Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646221 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Prophesy of Pendor 3 - Warband v1.132(1.134 z patchem) - SP
    « Odpowiedź #120 dnia: Grudnia 20, 2010, 12:25:33 »
    Zwiększenie pliku stron jest nawet trochę pomocne ale zmiana w pliku boot.ini przynajmniej u mnie nic nie dała!! Ale chyba i tak powinienem się cieszyć że działa przy moim 1,5 Gb RAM:)

Edit: fakt na dx7 wszystko jest ok ale wygląd jest gorszy niż na dx 9 nawet przy niskich ustawieniach(ja mam tak na średnich tekstury i szczegóły postaci) a te błędy są czasem dziwne wczoraj przy bitwie 245vs1660 nic nie wywaliło a potem atak na 40 bandytów i crash:(!!

Edit2: Mam pytanko czy ktoś miał taki przypadek że po zdradzie lorda imię mu się zmieniło na "knight 2 5 count" cyferki zmieniają się zależnie od lorda!! Zmiana na angielski nic nie daje!!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 12:59:48 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline KaeS

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #121 dnia: Grudnia 20, 2010, 12:41:50 »
    pisze mi ze mam 50 noble recruits , gdzie moge ich zrekrutowac?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #122 dnia: Grudnia 20, 2010, 12:44:39 »
    ^ u Zarządcy

Jednym ze sposobów na pozbycie się problemów(już dość skrajnym) jest przełączenie na dx7.
    Ciągle chciałbym się dowiedzieć czy wyłączenie dźwięku przed włączenie gry(w konfiguracji) coś rzeczywiście daje. Oraz czy wyłączenie przyspieszenia sprzętowego dźwięku coś daje.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #123 dnia: Grudnia 20, 2010, 13:22:22 »
    cptjack <- tego linka już wcześniej dawałem i o zwiększaniu pliku stronn. VM pisałem, ale o co dokładnie chodzi z usunięciem leather_jacket.dds i dlaczego akurat griffonarmor? :P

Racja!
    Już dawno o tym trąbiliśmy, podając linki, itp.
    Co do nieznajdowania pewnych plików, również pisałem w innym temacie, gdyż miałem ten sam problem z innym modem.
    Problem taki napotkałem po przełączeniu modyfikacji.Otóż kiedy włączyłem innego moda gra na siłę szukała pliku, który używała w poprzedniej modyfikacji.
    Co pomogło?Wykasowanie M&B oraz wszystkich modów, następnie ponowna instalacja gry, potem patchów, modyfikacji i wszystko grało.

Dla wiadomości moja konfiguracja:

Microsoft® Windows Vista™ Home Premium
    Wersja   6.0.6002 Service Pack 2 Kompilacja 6002
    Producent systemu   Gigabyte Technology Co., Ltd.
    Procesor   AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor, 3000 MHz, Rdzenie: 4, Procesory logiczne: 4
    Wersja/data systemu BIOS   Award Software International, Inc. F1, 2009-04-10
    Wersja SMBIOS   2.4
    Warstwa abstrakcji sprzętu   Wersja = "6.0.6002.18005"
    Zainstalowana pamięć fizyczna (RAM)   4,00 GB
    Całkowita pamięć fizyczna   3,25 GB
    Dostępna pamięć fizyczna   2,21 GB
    Całkowity rozmiar pamięci wirtualnej   6,73 GB
    Dostępna pamięć wirtualna   5,63 GB
    Obszar pliku strony   3,54 GB

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Grudnia 20, 2010, 17:26:40 »
    Dla pewności pobawiłem się jeszcze raz plikiem stron i boot.ini, przeinstalowałem moda oraz powyłączałem wszystkie zbędne procesy i cud jakiś czy co ale jak na razie wszystkie błędy znikły:)

Edit:
    Mam pytanie jak można założyć zakon w modzie ??

U zarządcy swojego zamku/miasta- wymagania masz podane w grze!!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2010, 16:12:22 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline woodys2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Grudnia 21, 2010, 16:08:51 »
    Witam

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Grudnia 21, 2010, 17:51:28 »
    Witam

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1825.msg108046#msg108046 - oficjalne FAQ  - link podany na pierwszej stronie, oraz w podpisie HUtH'a - dobra robota :]

Edit!
    Co do tej kombinacji z plikami stronicowania, powinno znajdować się w ogólnym FAQ'u M&B.Może i już jest...?!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2010, 00:54:18 wysłana przez ałtsajder »

Offline bru00

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Grudnia 21, 2010, 23:33:29 »
    Zmodyfikowałem boot.ini i rzeczywiście mod się nie tnie:)
    Dzięki za pomoc.
    Jak pogram dłużej to sprawdzę, czy podczas zapisywania warband się wysypuje czy nie.

Offline huth

« Odpowiedź #128 dnia: Grudnia 22, 2010, 00:07:55 »
    No to jednak ta metoda działa(choć i tak pewnie nie wszystkim). Dodałem do FAQu :P

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Grudnia 22, 2010, 13:24:26 »
    No to jednak ta metoda działa(choć i tak pewnie nie wszystkim). Dodałem do FAQu :P

Działa i to dobrze mimo iż wcześniej pisałem że niewiele pomogło to jednak po ponownych zmianach wszystkie błędy znikły nawet przy zapisie nie ma żadnych problemów:)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Grudnia 22, 2010, 14:19:17 »

Działa i to dobrze mimo iż wcześniej pisałem że niewiele pomogło to jednak po ponownych zmianach wszystkie błędy znikły nawet przy zapisie nie ma żadnych problemów:)

Działa, działa!Najlepsze jest to, że w innych modach, jak i w native gra działa o wiele lepiej.
    Co ważne!!Należy pamiętać o ponownym uruchomieniu komputera, po dokonaniu zmian.

Czy coś wiadomo na temat, w 100% działającego spolszczenia?Angielski mi nie przeszkadza, ale jakoś lepiej gra się w ojczystym języku!

Offline cptjack

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Grudnia 22, 2010, 14:20:58 »
    cptjack <- tego linka już wcześniej dawałem i o zwiększaniu pliku stronn. VM pisałem, ale o co dokładnie chodzi z usunięciem leather_jacket.dds i dlaczego akurat griffonarmor? :P
    Gra czasem wywala się bo nie znajduje tekstury leather_jacket.dds (w każdym razie, u mnie jej brakowało). Tymczasowa poprawka to wzięcie dowolnej tekstury zbroi (może być na przykład griffon armor), zrobienie jej kopii i zmiana nazwy tej kopii na leather_jacket.dds. W ten sposób gra ma podłożoną teksturę i przestaje się sypać (rzadko bo rzadko, ale się sypie na tym).

No i fajnie, że było trąbione wcześniej o boot.ini, ale jakoś nikt nie potrafił powiedzieć, że jest to rozwiązanie problemu "zamrażania ekranu", a pytały tu chyba trzy osoby jednocześnie. ;p

Inna sprawa... Gdzie do jasnej k... nędzy podziali się Grey Archers? :) W POP 2.5 miałem ich z Armored Bowmanów, a w 3.2 drzewko kończy się na AB.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2010, 14:27:22 wysłana przez cptjack »

Offline huth

« Odpowiedź #132 dnia: Grudnia 22, 2010, 15:20:10 »
    Co ważne!!Należy pamiętać o ponownym uruchomieniu komputera, po dokonaniu zmian.

Czy coś wiadomo na temat, w 100% działającego spolszczenia?Angielski mi nie przeszkadza, ale jakoś lepiej gra się w ojczystym języku!
    Skoro edytuje się plik o nazwie 'boot' to chyba jasne, że trzeba zrobić restart :P
    trzeba by napisać do Ravena... w sumie mógłbym coś potłumaczyć, ale tylko jeśli ktoś mi da teksty do tłumaczenia, a sam zajmie się stroną techniczną :P

No i fajnie, że było trąbione wcześniej o boot.ini, ale jakoś nikt nie potrafił powiedzieć, że jest to rozwiązanie problemu "zamrażania ekranu", a pytały tu chyba trzy osoby jednocześnie. ;p

Inna sprawa... Gdzie do jasnej k... nędzy podziali się Grey Archers? :) W POP 2.5 miałem ich z Armored Bowmanów, a w 3.2 drzewko kończy się na AB.
    Jak się ma problem, to warto spróbować wszystkiego, ja mogłem tylko znów wkleić ten sam link do pomocy :P

Grey Archer robi się teraz z Noble recruitów, zobacz FAQ, punkt 2.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Grudnia 22, 2010, 15:59:43 »

Skoro edytuje się plik o nazwie 'boot' to chyba jasne, że trzeba zrobić restart :P
    trzeba by napisać do Ravena... w sumie mógłbym coś potłumaczyć, ale tylko jeśli ktoś mi da teksty do tłumaczenia, a sam zajmie się stroną techniczną :P

Czasami trzeba dmuchać na zimne ;)

Z innej beczki!
    Jak już wspomnieliście o łucznikach...waszym zdanie, jacy najlepiej się sprawdzają?Nie licząc Noldorskich i zakonnych, bo tych można ulepszać.
    Jako pierwszy rzucę swój typ, bo na myśli przychodzą mi Pendorscy.Na murach robią tyle zamieszania, że problemem wroga jest podejście do murów..., poza tym jednostki zbrojnych ładnie się prezentują...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2010, 09:44:04 wysłana przez ałtsajder »

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 22, 2010, 17:49:50 »
    Ja mam pytanie, a nawet trzy.
    1)Jakie trzeba spełniać warunki aby wziąć ślub z królewska córką?
    2)Co daje "okazanie dobrej woli królowi .... jako król", co trzeba spełnić aby Król zareagował na to?
    3)Jakie są sposoby zdobywania "right to rule", poza wysyłaniem towarzyszy w misje i przeciąganiem słownym lordów na naszą stronę?