Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646280 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - no i poprawki dały kolejny numerek
    « Odpowiedź #600 dnia: Września 22, 2011, 02:34:26 »
    Save w pełni kompatybilne?Trzymam za słowo ;)
    Tak poza tym...jednostki Fierdsvainu są nadal za silne...ta piechota miażdży, bez najmniejszego problemu...
    A Ci "bossowie"...warci są rozpoczynania nowej gry?

PS.Uwaga na wrednych policjantów, teraz szukając zaczepki próbują ukarać mandatem z rodu usiłowania picia alkoholu, na podstawie butelek w śmietniku koło, którego w danej chwilki się znajdujecie!!! - "o take Polske..."

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - no i poprawki dały kolejny numerek
    « Odpowiedź #601 dnia: Września 22, 2011, 03:41:33 »
    Save w pełni kompatybilne?Trzymam za słowo ;)
    Tak poza tym...jednostki Fierdsvainu są nadal za silne...ta piechota miażdży, bez najmniejszego problemu...
    A Ci "bossowie"...warci są rozpoczynania nowej gry?

PS.Uwaga na wrednych policjantów, teraz szukając zaczepki próbują ukarać mandatem z rodu usiłowania picia alkoholu, na podstawie butelek w śmietniku koło, którego w danej chwilki się znajdujecie!!! - "o take Polske..."

Hmm, kompatybilne są te z podstawowego 3.411(a tak dokładnie to chyba nawet z 3.41 z hotfixem 11 sierpnia...), ale w takim wypadku nie będzie się miało tych bossów(żeby byli to trzeba mieć sejw 3.411 z fixem z 14 wrz.).
    Niekoniecznie ci bossowie są warci nowej gry, to tak właściwie malutki dodatek trochę urozmaicający grę i dający szansę na kosztowne dobra i ekwipunek w loocie... Po 80-100 dniu szkoda zachodu na to..

Czasem się trafi na niemiłych niebieskich, bywa :P

EDIT: no i mamy update... balans tyczący się przede wszystkim bossów, czyli tego nowego dodatku... w sumie nie wiem po co już dodają nowe rzeczy, skoro potem i tak zawsze je poprawiają eh...
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2011, 01:03:44 wysłana przez HUtH »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - poprawka do 3.42....
    « Odpowiedź #602 dnia: Września 24, 2011, 12:31:47 »
    Znowu?eh...
    Tak się tylko zastanawiam, czy ktoś ukończył całego PoPa w tym tempie wydawania poprawek ;)

Ostatnio miałem przyjemność pogrania trochę w moda i nasunęła mi się jedna myśl...Albo Twórcy podali jednostką sterydy albo ja straciłem wprawę...Przez ostatnie kilka patchy mogę zapomnieć o "rambowaniu", na polu bitwy z dwuręcznym w lekkim pancerzu...
    Teraz każda bitwa polega na odparciu wrogiej kawalerii i wykarczowaniu jednostek strzeleckich.Podczas walki z Jatu, mogę zapomnieć o wbiciu się w szarżę jeźdźców, bo zawsze kończy się to nadzianiem na lancę...To samo można powiedzieć o piechocie fierdsvainu - tylko tutaj zamiast lancy jest lecący topór...
    Ogólnie, gra się świetnie :p

PS.Huth, myślałeś może o poprowadzeniu tematu z nadchodzącym PoP 4?Myślę, że temat jest już na tyle rozwinięty, że można by było go przedstawić tutejszej społeczności(mam dziwne przeczucie, że zostanie wydany szybciej niż TLD ;))

Pozdrawiam!

Offline huth

« Odpowiedź #603 dnia: Września 24, 2011, 13:45:04 »
    Znowu?eh...
    Tak się tylko zastanawiam, czy ktoś ukończył całego PoPa w tym tempie wydawania poprawek ;)
    No mnie to trochę irytuje, pisałem na TW, żeby jakieś nowe feature'y dodawać w większych odstępach czasu w wiekszych patchach... ale nie wiem czy Treebeard weźmie to pod uwagę, na razie jest patch->fix, patch->fix, bez sensu coś takiego.
    Ostatnio miałem przyjemność pogrania trochę w moda i nasunęła mi się jedna myśl...Albo Twórcy podali jednostką sterydy albo ja straciłem wprawę...Przez ostatnie kilka patchy mogę zapomnieć o "rambowaniu", na polu bitwy z dwuręcznym w lekkim pancerzu...
    Teraz każda bitwa polega na odparciu wrogiej kawalerii i wykarczowaniu jednostek strzeleckich.Podczas walki z Jatu, mogę zapomnieć o wbiciu się w szarżę jeźdźców, bo zawsze kończy się to nadzianiem na lancę...To samo można powiedzieć o piechocie fierdsvainu - tylko tutaj zamiast lancy jest lecący topór...
    Ogólnie, gra się świetnie :p
    Hmm, według mnie zawsze tak było :P A granie pieszo to największy hardcore, wiadomo :)[/quote]
    PS.Huth, myślałeś może o poprowadzeniu tematu z nadchodzącym PoP 4?Myślę, że temat jest już na tyle rozwinięty, że można by było go przedstawić tutejszej społeczności(mam dziwne przeczucie, że zostanie wydany szybciej niż TLD ;))
    No nie wiem... Przypuszczam, że będzie to wyglądać tak, że po pojawieniu się wątku trochę ludzi coś napisze, potem wątek poleci w dół aż do następnego preview... i znów... poza tym nie chcę spamować PoPem na forum, bo jeszcze znowu dostanę ostrzeżenie :P:D
    Eh TLD.. dawno już się nie interesowałem, nie wiem czy oni jeszcze coś robią... trochę to dziwne, że może powstać taka Brytenwalda, a TLD, którego proces tworzenia można już liczyć na lata, ciągle nie ma... I pewnie taki PoP4, całkowita konwersja i do tego bardzo rozbudowana także wyjdzie wcześniej...

Offline Cavaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #604 dnia: Września 24, 2011, 13:53:45 »
    Eh TLD.. dawno już się nie interesowałem, nie wiem czy oni jeszcze coś robią... trochę to dziwne, że może powstać taka Brytenwalda, a TLD, którego proces tworzenia można już liczyć na lata, ciągle nie ma... I pewnie taki PoP4, całkowita konwersja i do tego bardzo rozbudowana także wyjdzie wcześniej...

TLD w zasadzie wygląda jakby było już na wykończeniu, więc myślę, że już niedługo wyjdzie :>

http://www.moddb.com/mods/the-last-days
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline huth

« Odpowiedź #605 dnia: Września 24, 2011, 14:12:26 »
    ^ O, to dobrze wiedzieć, bardzo fajnie, że "produkcja" jest na ukończeniu, pokłony dla twórców :P

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #606 dnia: Września 25, 2011, 10:35:19 »
    No wiesz....Biorąc pod uwagę to, że akceptowane jest tworzenie tematów o modach, które dopiero ruszają, to nie powinno być problemu z modem, tak rozbudowanym, w tak intensywnym tempie prac, przez tak zdeterminowany zespół...No...moze administracja się wypowie, zaglądając przed to na ten temat http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,161489.0.html

Pozdrawiam!

Offline huth

« Odpowiedź #607 dnia: Września 25, 2011, 11:47:30 »
    Jest w sumie jeszcze jeden powód, dla którego nie chcę specjalnie zakładać osobnego wątku. Co z tego, że będzie wątek i będą obrazki, skoro cała reszta jest po angielsku, a tłumaczyć tego mi się nie chce, bo i czasu szkoda, więc właściwie byłoby wszystko dokładnie tak samo, jak w angielskim wątku, do którego i tak każdy sobie może wejść. Imho taki wątek można założyć gdy już będzie wiadomo, że np. za miesiąc mod wychodzi, jako pewnego rodzaju "akcja promocyjna" :P
    Ja nie założę na razie, ale ty możesz jak chcesz :)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #608 dnia: Września 25, 2011, 17:25:39 »
    Jest w sumie jeszcze jeden powód, dla którego nie chcę specjalnie zakładać osobnego wątku. Co z tego, że będzie wątek i będą obrazki, skoro cała reszta jest po angielsku, a tłumaczyć tego mi się nie chce, bo i czasu szkoda, więc właściwie byłoby wszystko dokładnie tak samo, jak w angielskim wątku, do którego i tak każdy sobie może wejść. Imho taki wątek można założyć gdy już będzie wiadomo, że np. za miesiąc mod wychodzi, jako pewnego rodzaju "akcja promocyjna" :P
    Ja nie założę na razie, ale ty możesz jak chcesz :)

Właśnie dlatego nie zakładam, dużo tłumaczenia,nie, żebym był leniwy, ale jak sądzę Tobie poszłoby to lepiej i szybciej ;)
    No dobra, tak na poważnie...My co prawda nic nie zmienimy w samym modzie a dyskutowanie na temat, "co mogli by zrobić", itp., było by zbędnym gadaniem i spamowaniem...

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #609 dnia: Września 27, 2011, 14:38:56 »
    Ja nie mogę ściągnąć z gamefrontu :/

Offline huth

« Odpowiedź #610 dnia: Września 27, 2011, 16:40:42 »
    Ale czego? Pełnego 3.42? Mi tam link działa...(z pierwszego postu)

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #611 dnia: Września 27, 2011, 17:09:54 »
    Otwiera się link, ale tam gdzie powinna być opcja pobrania to białe pole\

@edit: Mam tak na całym filefroncie

@edit2: dobra już wiem to przez adblocka
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2011, 23:16:56 wysłana przez Cavaron »

Offline huth

« Odpowiedź #612 dnia: Września 29, 2011, 01:00:56 »
    Mi tam adblock w ff tego nie blokuje :P Może masz za dużo filtrów?
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2011, 13:19:09 wysłana przez HUtH »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #613 dnia: Września 29, 2011, 10:31:51 »
    kurna....już 100dzień, a o rubinowym łuku cisza...Krainę pendoru odwiedziło juz Jatu, armia heretyków oraz wilcza(?)
    Wiadomo wam coś na ten temat?

Offline huth

« Odpowiedź #614 dnia: Września 29, 2011, 13:22:14 »
    kurna....już 100dzień, a o rubinowym łuku cisza...Krainę pendoru odwiedziło juz Jatu, armia heretyków oraz wilcza(?)
    Wiadomo wam coś na ten temat?
    Ale o co ci tak właściwie chodzi? :) Łuk się dostaje jak się jedzie obok Wolfbode'a, no a że go jeszcze nie ma to pech po prostu, trafiałeś nie na te plotki i za mało walczyłeś z małymi spawnami Mystmountain :P
    Wilcza(?) - a tu nie wiem co to