć Warbanda do wersji v1.153/4"?
    Mam takie wrażenie, że to pirat. Steam przecież sam aktualizuje do najnowszej wersji.

"Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton