Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 649322 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KaeS

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor 3 - Warband v1.132(1.134 z patchem) - SP
    « Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 15, 2010, 12:57:58 »
    wow gratki ja w piersze 4 godzinki to expilem i handlowalem ze strachem ze ktos mnie zaraz napadnie jakas wieksza grupka a tu widze od razu konkrety hehe

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 15, 2010, 21:27:15 »
    Żebym ja miał tak "inteligentnych" wasali, lordów itp. to bym pewnie cały Pendor zjednoczył...

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 15, 2010, 22:01:07 »
    wow gratki ja w piersze 4 godzinki to expilem i handlowalem ze strachem ze ktos mnie zaraz napadnie jakas wieksza grupka a tu widze od razu konkrety hehe
    4 godziny zajęło mi  podbicie imperium, po 220 dniu gry z importowaną postacią z poprzednich części(poczynając od PoP 2.5).

"inteligentni"?No nie za bardzo...
    Przed chwila włączyłem PoP, zagrałem dwa dni, a w między czasie wysunąłem Urlicowi propozycje współpracy...Licząc na dawną współpracę(stosunki na 65-70pkt.), przeliczyłem się...Urlic, nie zaakceptował mnie jako nowego władcy i wypowiedział mi wojnę, jednocześnie zawierając pokój z Fierdsvain'em i Ravensternem.Jakby tego było mało, to zauważyłem, że większość rozpędzonych wasali imperiu(tych najbardziej wrogo nastawionych), dołączyło do Sarleonu.Teraz z silnym wsparciem rycerstwa Sarleonu, jak i zakonów rozjeżdżają moje wojska.No nic...musiałem działać...
    Tak więc...Ograniczyłem swoje wojsko do 100 jeźdźców(10Boh 30 HeroAdv, 15 Adv, 10 Noldorów, Reszta, to zbieranina rycerstwa), po czym nakazałem namiestnikom zbierać rekrutów.Po zebraniu ok. 200 Pendorskich rekrutów, ruszyłem na odsiecz podopiecznym.Co zaś robili moi wasale?Pochowali się w zamkach i miastach.Zamiast patrolować swoje ziemie, siedzą pod pretekstem ważnych spraw.Dopiero rozpoczęcie kampanii, zmobilizowało ich do ruszenia dupska z tronu...
    Co dalej?zobaczymi....mam na oku Larię.Dlaczego?Coraz częstsze i bardziej odważne, liczące ok.120 wojaków, patrole Noldorskie, tak przerzedziły sarleońskie patrole, że ktokolwiek boi się tam zapuszczać.Po wcześniej wspomnianym ataku na jatu, nie widziałem już ani jednego oddziału, czemu?Nie istnieją...i to niestety nie moja zasługa... ;]

PS.Jeżeli chodzi o Qualis Gemy, to nie wiem czy wiecie, ale jeden można dostać po wygraniu turnieju w ukrytym zamku Noldorów.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 15, 2010, 22:09:49 »
    Nie wymagajcie wiele od natywnego AI :P, tylko w bitwach z formacjami jest ulepszone AI, ulepszenie strategicznego AI wydaje mi się trudniejsze, ze względu na wielość czynników politycznych, ekonomicznych i militarnych...

PS.Jeżeli chodzi o Qualis Gemy, to nie wiem czy wiecie, ale jeden można dostać po wygraniu turnieju w ukrytym zamku Noldorów.

Jeśli to pewne, to dodaję do FAQu

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 15, 2010, 22:13:23 »
    Nie wymagajcie wiele od natywnego AI :P, tylko w bitwach z formacjami jest ulepszone AI, ulepszenie strategicznego AI wydaje mi się trudniejsze, ze względu na wielość czynników politycznych, ekonomicznych i militarnych...

Jeśli to pewne, to dodaję do FAQu

Tak to pewne...Turnieje są tam co miesiąc w pierwsze 4(chyba?) dni.Jak na razie brałem udział w 3, jak nie przegapiłem, ale ostatnim razem dostałem QG.

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 16, 2010, 16:03:43 »
    Może ktoś zrobić screena gdzie dokładnie trzeba chodzić żeby dostać specjalny łuk
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2010, 16:28:03 wysłana przez matiux »
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 16, 2010, 16:10:56 »
    Może ktoś zrobić screena gdize dokładnie trzeba chodzić żeby dostać specjalny łuk
    Specjalny łuk?Masz na myśli ten rubinowy, który dostaje się od boga?Nie ma określonych ścieżek.Wszystko zależy od tego kiedy pojawi się "wolfband", na północy.Potem należy czekać, czekać, i jeszcze raz czekać.Kiedy już się naczekasz, to szanowny Ullr, coś tam, ruszy swą szanowną pupę i da Ci łuk :]
    Masz jeszcze możliwość kupna noldorskiego w Larii, lub zabrania go bohaterowi, któremu imię zaczyna się na "L".Jest jeszcze jedna możliwość zdobycia dobrego(rubinowego) łuku.Otóż mam na myśli ukrytą kopalnię, ale w tej sprawie przeszukaj już FAQ - nie mam czasu.

Pozdrawiam!

Offline bru00

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 16, 2010, 16:27:14 »
    Mod jest super, ma niesamowity klimat:)
    Niestety, nie wiem dlaczego często się tnie, i co jakiś czas (na końcu bitwy lub przy qsave) wyrzuca do pulpitu.
    Grafikę mam nvidia, ramu od czorta, procek phenom II x3 i nie ujedzie nawet na zmniejszonych ustawieniach.
    Też tak macie?
    I druga sprawa - nie ma możliwości, żeby grając z ustawieniami pl, mieć zmodowane nazwy miast i frakcji?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 16, 2010, 21:53:53 »
    I druga sprawa - nie ma możliwości, żeby grając z ustawieniami pl, mieć zmodowane nazwy miast i frakcji?

Na TW czytałem, że ma wyjść za jakiś czas patch, w którym PoP ma normalnie działać na innych plikach językowych niż angielski. Tylko kiedy wyjdzie, nie wiadomo :)

Co do problemów technicznych, to sporo ludzi je ma niestety i nie wiadomo za bardzo dlaczego. Tzn jasne jest, że PoP masakrycznie podnosi wymagania, ale crashe i zacięcia dzieją się na bardzo dobrych systemach. Pytanie - czy grasz na wersji Steam?

Offline bru00

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 17, 2010, 09:56:31 »
    Mam wersję steama.
    Co do nazw, to wyrzuciłem z folderu languages, znajdującego się w modzie, pliki: factions i parties. Nazwy miast i frakcji zmieniły się na "Popowe", jednak w dialogach są stare nazwy lordów, a w nazwach oddziałów nowe - jednak, gdy się pokazuje skład oddziału, to nazwa znów jest z podstawki. Wiem, trochę zakręcone... Podróżnicy w tawernach już też nie mają swoich imion, więc wrócę do angielskiej wersji raczej.
    Dzięki za informacje:)

Offline Narion

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 17, 2010, 11:39:26 »
    Witam,

Mam pytanie do tych, którzy znaleźli zamek Noldorów: Czy aby otrzymać Questa pozwalającego znaleźć ten zamek trzeba mieć określony poziom stosunków z Noldorami (tzn np: +30) czy wystarczy mieć je po prostu na plusie? Czy trzeba spełnić jakieś dodatkowe wymagania?

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 17, 2010, 12:07:06 »
    a jak dostac się to tego ukrytego noldorskiego zamku ?

Offline Narion

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 17, 2010, 13:39:23 »
    Ponoć lokalizację zamku można poznać po wykonaniu questa dla Quigfen'a - kupca noldorskimi dobrami z Larii. Problem w tym, że nie wiem jakie warunki trzeba spełnić żeby tego questa otrzymać.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 17, 2010, 14:24:29 »
    Stosunki z noldorami trzeba mieć chyba na 100. Ja mając 97 nie miałem żadnych dodatkowych opcji dialogowych u Noldorskiego kupca a gdy tylko dobiłem 100 to dał mi zadanie rozbicia 200+ oddziału jatu. Po pokonaniu oddziału wracamy do kupca i dostajemy lokalizację Noldorskiej fortecy(która nawiasem mówiąc jest nie do zdobycia ;])

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 17, 2010, 16:02:03 »
    Jako nowy na forum witam wszystkich!! Z Noldorami ja miałem +17 i po jakims czasie kupiec w Larii sam zagadał o zadaniu.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5