Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646312 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - poprawka do 3.42....
    « Odpowiedź #675 dnia: Października 21, 2011, 22:31:49 »
    Czyli opcję są takie same jak przy innych bohaterach typu Zulkar itp.
    A za innymi Królami podążają też najęte armie najemników które nie mają żadnych przywódców ,ostatnio widziałem Vanskerrskich wojowników łażących za jakimś królem
    Hmm, no różne spawny mogą zostać najęte, niektóre przywódców nie mają po prostu(mettenheim, veccavia, vanskerry, barclay i armie poszczególnych minifrackji)

A to nie było przypadkiem tak, że gdy jest się królem to co jakiś czas dostaje się propozycje zatrudnienia takiej armii?? Mogłem coś pomieszać bo w Popa dawno nie grałem;]
    No tak to działa... tak zwane "heartbeat quests", jakiś steward cię wzywa i jak dojedziesz to albo masz do rozgryzienia jakiś problem albo dostajesz taką propozycję najmu.

Offline malyboy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • Lordswm
    « Odpowiedź #676 dnia: Października 22, 2011, 08:50:08 »
    Hmm, no różne spawny mogą zostać najęte, niektóre przywódców nie mają po prostu(mettenheim, veccavia, vanskerry, barclay i armie poszczególnych minifrackji)

odniosłem się do tego

Nie.
    Grupy najemników, które przyjmujesz do garnizonów to zwyczajne jednostki.
    Królowie zaś, najmują najemników z bohaterem.

Szkoda ,że wszyscy poza mną mogą podróżować z armią a ja najwyżej ją mogę zostawić w garnizonie albo dać innemu lordowi ;p
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2011, 12:11:59 wysłana przez malyboy »

Offline huth

« Odpowiedź #677 dnia: Października 22, 2011, 20:14:04 »
    no głupie to jest.... nie wiem, może jakieś kwestie dotyczące kodu stanęły na przeszkodzie w drożeniu tego?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #678 dnia: Października 23, 2011, 18:46:55 »
    Mam dziwny problem. Podczas oblężenia gdy wróg "wychodzi na przeciw mojemu atakowi" to zarówno ja jak i moi łucznicy mamy po 3 strzały w kołczanie podczas gdy wróg ma ich normalną ilość dzięki czemu bez problemu mnie masakruje  O_o. W żadnej innej sytuacji nie dzieje się nic podobnego. Gram praktycznie tylko łucznikami więc to dla mnie spory problem bo te jednostki mają zwykle mały lvl więc garnizony zamków w zasadzie zawsze wychodzą mi na przeciw;/.

Offline huth

« Odpowiedź #679 dnia: Października 23, 2011, 22:11:15 »
    To jest specjalnie wprowadzone ogranicznie i utrudnienie :) Jeśli masz chyba powyżej 60% łuczników w armii, to wróg robi "wycieczkę", w pełni przygotowany i w ogóle, a ty jako niby ten zaskoczony, nie jesteś zorganizowany i stąd max 5 strzał. Tzn to jest taka próba racjonalizacji, z punktu widzenia gameplaya chodzi o to, żeby gracz nie mógł wybić wszystich jak to zwykle robi. W sumie to jest dobre, bo nie pozwala na wybijanie garnizonów samymi łucznikami(czego komputer nie potrafi).
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2011, 22:55:55 wysłana przez HUtH »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #680 dnia: Października 24, 2011, 00:30:51 »
    Do tej pory grałem tak jak lubię;/. Teraz będę musiał pół armii przekwalifikować. Moim zdaniem to jest zbędne. Przecież łucznicy w zwarciu są żałośni więc skoro nie mogą robić tego do czego są stworzeni to ich istnienie traci sens. Do tej pory w takiej sytuacji robiłem tak, że wysyłałem "mięso" do ataku a w tym czasie łucznicy ostrzeliwali wroga. Jeśli mięsko wytrzyma dostatecznie długo- zwycięstwo, a jeśli nie dadzą rady tracę w najlepszym wypadku z pół armii bo wroga piechota wchodzi w łuczników jak w masło. Ta taktyka wcale nie ułatwiała gry więc po co twórcy dodatkowo rzucają mi kłody pod nogi ;(?

EDIT:
    Mam pytanie. Dotyczy ono TweakMB ale problem związany z modem więc zapytam tu;].
    Dlaczego nie mogę edytować niektórych opcji? Chodzi mi dokładnie o "Assigins Fiefs". Jak to odblokować lub ręcznie zedytować te wartości?
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2011, 03:11:44 wysłana przez michal3588 »

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #681 dnia: Października 24, 2011, 14:57:52 »
    Czy jednostki Noldorów mogę zdobyć jedynie u tego kupca w Larii? (pewnie to pytanie padło juz 69 razy ale ciężko jest przejżeć cały temat PoP'a)

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #682 dnia: Października 24, 2011, 15:16:47 »
    Można jeszcze zrobić quest z obozem szkoleniowym i przyprawami i solą (o ile dobrze pamiętam)

(click to show/hide)

Offline huth

« Odpowiedź #683 dnia: Października 24, 2011, 18:34:28 »
    Do tej pory grałem tak jak lubię;/. Teraz będę musiał pół armii przekwalifikować. Moim zdaniem to jest zbędne. Przecież łucznicy w zwarciu są żałośni więc skoro nie mogą robić tego do czego są stworzeni to ich istnienie traci sens. Do tej pory w takiej sytuacji robiłem tak, że wysyłałem "mięso" do ataku a w tym czasie łucznicy ostrzeliwali wroga. Jeśli mięsko wytrzyma dostatecznie długo- zwycięstwo, a jeśli nie dadzą rady tracę w najlepszym wypadku z pół armii bo wroga piechota wchodzi w łuczników jak w masło. Ta taktyka wcale nie ułatwiała gry więc po co twórcy dodatkowo rzucają mi kłody pod nogi ;(?
    No ja tam nie wiem czy sarleońscy albo ravensternscy łucznicy są słabi(albo imperialni kusznicy)...  A to ograniczenie wzięło się stąd, że we wcześniejszych wersjach ludzie często na oblężenia przygotowywali armię strzelców i po prostu czekali aż przeciwnik zostanie wystrzelany... eh, wyleciało mi teraz to angielskie słowo, w każdym razie to było wykorzystywanie mechaniki gry, które można było nawet zahaczyć o cheatowanie.

EDIT:
    Mam pytanie. Dotyczy ono TweakMB ale problem związany z modem więc zapytam tu;].
    Dlaczego nie mogę edytować niektórych opcji? Chodzi mi dokładnie o "Assigins Fiefs". Jak to odblokować lub ręcznie zedytować te wartości?
    hmm, skoro jest zablokowane, to pewnie wymaga jakichś większych ingerencji w kod, i zmienianianie tego samym programem mogłoby zepsuć grę... ale to tylko moje przypuszczenie. Ręcznie nie mam pojęcia jak to zmienić, musiałbyś spytać w 'Supporcie" na forum PoPa na TW o to...

Czy jednostki Noldorów mogę zdobyć jedynie u tego kupca w Larii? (pewnie to pytanie padło juz 69 razy ale ciężko jest przejżeć cały temat PoP'a)
    Noldor Warriorów powinni dać się przyłączyć z jeńców albo uratować, mają 40 lvl, więc nie są brani objęci tym 'zakazem' >40.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #684 dnia: Października 24, 2011, 19:30:28 »
    No ja tam nie wiem czy sarleońscy albo ravensternscy łucznicy są słabi(albo imperialni kusznicy)...  A to ograniczenie wzięło się stąd, że we wcześniejszych wersjach ludzie często na oblężenia przygotowywali armię strzelców i po prostu czekali aż przeciwnik zostanie wystrzelany... eh, wyleciało mi teraz to angielskie słowo, w każdym razie to było wykorzystywanie mechaniki gry, które można było nawet zahaczyć o cheatowanie.
    Na najniższym poziomie trudności nie ma sensu tak kombinowaćO_o. Wystarczy dać "do ataku" i w tle oglądać jakiś film.
    Jak gram na 98% trudności i 290 wlk bitwy to byle szmata z toporkami na murach przemieliła by mi samych łuczników.

hmm, skoro jest zablokowane, to pewnie wymaga jakichś większych ingerencji w kod, i zmienianianie tego samym programem mogłoby zepsuć grę... ale to tylko moje przypuszczenie. Ręcznie nie mam pojęcia jak to zmienić, musiałbyś spytać w 'Supporcie" na forum PoPa na TW o to...
    Noldor Warriorów powinni dać się przyłączyć z jeńców albo uratować, mają 40 lvl, więc nie są brani objęci tym 'zakazem' >40.
    Wątpię czy potrzebny jest aż support ludzi z PoPa. Wystarczy mi info jak to odblokować lub, która linijka w pliku scripts(tak mi się wydaje) odpowiada właśnie za zmiany relacji przy rozdawaniu lenn. Jak mod się posypie to i tak zawsze robię kopie zapasowe edytowanych plików. W ostateczności ciągle mam rara z PoPem na dysku.

Offline Taret

• Użytkownik
    « Odpowiedź #685 dnia: Października 24, 2011, 20:54:32 »
    Dałoby radę do tego modułu dodać jakiś modzik z drabinami poczas oblężenia ? Gdzieś wcześniej było napisane, że ostrożnie z modyfikacjami bo zachodzą duże zmiany w skrypcie. Próbował już ktoś ?

Offline huth

« Odpowiedź #686 dnia: Października 24, 2011, 23:29:18 »
    Na najniższym poziomie trudności nie ma sensu tak kombinowaćO_o. Wystarczy dać "do ataku" i w tle oglądać jakiś film.
    Jak gram na 98% trudności i 290 wlk bitwy to byle szmata z toporkami na murach przemieliła by mi samych łuczników.
    Ja tam nie wiem jaki jest sens w graniu najniższym poziomie w ogóle :P
    A ravensterński warden czy ranger z dwuręczniakiem potrafi się nieźle przerąbać przez wrogów, do obrony w szturmie to już w ogóle jedna z lepszych jednostek(bo uniwersalna) :)

Wątpię czy potrzebny jest aż support ludzi z PoPa. Wystarczy mi info jak to odblokować lub, która linijka w pliku scripts(tak mi się wydaje) odpowiada właśnie za zmiany relacji przy rozdawaniu lenn. Jak mod się posypie to i tak zawsze robię kopie zapasowe edytowanych plików. W ostateczności ciągle mam rara z PoPem na dysku.
    Ja nie wiem jak to zmienić... było coś takiego jak "82 tweaks", ale nie wiem czy one także dotyczą warbanda. na forum TW na pewno gdzieś znajdziesz informację o tym co chcesz zmienić.
    No dobra, na szybko poszukałem i tak:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,168498.0.html - w tym wątku w pierwszym poście jest link do zmnieniania tego w .txt, ale pewnie w PoPie te cyferki są inne... parę postów potem jest jak to zrobić w pythonie, ale nie wiem czy te pliki można module systemem dostać, nie znam się na tym, a source code PoPa nie jest dostępny.
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,46290.msg1261877.html#msg1261877 - a w tym poście jest coś o dodaniu opcji dawania prezentów lordom, żeby poprawić ich relacje... to chyba jest też w diplomacy, to tam bym się za tym rozglądał też, jak to nie działa

Dałoby radę do tego modułu dodać jakiś modzik z drabinami poczas oblężenia ? Gdzieś wcześniej było napisane, że ostrożnie z modyfikacjami bo zachodzą duże zmiany w skrypcie. Próbował już ktoś ?
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,161923.0.html - tutaj na początku masz 'scenery modifications' i 'better castles' - ktoś zrobił jakąś kompilacje z dwóch różnych packów zamków, nie wiem czy to dobrze działa...
    i jest jeszcze 'Siege ladder project'(albo siege pack), ale nie wiem czy można go używać w wersji na WB, bo jest zrobiony na M&B...  możesz spróbować, ale stawiam piwo, że działać nie będzie dobrze(lub wcale): http://www.mbrepository.com/file.php?id=1143
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2011, 23:41:00 wysłana przez HUtH »

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #687 dnia: Października 29, 2011, 11:24:54 »
    Wiecie co jest z tymi komunikatami odnośnie achievementów? Gram normalnie, łupię outlawsów a tu bęc: "you have been cheated to win that battle, blablabla" mimo, że gram normalnie.

Offline huth

« Odpowiedź #688 dnia: Października 29, 2011, 12:28:44 »
    ctrl+H i ctrl+shift+F4 (i chyba coś jeszcze) liczą się jako cheaty... prawdopodobnie coś kliknąłeś, choć może to jakis bug.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #689 dnia: Października 29, 2011, 12:43:30 »
    Nic nie kliknąłem bo mam czity off.