Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646156 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ryuu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - poprawka do 3.42....
    « Odpowiedź #840 dnia: Lutego 24, 2012, 14:15:19 »
    to jest tylko jego model sam nie wiem jaką ma nazwę :) ale może ktoś inny spotkał taki miecz w grze pozdrawiam

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #841 dnia: Lutego 24, 2012, 15:30:04 »
    Toż przecie napisałem - sprawdź po modelach mieczy.
    Przyszła mi na myśl jeszcze jedna opcja.
    Otwórz plik item_kinds1.txt z folderu PoP'a.Użyj opcji ctrl+f(szukaj), i spróbuj znaleźć linijke z ta nazwą, tzn. andragorn

Offline krystian17120

• Użytkownik
    « Odpowiedź #842 dnia: Lutego 24, 2012, 15:34:22 »
    czy spolszczenie jest robione ?

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #843 dnia: Lutego 24, 2012, 15:35:36 »
    Więc tak. Zacząłem grać w PoP'a na warbandzie i... nie wiem od czego się zabrać. W podstawce grałem hmm... trochę nieuczciwie. Tutaj chciałbym grać bez użycia żadnych haków. I tu moja prośba jeśli ktoś może niech podeśle mi taki hmm... algorytm postępowania. Lubię łuczników konnych jak i pieszych i kawalerię zaczepno, szturmową.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #844 dnia: Lutego 24, 2012, 15:47:25 »
    czy spolszczenie jest robione ?
    Czekamy do Marca, kiedy chłopacy będą mieli więcej czasu...
    Ale dzięki uprzejmości Huth'a mamy część plików potłumaczone....

Więc tak. Zacząłem grać w PoP'a na warbandzie i... nie wiem od czego się zabrać. W podstawce grałem hmm... trochę nieuczciwie. Tutaj chciałbym grać bez użycia żadnych haków. I tu moja prośba jeśli ktoś może niech podeśle mi taki hmm... algorytm postępowania. Lubię łuczników konnych jak i pieszych i kawalerię zaczepno, szturmową.

Ja już dawno nie grałem, ale jeżeli lubisz ten styl walki, to polecam Ravenstern.Konni łucznicy, jak i ciężkozbrojni, dobra piechota, dobrzy łucznicy.Poza tym dogodna pozycja.Z jednej strony osłaniają ich stepy Jatu, którzy nie zapuszczają się na tereny Ravensternu w większych oddziałach a przy tym atakują każde wrogie oddziały.Z od strony Morza masz co prawda dwa Królestwa, ale przy dobrych patrolach nic Ci nie zrobią...Tak więc polecam.
    Jeżeli lubisz Hardcore, to Sarleon.Przeważnie wojna ze wszystkimi...

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #845 dnia: Lutego 25, 2012, 08:43:13 »
    Więc tak. Ravenstern jest znakomity jeśli chodzi o jednostki mają dosłownie wszystko. Jednostki da się wyszkolić podjeżdżając do vankersów to jakoś trochę oni trochę ja ich rozwalę i git, jest exp i jest kasa z łupów. No tylko w tym miejscu się już gubię bo: trzeba płacić żołd koło 400 denarów (na początku dla mnie to majątek), żołd trzeba pogodzić z kasą na własne wyposażenie. Nie wiem czy to dobry pomysł z zakładaniem faktorii w miastach. Miałbym wtedy dochód ale trochę to kosztuje. Walka na arenie jest ciężka dla łucznika który ciągle dostaje miecz albo kij, turnieje są dobre jak się na siebie coś postawi tylko, ciężko odrobić kasę jak już się ją straci. Co do pierwszego zamku zastanawiam się czy nie zabrać dla Ravensternu tego grodu nad ich stolicą (ten co graniczy z Fierdsvainem a Sarleonem). Jakby nie patrzeć blisko do trzech miast i jak trzeba to nie traci się za dużo czasu na szukanie wroga. I jeszcze jedno. Otóż jeśli miałbym rozwijać wszystkie umiejętności do np. 6 poziomu to trochę by to trwało. Jakich nisko levelowych towarzyszy wybrać (medycyna i taki tropiciel co zwiększy prędkość oddziału), aby dobrze im było z Dievem i Lethardianem?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #846 dnia: Lutego 25, 2012, 12:25:24 »
    Faktorie w popie to całkiem dobry interes, sam miałem kilka (10-11) i pokrywały żołd w wysokości 7000. Także bycie najemnikiem jest opłacalne bo żołd pokryje król.
    Co do zamku na granicy to nie jest najlepszy pomysł. W razie wojny będzie oblegany w pierwszej kolejności.
    Towarzyszy zawsze biorę tych najlepszych ( Lethardiran, Sir Joclyn, Sir Roland, Boadice, Sigmunt, Frederick, Sara the Fox) żołd biorą duży ale opłaca się. Nisko levelowych to mogę polecić Ansena i Kasima z noldorem się nie gryzą a z tym drugim to nie wiem ale chyba też nie.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #847 dnia: Lutego 25, 2012, 13:07:58 »
    ^ Zrób tak jak Rzesza w 39-tym :P

Faktycznie, pomogło :) Walczę dość długo i chciałbym zawrzeć pokój... Znowu nigdzie takiej opcji nie ma ;/ Czy w tej grze jest jakiś doradca wojskowo/dyplomatyczny, dzięki któremu można by było kreować politykę zagraniczną naszego państwa ;p?

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #848 dnia: Lutego 25, 2012, 13:13:53 »
    Ponoć istnieje tajemne miasto Noldorów. Otóż może mi ktoś zdradzić sposób jak się tam dostać?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #849 dnia: Lutego 25, 2012, 13:18:01 »
    Ponoć istnieje tajemne miasto Noldorów. Otóż może mi ktoś zdradzić sposób jak się tam dostać?
    Trzeba mieć stosunki z nimi na plusie i wtedy w Larii u tego Quigfena (chyba jakoś tak) dostaje się zadanie na zniszczenie armii Jatu (jakieś 200 chłopa). Jak nam się uda to wracamy do niego i ona da nam lokalizację tego miasta (jest na wschód od Larii w lasach przy tym małym jeziorku) pojawia się jeśli jesteśmy w pobliżu.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #850 dnia: Lutego 25, 2012, 14:37:08 »
    to jest tylko jego model sam nie wiem jaką ma nazwę :) ale może ktoś inny spotkał taki miecz w grze pozdrawiam
    Spraw go sobie przez cheat mode... musisz mieć odblokowane cheaty, w grze [~], komenda cheatmode(na wyłączenie nocheatmode) i w menu obozu masz itemy.

Więc tak. Ravenstern jest znakomity jeśli chodzi o jednostki mają dosłownie wszystko. Jednostki da się wyszkolić podjeżdżając do vankersów to jakoś trochę oni trochę ja ich rozwalę i git, jest exp i jest kasa z łupów. No tylko w tym miejscu się już gubię bo: trzeba płacić żołd koło 400 denarów (na początku dla mnie to majątek), żołd trzeba pogodzić z kasą na własne wyposażenie. Nie wiem czy to dobry pomysł z zakładaniem faktorii w miastach. Miałbym wtedy dochód ale trochę to kosztuje. Walka na arenie jest ciężka dla łucznika który ciągle dostaje miecz albo kij, turnieje są dobre jak się na siebie coś postawi tylko, ciężko odrobić kasę jak już się ją straci. Co do pierwszego zamku zastanawiam się czy nie zabrać dla Ravensternu tego grodu nad ich stolicą (ten co graniczy z Fierdsvainem a Sarleonem). Jakby nie patrzeć blisko do trzech miast i jak trzeba to nie traci się za dużo czasu na szukanie wroga. I jeszcze jedno. Otóż jeśli miałbym rozwijać wszystkie umiejętności do np. 6 poziomu to trochę by to trwało. Jakich nisko levelowych towarzyszy wybrać (medycyna i taki tropiciel co zwiększy prędkość oddziału), aby dobrze im było z Dievem i Lethardianem?
    Racja, Ravenstern ma najbardziej uniwersalny troop rooster, brakuje im tylko piechoty "piechoty anty-konnej", bo jednak dwuręczniaki łuczników to za mało.
    Faktorie oczywiście, że się opłaca, zanim założysz własne królestwo to sporo z nich zyskasz. Oblicz sobie kiedy ci się wydatek zwróci. Velvet nie zawsze jest najbardziej opłacalny, bo cena założenia jest bardzo wysoka, a dochód niekoniecznie jej proporcjonalny. Rób dochodowe questy(tak dawno grałem w singla, że już nie wiem które to...). Zostaw armię w zamku(jak już będziesz miał) i wybierz się na łowy jeńców z towarzyszami - dochód jest ogromny.
    Turnieje... no cóż wybrałeś sobie łucznika, według mnie to nie jest problem, często są turnieje gdzie trzeba strzelać(D'Shar), a wtedy piechociarz ma przerąbane :P
    Pierwszy zamek nie ma aż tak wielkiego znaczenia... dostaniesz jakiś w końcu i tak, niezależnie czy go sobie wywalczysz czy nie. Za to na rozpoczęcie rebelii(gdy już będziesz miał zakonnych itp.) polecam Poinsbruck(jeśli Ravenstern go straci), Cez albo Larię. Jeśli planujesz szybkie przejęcie państwa - rób jak najwięcej questów dla honorowych lordów i wypuszczaj ich, żeby zdobywać ich przychylność potrzebną do zrekrutowania ich.
    Rozpiskę towarzyszy masz w FAQu. W tym na max 14.

Faktycznie, pomogło :) Walczę dość długo i chciałbym zawrzeć pokój... Znowu nigdzie takiej opcji nie ma ;/ Czy w tej grze jest jakiś doradca wojskowo/dyplomatyczny, dzięki któremu można by było kreować politykę zagraniczną naszego państwa ;p?
    Chyba u twojego ministra, który musi być twoją żoną albo towarzyszem takie opcje są dostępne... Albo ogólnie u towarzyszy? Ja już nie pamiętam :P

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #851 dnia: Lutego 25, 2012, 15:31:21 »
    Chyba u twojego ministra, który musi być twoją żoną albo towarzyszem takie opcje są dostępne... Albo ogólnie u towarzyszy? Ja już nie pamiętam :P

A u towarzysza lub żony powiadasz.. No tego się nie spodziewałem... Jak tylko jakąś zaślubię to dam znać jak z tym jest, bo ja spodziewałem się takiej opcji u ministra (albo gościa od turniejów, uczt etc), a nie u swoich kompanów czy żony :)

edit: U kompanów nie ma takiej opcji ;/ Zobaczymy jak sprawa się ma u żony

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #852 dnia: Lutego 26, 2012, 08:30:05 »
    Toż przecie napisałem - sprawdź po modelach mieczy.
    Przyszła mi na myśl jeszcze jedna opcja.
    Otwórz plik item_kinds1.txt z folderu PoP'a.Użyj opcji ctrl+f(szukaj), i spróbuj znaleźć linijke z ta nazwą, tzn. andragorn

plik ten jest ładowany do modu tylko nic w item kids nie ma. Musi mieć inną nazwę może ktoś spotkał ten zielony miecz po prostu w grze lepiej się prezentuje jak te za gemy
    tu link do zdjęcia tego mieczyka http://chomikuj.pl/Ryuu155/PoP
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2012, 08:39:59 wysłana przez Ryuu »

Offline Adiq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #853 dnia: Lutego 26, 2012, 12:50:01 »
    Nie działa mi spolszczenie pobierane stąd http://www.2shared.com/file/yvJbZqTm/spolszcz_ok.html
    Przez to po wejściu do tawerny, albo na ulice miasta gra się crashuje.
    Po przeprowadzeniu selekcji  doszedłem do wniosku, że winnym jest plik game_strings . Coś jest nie tak i przez to crashuje grę. Reszta spolszczenia działa dobrze i bez zarzutów.
    Dobrze wykonana robota, tylko przydałoby się poprawić kilka rzeczy, wtedy wszystko będzie działać niemal perfekcyjnie.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #854 dnia: Lutego 26, 2012, 15:10:43 »
    @ Ryuu
    plik ten jest ładowany do modu tylko nic w item kids nie ma. Musi mieć inną nazwę może ktoś spotkał ten zielony miecz po prostu w grze lepiej się prezentuje jak te za gemy
    tu link do zdjęcia tego mieczyka http://chomikuj.pl/Ryuu155/PoP
    Pisałem ci w moim poprzednim poście o cheatmode. Choć nie wiem czy przez niego uda ci się go uzyskać.
    Ten miecz jest jednym z kilku super-unikalnych, trudnych do zdobycia przedmiotów dodanych w 3.4. Szczerze mówiąc ja nie grałem dużo w najnowszą wersję i nie wiem co to :P Może to miecz, który można dostać po pokonaniu kogoś? Wygląda tak... trochę wężowato, trochę elficko, trochę heretycko :P
    Możesz też poszukać tego miecza przez Morgh's Editor, najprawdopodobniej będzie gdzieś na końcu listy, musisz znaleźć go po resource jakiego używa.

Adiq <- ano całkiem możliwe, że gra będzie crashować, bo to było robione na jakąś wcześniejszą wersję, ALE każde spolszczenie działa w pełni tylko po rozpoczęciu całkiem nowej kampanii, a nie wiem czy ty tak zrobiłeś.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2012, 15:38:43 wysłana przez HUtH »