Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646168 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.302 - WB v1.134 - SP - nowy patch "technologiczny"
    « Odpowiedź #465 dnia: Czerwca 02, 2011, 18:24:12 »
    Tak, w patchu nie ma raczej zmian dotyczących tekstów i nazw itp, jeśli patrzeć na log zmian.. Jeśli coś dodano lub zmieniono, to jakaś linijka w dialogu czy nazwa będzie po angielsku po prostu.

Offline Morgred

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.301 - WB v1.134 - SP - nowy patch do do wersji final :P
    « Odpowiedź #466 dnia: Czerwca 06, 2011, 03:03:43 »
    Cześć wszystkim, dawno mnie tu nie było... Miało być zrobione spolszczenie, ale niestety jest to sporo roboty, żmudnie mi to szło, potem nie miałem czasu, przestałem w ogóle grać, dodatkowo zaangażowałem się w inny projekt i zapomniałem...  Macie prawo w sumie na pełen rage, możecie mnie zjeść i zgłosić do banowania :P W każdym razie niedawno przy robieniu porządku na kompie wpadłem na te pliki i zacząłem znów tłumaczyć, ale nie bardzo jest czas, więc wrzucam to, co jest. Może za niedługo wrzucę quick_strings całe przetłumaczone, bo nie jest tam tego aż tak dużo(ale naprawdę nic nie obiecuję). W wakacje może się za resztę wezmę znów, oczywiście wy też możecie coś zrobić, tylko poinformujcie innych.
    Nie do końca przetłumaczone są:
    info_pages - nieprzetłumaczona w całości historia Pendoru i opowiadania(w ogóle nie wiem czemu, ale w grze i tak ucina opisy i np. lista budynków jest nie cała...)
    quick_strings - nieprzetłumaczone jakieś 2/3 chyba, te mini-questy od zarządcy, inne questy, różne dialogi, odzywki przy spokaniach, jakieś opisy przy tworzeniu postaci i inne
    game_strings - chyba 1/3 przetłumaczona, a może więcej... generalnie jest to największy plik, plotki nie są przetłumaczone, również nie wszystkie dialogi towarzyszy oraz różne inne rzeczy...

Mogą też być jakieś krzaczki czy nieprzetłumaczone kwestie z innych plików, bo nie wszystkie porównałem z plikami z najnowszej wersji i mogły dojść albo zmienić się jakieś dialogi itp.

Wrzucacie do: '<folder z PoPem>\languages\en' jeśli macie wybraną angielską wersję albo pl jak polską

http://www.2shared.com/file/yvJbZqTm/spolszcz_ok.html

Jak znajdziecie jakieś błędy albo macie jakieś zastrzeżenie co do treści, to walcie.
    Aha - gdy jakiś lord przechodzi na stronę innej nacji to dostaje dodatkowy tytuł, a stary mu nie znika, niestety ale to się tyczy samych skryptów w grze i nie wiem jak to zmienić, może napiszę w tej sprawie do devteamu, ale w sumie nie chcę im zawracać głowy takimi pierdołami.

cześć mnie tu jeszcze dłużej nie było :P

co do tego problemu z lordami - jak tłumaczyłeś ich imiona to nie dodaj tytułów Np. Lord andre porzetłumacz jako andre ;P to powinno załatwić problem ( u mnie działało )   

pS: sa jakies wieści natemat nowego PoPu ?

Offline huth

« Odpowiedź #467 dnia: Czerwca 06, 2011, 12:05:55 »
    ^ Chyba też tak raz zrobiłem, że wykasowałem tytuły, ale wtedy chyba nikt nie miał tytułów w grze... Może to tylko przy nowej grze działa?...
    W ogóle to są błędy w spolszczeniu, przy dołączaniu się innych ekip do bitwy często pojawia się zamiast ich nazwy data :| Muszę przeszukać te pliki, pewnie jest zła cyferka w nawiasie {}...

Nie śledzę w ogóle tego, co będzie w nowym PoPie, widziałem tylko 4 previews - http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,161489.0.html
    Chyba, że pytasz w sensie "kiedy będzie", heh no to wiadomo - when it's done :P

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #468 dnia: Czerwca 06, 2011, 19:30:55 »
    Znając pełne zaangażowania, podejście zespołu do pracy mod ukarze się szybciej niż TLD :D

Jakiś czas temu grałem w PoP, ale po wprowadzeniu własnych zmian.Otóż mając dość dobrą postać, postanowiłem zwiększyć limit statystyk do 15, oraz zwiększyć siłę lordów(Królowie teraz naprawdę wymiatają :D)
    Zmianie uległo również wielkość armii, ilość "fal" w czasie bitwy do maksimum, a siła garnizonów x 3.Gra zrobiła się o wiele wymagająca, a co za tym idzie - ciekawsza!

Pozdrawiam!

Offline huth

« Odpowiedź #469 dnia: Czerwca 06, 2011, 21:37:42 »
    To TLD w ogóle jeszcze istnieje? :P:P

Tak zmodyfikowana musi być nieźle hardkorowa, nie mówiąc o tzw. "epickości" :) Ja w sumie czegoś takiego nie lubię, gdy ktoś macha mieczem szybciej niż mrugam, no ale elfom wybaczam :P Ale znów w Brytenwaldzie przesadzili z powolnością broni, i jest mniej realistycznie....
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2011, 21:43:27 wysłana przez HUtH »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #470 dnia: Czerwca 07, 2011, 18:28:41 »
    Znając pełne zaangażowania, podejście zespołu do pracy mod ukarze się szybciej niż TLD :D

Jakiś czas temu grałem w PoP, ale po wprowadzeniu własnych zmian.Otóż mając dość dobrą postać, postanowiłem zwiększyć limit statystyk do 15, oraz zwiększyć siłę lordów(Królowie teraz naprawdę wymiatają :D)
    Zmianie uległo również wielkość armii, ilość "fal" w czasie bitwy do maksimum, a siła garnizonów x 3.Gra zrobiła się o wiele wymagająca, a co za tym idzie - ciekawsza!

Pozdrawiam!

A czy mógł byś udostępnić pliki odpowiedzialne za te zmiany;]? "Czysty" PoP już dawno mi się znudził ale z tymi zmianami mod z pewnością stał się ciekawszy.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #471 dnia: Czerwca 07, 2011, 21:03:20 »
    To TLD w ogóle jeszcze istnieje? :P:P

Tak zmodyfikowana musi być nieźle hardkorowa, nie mówiąc o tzw. "epickości" :) Ja w sumie czegoś takiego nie lubię, gdy ktoś macha mieczem szybciej niż mrugam, no ale elfom wybaczam :P Ale znów w Brytenwaldzie przesadzili z powolnością broni, i jest mniej realistycznie....

Niech Cię nie zwiedzie to przekonanie...wcale nie macham mieczem szybciej od oka ;)
    Zmiany wprowadzone przyśpieszają (ok 10%) prędkość zadawanego uderzenia, jakieś 25% prędkość koni, siłę oraz witalność bohatera...Efekt jest taki.Przetrwanie bitwy 500vs.500 na jednym życiu jest ciężkie i wymaga przemyślanych ataków.Bezmyślne szarżowanie na wroga kończy się zaliczoną glebą(gram na BS 300)

A czy mógł byś udostępnić pliki odpowiedzialne za te zmiany;]? "Czysty" PoP już dawno mi się znudził ale z tymi zmianami mod z pewnością stał się ciekawszy.

Nie ma sprawy, ale ostatnio zainstalowałem najnowszy patch, więc jestem w trakcie zmian.Jak będzie gotowe, dam znać.

PS.Takie zmiany możesz dokonywać za pomocą TeakM&B.

Pozdrawiam!

Offline huth

« Odpowiedź #472 dnia: Czerwca 07, 2011, 23:05:11 »
    Niech Cię nie zwiedzie to przekonanie...wcale nie macham mieczem szybciej od oka ;)
    Zmiany wprowadzone przyśpieszają (ok 10%) prędkość zadawanego uderzenia, jakieś 25% prędkość koni, siłę oraz witalność bohatera...Efekt jest taki.Przetrwanie bitwy 500vs.500 na jednym życiu jest ciężkie i wymaga przemyślanych ataków.Bezmyślne szarżowanie na wroga kończy się zaliczoną glebą(gram na BS 300)
    Po ostatniej bitwie z Noldorami ciężko mi się słucha o jakichkolwiek ulepszeniach :P

Nowy preview!
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,161489.msg4225448/topicseen.html#msg4225448

W ogóle to PoP, Brytenwalda i AD1257 powinny mieć konferencję na E3, no nie :P:D
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2011, 23:32:39 wysłana przez HUtH »

Offline Canaris

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.302 - WB v1.134 - SP - patch "technologiczny" + FIX hełmu
    « Odpowiedź #473 dnia: Czerwca 08, 2011, 16:37:59 »
    Ma ktoś jakies rozwiązanie dla czestych crashy po bitwach ??
    Mam Warband 1.134 , PoP 3.302 , CAE i face packa dla babek ( wszystko zainstalowane prawidlowo - CAE jest nawet w rekomendowanych mini modach w temacie na forum ang. wiec raczej nie w tym problem ) .
    I tak średnio da sie grać skoro ze 33 % bitew wygranych kończy sie "DOINK" i oglądaniem tapety w windowsie Oo ( w przypadku przegranych i wzięcia mnie do niewoli wywala na 90 % ).
    You can run but you will only die tired !!! :>

Offline huth

Odp: Prophesy of Pendor v3.302 - WB v1.134 - SP - patch "technologiczny" + FIX hełmu
    « Odpowiedź #474 dnia: Czerwca 08, 2011, 16:47:09 »
    A jak masz ustawione opcje graficzne? Tekstury na 100 to zwykle za dużo... W konfiguracji zaznacz "Load textures on demand", a z resztą to wszystko jest tu w punkcie 3: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1825.msg108094#msg108094

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #475 dnia: Czerwca 10, 2011, 19:07:34 »
    W ogóle to PoP, Brytenwalda i AD1257 powinny mieć konferencję na E3, no nie :P:D
    Oj to to... :D
    Są to bądź xo bądź najlepsze mody na M&B Warband jakie do tej pory wyszły...
    A przy okazji pytanko czy jest możliwość zainstalowana na PoP-ie jakiejś modyfikacji w stylu polished landscapes, tzn. zmieniającą drzewa itd...
    Ciężko się odzwyczaić po Brytenwaldzie, takie to wszystko "pustozielonojednokolorowe"... ;-)

Offline huth

« Odpowiedź #476 dnia: Czerwca 11, 2011, 00:24:16 »
    Można, jest nawet taki wątek tu: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,161923.0.html
    Ja mam z tego:
    -Movie WB View(ale bez lepszej trawy) - dla mnie to jest przydatne bo z tym po wyłączeniu ustawień HDR wygląda niemal tak jak oryginalnie WB z HDR :P Ale HDR razem z tym włączonym mnie jakoś raził, za duży kontrast czy coś, w każdym razie oczy mi się męczyły bardzo szybko, co jest dość dziwne. W tym zestawie jest bardzo dużo różnych ulepszeń graficznych, w tym też polished landscapes.
    -Texture Fiddling - mod który zmienia wygląd chyba wszystkich natywnych tekstur zbroi i broni na bardziej realistyczny, tzn. mniej kolorowy, więcej brązów itp, podrasowuje też kolczugi itp.

Chcę jeszcze mieć Dynamic Groups, ale próbowałem je jakoś dodać i coś nie wyszło, muszę się temu lepiej przyjrzeć :P

I jeszcze użyłem na WB jeden pliczek z moda na M&B - Sky Horizon, żeby na mapie strategicznej horyzonty mapy(właściwie to tekstura tej wielkiej sfery :P) nie były takie puste.

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #477 dnia: Czerwca 11, 2011, 16:44:23 »
    Wielkie dzięki z ulepszonych teksturak właśnie korzystam, ale z PL jest następujący problem:
    Polished Landscapes is not compatible with the other graphics modifications before attempting to implement this I suggest you make a complete back up of your PoP module folder. You can download the mod in the link above installation instructions are on the forum thread but in its original form is not compatible with Prophecy of Pendor you will need to follow instructions on the forum thread below in order to get it to work properly in PoP. below is the link This mod is a bit tricky to get working properly in PoP.

W związku z tym chyba wstrzymam się z instalacją.... :-(

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #478 dnia: Czerwca 13, 2011, 14:37:06 »
    PoP na WB to coś cudownego! Gra się fantastycznie. W porównaniu do Mount&Blade mody na WB są w pełni stabilne (Wiem, że WB to też Mount&Blade ale napisałem tak żeby rozróżnić :-P ). Niektóre tekstury zbroi są dość kiepskie ale ogólnie są na wysokim poziomie. Wszystko trzyma się kupy itp itp. Polecam moda bo na pewno warto zagrać.

Offline huth

« Odpowiedź #479 dnia: Czerwca 14, 2011, 19:10:05 »
    Niestety duża ilość zbroi nie wygląda dobrze, to trzeba przyznać... zostały przeniesione na WB z M&B, ale nie zrobiono im bumpmappingu, czy jak to tam się nazywa, brak normal i specular map i mają zły shader... najbardziej to widać na przykładzie zbroi pendorskich jednostek. Z dev-teamu nikt się tym nie zajmie, bo robią PoPa 4, więc cała władza w rękach community jest :P Ale wątpię, żeby komuś chciałoby się to robić.