Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646701 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - poprawka do 3.42....
    « Odpowiedź #900 dnia: Marca 04, 2012, 11:39:06 »
    Eeee  tam hardocorwe. Od czegoś trzeba zacząć. Zakon założe w swojej stolicy, nie wiem jeszcze które to miasto. Może Nal Tarr, jeśli podbije Valonbray i zakon Świtu się wkurzy i wyjdzie to tam. Znajduje się na skraju świata. Ja to mam pecha. Dziesięć razy próbowałem zdobyć QG w turnieju u noldorów, za każdym razem miecz albo koń, skończyłem próby kiedy zdobyłem zbroje noldorską.

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #901 dnia: Marca 04, 2012, 14:43:17 »
    Mam takie pytanie, a co zrobić by pojawiło się to miasto Noldotów na mapie ?
    Słyszałem coś o mapie, ale żaden kupiec z mapami niemiał czegoś takiego.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #902 dnia: Marca 04, 2012, 14:45:56 »
    Trzeba mieę dobre relacje z noldorami po czym rozmawiamy z Quifgenem w Larii.  On daje nam zadanie pokonania armii Jatu. Potem wracamy do niego, i na mapie ukazuje sie zamek noldorów.

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #903 dnia: Marca 04, 2012, 15:23:11 »
    Prosta misja. Jak diego napisał. Relacje tak 15 chyba muszą być. Potem armia 200 jatu, 80 Ravensternskich jeźdźców i dasz radę.

Offline nod18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #904 dnia: Marca 04, 2012, 16:14:03 »
    Ok, dzięki, tylko gorzej z tą reputacją ale może jakoś się uda.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #905 dnia: Marca 04, 2012, 16:19:27 »
    Wystarczy, że przyprowadzisz jakis oddział do noldorów po czym pomożesz im w walce. I twoja reputacja wzrośnie.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #906 dnia: Marca 04, 2012, 16:54:19 »
    Wystarczy, że przyprowadzisz jakis oddział do noldorów po czym pomożesz im w walce. I twoja reputacja wzrośnie.
    Chyba, że podprowadzisz oddział Noldorów pod jakieś wojska, przyłączysz się do przeciwników Noldorów.Po wygranej walce, zabierasz jeńców i po kolei wypuszczasz z niewoli(na uwięzionego Elfa, klikasz "rozmawiaj")

Offline kaziu123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #907 dnia: Marca 05, 2012, 00:02:27 »
    panowie ja mam jeszcze takie pytanko ;) mam swoje królestwo i wybrałem Pendor.. zdobyłem miasto Nal Tar i założyłem sobie tam zakon shadow legion... i pytanie brzmi skąd ja mam brać tych Empire knight'ów >?? znaczy udało mi się ich kilku złapać dzięki czemu mogłem wyszkolić kilku shadows'ów ale skąd ja mam ich wziąć ?? inaczej? wiem, tworzą się z noblemanów ale no jak mam królestwo Pendor to mogę rekrutować tylko Pendor nobleman tak więc wie ktoś co zrobić albo skąd ich wziąć tych empire nobleman?? tak samo z z sarleon knight i ravennster knight ?? z góry dzięki za odpowiedź ;)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #908 dnia: Marca 05, 2012, 01:05:06 »
    panowie ja mam jeszcze takie pytanko ;) mam swoje królestwo i wybrałem Pendor.. zdobyłem miasto Nal Tar i założyłem sobie tam zakon shadow legion... i pytanie brzmi skąd ja mam brać tych Empire knight'ów >?? znaczy udało mi się ich kilku złapać dzięki czemu mogłem wyszkolić kilku shadows'ów ale skąd ja mam ich wziąć ?? inaczej? wiem, tworzą się z noblemanów ale no jak mam królestwo Pendor to mogę rekrutować tylko Pendor nobleman tak więc wie ktoś co zrobić albo skąd ich wziąć tych empire nobleman?? tak samo z z sarleon knight i ravennster knight ?? z góry dzięki za odpowiedź ;)
    Nie wiem, czy w mieście to działa, ale w zamkach budujesz baraki, a następnie w zależności od czegoś tam(chyba od reputacji, czy honoru), co jakiś czas dostaniesz informacje, że pewna grupa szlachciców przyłączyła się do Ciebie.
    Coś w tym stylu...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #909 dnia: Marca 05, 2012, 04:33:41 »
    kaziu123 ->
    Jeśli wybrałeś jako kulturę swego państwa Pendor, to jedyną drogą na uzyskanie Empire Knights jest odbijanie ich z niewoli/rekrutowanie z więźniów. To i tak można powiedzieć dobra wola twórców, że nie dali Empire Knights o jeden level więcej i można ich tak zdobywać :) Mimo wszystko Shadow Legion i Immortals to jedne z najsilniejszych zakonów.
    No niestety dostaje się szlachciców tylko tej kultury, którą się wybrało. Ale też dlatego wybiera się Pendor na kulturę swoejgo państwa, bo z ich szlachciców można zrobić najwięcej typów zakonników. No i to też jedyna droga do zdobywania pendorskich szlachciców :P
    « Ostatnia zmiana: Marca 05, 2012, 04:37:26 wysłana przez HUtH »

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #910 dnia: Marca 05, 2012, 09:04:39 »
    ale co tydzień dostaniesz kilku w garnizonie zamkowym z zakonu shadow legionu jak go wybudowałeś mimo ze wybrałeś kulturę Pendoru ale to są pojedyncze jednostki

Offline nod18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #911 dnia: Marca 05, 2012, 09:24:21 »
    Jeszcze jedno nieda rady uwalniać z niewoli Noldorów, ponieważ jest ten ogranicznik LVL który na to nie pozwala (jednostki noldorów mają za wysoki lvl i NIGDY nie pojawili mi się w opcji ich wyzwolenia ), więc jedynym wyjściem jest niestety męczenie się i pomaganie w bitwie na +4 do relacji... :(

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #912 dnia: Marca 05, 2012, 11:32:37 »
    Jeszcze jedno nieda rady uwalniać z niewoli Noldorów, ponieważ jest ten ogranicznik LVL który na to nie pozwala (jednostki noldorów mają za wysoki lvl i NIGDY nie pojawili mi się w opcji ich wyzwolenia ), więc jedynym wyjściem jest niestety męczenie się i pomaganie w bitwie na +4 do relacji... :(
    Tylko, że tutaj nie chodzi o wyzwalanie jeńców z rąk innych oddziałów.Pokonujesz noldorów, bierzesz jeńców a potem ich uwalniasz, przez dialog.
    Ten ogranicznik to sięga 41 lewelu.Słabsze jednostki noldorów mają niższy lewel. Musisz jeszcze pamiętać o tym, że musisz jednostkę ogłuszyć a nie zabić.Używaj lancy turniejowej, wszelkiego rodzaju młotów, buzdyganów, itp.

No niestety dostaje się szlachciców tylko tej kultury, którą się wybrało. Ale też dlatego wybiera się Pendor na kulturę swoejgo państwa, bo z ich szlachciców można zrobić najwięcej typów zakonników. No i to też jedyna droga do zdobywania pendorskich szlachciców :P
    A no faktycznie...nie zauważyłem wzmianki o wybranej kulturze :p

Offline kaziu123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #913 dnia: Marca 05, 2012, 16:18:31 »
    yhm okej rozumiem ;) dzięki wszystkim ;)

Offline gawron1911

• Użytkownik
    « Odpowiedź #914 dnia: Marca 09, 2012, 15:28:18 »
    Witam! Po zmianie nacji przez lorda kierowanego przez ai ten zmienia imie na powiedzmy count 33 lub cos w tym rodzaju. Zastanawiam sie czy to normalne w przypadku tego moda czy moze jest to jakis blad. Dzieje sie tak z kazdym nowo "powstalym" lordem. Psuje to nieco klimat rozgrywki stad moje pytanie:) Przegladalem ten watek dosc wnikliwie zanim zadalem pytanie, ale czegos takiego nie znalazlem. Temat jest  jednak dosc obszerny wiec moze cos pominalem, jesli tak to wybaczcie:)