Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646170 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kaziu123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - poprawka do 3.42....
    « Odpowiedź #870 dnia: Lutego 26, 2012, 18:51:18 »
    okej spoko ;) jeszcze raz dzięki no cześć ;)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #871 dnia: Lutego 26, 2012, 23:26:31 »
    z tego co czytałem i wiem to wersja 3.42 ma już w sobie wszystko.. a tego nie.. a w patchu "PATCH 3.4 -> 3.41" pisze, że "naprawiono błąd - gracz nie mógł rekrutować po bitwie żołnierzy o poziomie wyższym od 40" więc o co jest grane?
    Hmmm, widać źle to przetłumaczyłem :)
    Oczywiście powinno być "naprawiono błąd - gracz mógł rekrutować po bitwie żołnierzy o poziomie wyższym od 40"... się poprawi(kurczę, ktoś w ogóle czyta o tych zmianach, nieźle :P)

Co do tego limitu... zostało to wprowadzone, żeby gracz nie zrobił sobie łatwym sposobem armii elitarnych żołnierzy... żeby powoli zdobywał coraz lepsze wojsko i żeby wykorzystywał zakonnych. Dzięki temu limitowi te frakcje, które posiadają elitarne jednostki zachowują jakby swoją odrębność - szczególnie się to tyczy Noldorów - i ma to sens, ponieważ w wersji na WB trzeba zdobyć uznanie Noldorów, żeby mieć dostęp do ich enklawy i czerpać profity - możliwość biegania ze zrekrutowanymi sposobem Noldorami trochę by to psuła.
    Graczom, którzy lubią wykorzystywać wszystko w modzie kosztem atmosfery i spójności świata oraz mechaniki gry, nie spodoba się to, no ale twórcy moda nie do takiego sanboxowego roamingowania tego moda zrobili.

Powiem szczerze - odradzam ci tweakować moda w aspekcie jego mechaniki(bo jakieś tekstury, bronie itp. to ok), już nie ważne czy poskutkuje to jakimiś bugami itp., ale po prostu jest to psucie sobie rozgrywki w jakimś stopniu. To jest tak obmyślone przez twórców i tak powinno być. To jest sandbox, ale akurat w tym modzie jest dla gracza wytyczona pewna ścieżka(wprawdzie szeroka) - unifikatora i odnowiciela Pendoru(ogólnie trzeba grać porządnym, a nie złym kolesiem) - i bieganie z Heretic Magnusami w drużynie jest no takie... nieprzyzwoite lol :P
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2012, 23:36:38 wysłana przez HUtH »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #872 dnia: Lutego 27, 2012, 00:30:00 »
    Hmmm, widać źle to przetłumaczyłem :)
    Oczywiście powinno być "naprawiono błąd - gracz mógł rekrutować po bitwie żołnierzy o poziomie wyższym od 40"... się poprawi(kurczę, ktoś w ogóle czyta o tych zmianach, nieźle :P)

Co do tego limitu... zostało to wprowadzone, żeby gracz nie zrobił sobie łatwym sposobem armii elitarnych żołnierzy... żeby powoli zdobywał coraz lepsze wojsko i żeby wykorzystywał zakonnych. Dzięki temu limitowi te frakcje, które posiadają elitarne jednostki zachowują jakby swoją odrębność - szczególnie się to tyczy Noldorów - i ma to sens, ponieważ w wersji na WB trzeba zdobyć uznanie Noldorów, żeby mieć dostęp do ich enklawy i czerpać profity - możliwość biegania ze zrekrutowanymi sposobem Noldorami trochę by to psuła.
    Graczom, którzy lubią wykorzystywać wszystko w modzie kosztem atmosfery i spójności świata oraz mechaniki gry, nie spodoba się to, no ale twórcy moda nie do takiego sanboxowego roamingowania tego moda zrobili.

Powiem szczerze - odradzam ci tweakować moda w aspekcie jego mechaniki(bo jakieś tekstury, bronie itp. to ok), już nie ważne czy poskutkuje to jakimiś bugami itp., ale po prostu jest to psucie sobie rozgrywki w jakimś stopniu. To jest tak obmyślone przez twórców i tak powinno być. To jest sandbox, ale akurat w tym modzie jest dla gracza wytyczona pewna ścieżka(wprawdzie szeroka) - unifikatora i odnowiciela Pendoru(ogólnie trzeba grać porządnym, a nie złym kolesiem) - i bieganie z Heretic Magnusami w drużynie jest no takie... nieprzyzwoite lol :P
    Święta racja!
    Ja ostatnio chcąc pobrać oryginalne pliki językowe zainstalowałem PoP'a.Miałem akurat na dysku, poza tym przyda się przy testowaniu..I tak na zaczepnego rozpocząłem nową grę.Nową! - podkreślę, bo zazwyczaj jeżeli grałem już w jakiegoś moda, to korzystam z tej samej postaci.Z racji iż moja postać wsiąkła rozpocząłem grę od zera.BS na 250(nie wiem czemu, ale zaczęło mi szarpać;/), trudność - ustawiłem sobie obrażenia dla gracza na 1/4, reszta normalnie.Jakie wrażenia??
    Kurna...zapomniałem, jaki ten mod trudny...Zarobienie kasy, rozbicie jakiejś większej grupy to wręcz koszmar.Pierwszy turniej wygrałem co prawda na 6 poziomie, ale nie skłamię jak napiszę, że podchodziłem do niego naście razy, ponieważ moje zwycięstwo było uzależnione od ekwipunku, zręczności, przeciwników...ogólnie jeden wielki fart.
    Na ja 10 wygrałem drugi turniej, po czym pełen sił i entuzjazmu rzuciłem się na mały oddzialik heteryków.Oczywiście - moi padli raz dwa, ale ja postanowiłem walczyć.Dziesięcioro ich jady(a wiecie jak ich jazda wygląda...) przeciwko mnie.Walczyłem długo..., to podjechałem, dziabnąłem, tu trąciłem, tam zahaczyłem.Jakoś padali.Przy ostatnim(tak mi się zdawało), pełen zadowolenia, dostałem lancą w plecy :[ I tak w kółko...Aktualnie mam chyba 20 poziom i przyłączyłem się do Ravensteru na najemnika.Wildholm(?) zdobyte, ale było ciężko....Trzeba było naprawdę się starać aby nie dostać gdzieś z łuku, oszczepem, czy toporkiem....
    Polecam, polecam!Gra bez modyfikacji(ewentualnie, takie jak przedstawił Huth, czyli grafika, muzyka, etc.)

Offline kaziu123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #873 dnia: Lutego 27, 2012, 15:37:05 »
    no macie racje macie, ale też troche już gram w tego moda super jest na prawde ;) i owszem ciężko bardzo ;) ale patrząc na ten fakt, że troche w niego gram to chciałbym właśnie żeby tak jak napisałem wcześniej było tak już dla zabawy teraz :D

Offline kaziu123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #874 dnia: Lutego 27, 2012, 17:00:12 »
    a powiedzcie mi jeszcze jedno bo gdzieś wyczytałem ;) czy jest jakiś sposób na to żeby (jakiś kod lub coś) wprowadzić, wpakować te  Quallis Gemy ?? xD

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #875 dnia: Lutego 27, 2012, 19:02:15 »
    Gemy można zdobyć za pokonanie super armi z bohaterami najpierw musisz go pojmać i zarządać Gema za wolność bądź następna opcja dobre stosunki z Nordorami i Gem można dostać za wygranie turnieju jeden Gem jest w mieście Rune czy jakoś tak w skrzyni i Gema można znaleść w kryjówce Czerwonego Bractwa można ją znaleść u za zapłacenie 10 denarów u podróżnych w karczmie i ostatnia opcja za pomocą kodu  włączamy oszustwa Ctrl + ~ i wpisujemy Cheatmenu i w obozie są wszystkie itemki z gry pozdrawiam

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #876 dnia: Lutego 27, 2012, 20:13:35 »
    Gemy można zdobyć za pokonanie super armi z bohaterami najpierw musisz go pojmać i zarządać Gema za wolność bądź następna opcja dobre stosunki z Nordorami i Gem można dostać za wygranie turnieju jeden Gem jest w mieście Rune czy jakoś tak w skrzyni i Gema można znaleść w kryjówce Czerwonego Bractwa można ją znaleść u za zapłacenie 10 denarów u podróżnych w karczmie i ostatnia opcja za pomocą kodu  włączamy oszustwa Ctrl + ~ i wpisujemy Cheatmenu i w obozie są wszystkie itemki z gry pozdrawiam
    Tak, ale za używanie kodów są kary w postaci utraty  Achievementów,(w WB, za trzecim kodem, tak więc trzeba uważać - patrz FAQ)

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #877 dnia: Lutego 27, 2012, 20:40:05 »
    Gra na kodach nie daje przyjemności z gry włączając kilkukrótnie kody dostajemy osiągnięcie oszust które blokuje wszystkie premie które otrzymujemy za np pokonanie super armi odradzam , co do tego mieczyka co go szukałem to szansa na jego loot jest nikła posiada go bohater nordorów chyba jedyna osoba która go posiada sam przedmiot nie jest potężny chyba 50 na 40 1h/2h ale wygląda dość okazale :)

Offline kaziu123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #878 dnia: Lutego 27, 2012, 21:25:22 »
    dzięki wszystkim za odpowiedzi ;) wiem wiem rozumiem :D tylko tak chciałem na szybcika w tej grze zaszaleć :D ale stwierdziłem, że macie racje i zaczne od nowa grę wtedy jest najlepsza zajafka xD że tak powiem :D ale pytanie mam jeszcze jedno we wcześniejszych wersjach jakoś szkoliłem jednostki Pendor Knight, Pendor grey Archer itp.. a tutaj nie mam zielonego pojęcia jak :D może mi ktoś powiedzieć jak się te jednostki wyrabiało?? :D byłbym wdzięczny ;)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #879 dnia: Lutego 27, 2012, 21:34:03 »
    dzięki wszystkim za odpowiedzi ;) wiem wiem rozumiem :D tylko tak chciałem na szybcika w tej grze zaszaleć :D ale stwierdziłem, że macie racje i zaczne od nowa grę wtedy jest najlepsza zajafka xD że tak powiem :D ale pytanie mam jeszcze jedno we wcześniejszych wersjach jakoś szkoliłem jednostki Pendor Knight, Pendor grey Archer itp.. a tutaj nie mam zielonego pojęcia jak :D może mi ktoś powiedzieć jak się te jednostki wyrabiało?? :D byłbym wdzięczny ;)
    Trzeba mieć swój zamek i wybudować w nim "pole treningowe" (nie pamiętam jak to tam się zwało) aby móc rekrutować jednostki "noble". Tylko też trzeba wybrać kulturę pendoru ale nie pamiętam czy jako wasal też się da.
    Zajrzyj do FAQ z podpisu HUTH'a tam na pewno będzie to lepiej opisane.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2012, 21:37:50 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #880 dnia: Lutego 27, 2012, 21:57:32 »
    Trzeba mieć swój zamek i wybudować w nim "pole treningowe" (nie pamiętam jak to tam się zwało) aby móc rekrutować jednostki "noble". Tylko też trzeba wybrać kulturę pendoru ale nie pamiętam czy jako wasal też się da.
    Zajrzyj do FAQ z podpisu HUTH'a tam na pewno będzie to lepiej opisane.
    Pewnie, że da radę...Jedyna szansa(oprócz tej, której wymieniłeś), to odbicie takowego niewolnika(noble - pendoru)Nikła ale zawsze jest ;)

Gra na kodach nie daje przyjemności z gry włączając kilkukrótnie kody dostajemy osiągnięcie oszust które blokuje wszystkie premie które otrzymujemy za np pokonanie super armi odradzam
    No właśnie, te rzeczy zwą się Achievementami. ;)

Offline kaziu123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #881 dnia: Lutego 28, 2012, 15:09:25 »
    okej dzięki wam :)

Offline kaziu123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #882 dnia: Lutego 29, 2012, 15:25:03 »
    panowie a mam jeszcze takie pytanie , użyłem dajmy na to tego kodu "ctrl + ~" i wpisalem tam "cheatmenu" i zapisałem na nowym zapisie. Potem wyszedłem z gry wyłączyłem w opcjach cheaty ale ten kod nadal w tym sajvie jest aktywny w sensie w obozie nadal mam te opcje z cheatami tak więc moje pytanie brzmi czy da się to jakoś wyłączyć ??

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #883 dnia: Lutego 29, 2012, 15:54:09 »
    [~], komenda cheatmode(na wyłączenie nocheatmode)

Offline kaziu123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #884 dnia: Lutego 29, 2012, 16:03:38 »
    dzięki :)