Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Miasto / wieś  (Przeczytany 28699 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Miasto / wieś
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 28, 2010, 00:47:32 »
    Chodzi ci o umiejętność "HANDEL"? To wpływa chyba tylko na ceny i i czas potrzebny na ich wyczajenie w innych miastach.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 28, 2010, 17:00:16 »
    Moim zdaniem, aczkolwiek mogę się mylić, to właśnie opcja handel też może mieć znaczenie. To miało by sens Shiroken995

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 28, 2010, 17:08:22 »
    araden - w grze nie zmieniałem nic^_^ po prostu też trzeba działać na frontach dużo wygrywać i w ogóle to też wpływa na bogactwo :P

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 28, 2010, 17:11:08 »
    Nie wydaje mi się BlueBerry, by umiejętność "handel" jakoś wpływała na miasto. Jak miałem Marnida (ma u mnie 8 do handlu) to osady były ubogie/przeciętne (moje własne) a jak nie miałem to było to samo. Więc wniosek nasuwa się sam...

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 28, 2010, 17:18:06 »
    Ja zaczynam grać od nowa bo panowie na swoich statystykach "pogromili" mnie :D. Jak zobaczyłam na jakim stopniu trudności grają, to aż wstyd mi się zrobiło. Oni na 100% a ja na 20% - śmiech na sali.
    Dlatego właśnie zaczynam grę od nowa, na trudniejszym poziomie. Mniejsza z tym. Mam  taki pomysł, Jak masz jakąś wioskę, to weź spróbuj dużo i często coś z wioski kupować. Generalnie rozchodzi mi się o to, by wioska miała sporo kasy, może to zadziała  i podniesie status wioski. Ok ?

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 28, 2010, 17:24:41 »
    Zawsze możesz gromić bandytów w okolicy, ale mi to niewiele dało. Nigdy się nie wytępi ich na tyle dużo, by było bezpiecznie :(.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 28, 2010, 18:05:10 »
    Nie wiem, czy się dal, ale jeśli wieśniacy z Twojej wsi biją się z bandytami, to dołączaj do bitwy i po zwycięstwie ewentualnych uwolnionych jeńców nie bierz do swojej armii, to przejdą do oddziału wieśniaków. Wtedy ci będą mieli szansę być nieco silniejsi i nikt ich nie zaczepi.

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 28, 2010, 19:13:55 »
    em Oddział wieśniaków -

Farmer(5)
    Chłopka(10)
    Nordycki Huskarl (20)

wyobrażasz sobie to? by byli lepsi niż niektórzy lordowie ;P

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 28, 2010, 19:24:17 »
    Ja kiedyś wśród oddziału bandytów (nie jako jeniec, tylko żołnierz) widziałem chłopkę;) BTW serio wystarczy nie brać w takich przypadkach uwolnionych jeńców i sprawa załatwiona:D

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 29, 2010, 23:14:50 »
    HAH :D Szukając sposobu na poprawenie bogadztw wiosek i miast znalazłem pewny filmik na you tube, niestety niestety zapomniałem jak on się nazywał i jaki jego adres, ale pamiętam jak trzeba zrobić

UWAGA wymagane spore ilośći denarów

1.Kupujemy najdrosze zbroje (Im więcej tym lepiej)
    2.Wybieramy tą wioske/masto na którym nam zależy
    2.Opylamy im nasze kupione drogie zbroje
    3.Odkupjemy od nich :)
    4.Znów im sprzedajemy
    5.I znów kupujemy
    6.i tak non stop
    7.kiedy nam się nudzi lub uważamy że mają już pełno pieniędzy odchodzimy i wybieramy opcję OBÓZ
    8.Czekamy aż na logu :P pojawia się informacja że dane/a Wieś/Miasto staje się bardzo bogate
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2010, 23:19:24 wysłana przez Pablo1989 »
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 30, 2010, 13:42:21 »
    Nic odkrywczego, myślałem że wszyscy już o tym wiedzą. Stan bogactwa wsi/miasta zwiększa się w chwili gdy w kieszeni sprzedawców znajduje się określona ilość pieniędzy. I nie pytaj cie ile, bo nie wiem. Wiem że im więcej mamy kasy w sklepach, tym większa szansa na zwiekszenie bogactwa.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 30, 2010, 13:56:25 »
    O tym pisałam we wcześniejszym poście. Jak narobiłam w należącej do mnie wiosce kilkakrotnie zakupów i wioska posiadała 1000 denarów, to posiadała status rozwijająca.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 31, 2010, 17:37:12 »
    Dziwna sprawa jest z statusem zamożności wioski. Generalnie wioska ma pieniądze bo pomiędzy 4000 a 2000 denarów a mimo to widnieje informacja że wioska walczy z kryzysem i biedą. Od czasu gdy wioska dysponuje funduszami, zwłaszcza wieśniaczki przywdziały lepsze ubrania. Mimo to status nie ulega poprawie. Zauważyłam też że warto od czasu do czasu porozmawiać z każdym z mieszkańców tej wioski. Czasem możemy spotkać osobę w potrzebie i ofiarować jej 300 denarów. Dzięki tej hojności zwiększają się relacje.

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 04, 2011, 15:23:10 »
    Ja zaczynam grać od nowa bo panowie na swoich statystykach "pogromili" mnie :D. Jak zobaczyłam na jakim stopniu trudności grają, to aż wstyd mi się zrobiło. Oni na 100% a ja na 20% - śmiech na sali.
    Dlatego właśnie zaczynam grę od nowa, na trudniejszym poziomie. Mniejsza z tym. Mam  taki pomysł, Jak masz jakąś wioskę, to weź spróbuj dużo i często coś z wioski kupować. Generalnie rozchodzi mi się o to, by wioska miała sporo kasy, może to zadziała  i podniesie status wioski. Ok ?

Nie lepiej zmienić poziomu trudności podczas gry? :D Tak naprawdę poziom trudności nie ma aż takiego znaczenia. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. Przykładowo na poziomie 70% atakując zamek 70 rycerzami garnizon 180 ludzi i tak wygrywam i to bynajmniej nie ze względu na moje umiejętności dowódcze. xd Poziom trudności raczej definiuje głównie to ile czasu musisz poświęcić na osiągnięcie celu (zbieranie armii po każdej bitwie i szkolenie), a nie faktyczną trudność gry, bo gra nie wymaga twojego wielkiego udziału podczas bitwy (parę prostych rozkazów, resztę robią twoi zołnierze).

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 04, 2011, 17:27:58 »
    Dlatego właśnie zaczynam grę od nowa, na trudniejszym poziomie. Mniejsza z tym. Mam  taki pomysł, Jak masz jakąś wioskę, to weź spróbuj dużo i często coś z wioski kupować. Generalnie rozchodzi mi się o to, by wioska miała sporo kasy, może to zadziała  i podniesie status wioski. Ok ?

Nie lepiej zmienić poziomu trudności podczas gry? :D Tak naprawdę poziom trudności nie ma aż takiego znaczenia. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. Przykładowo na poziomie 70% atakując zamek 70 rycerzami garnizon 180 ludzi i tak wygrywam i to bynajmniej nie ze względu na moje umiejętności dowódcze. xd Poziom trudności raczej definiuje głównie to ile czasu musisz poświęcić na osiągnięcie celu (zbieranie armii po każdej bitwie i szkolenie), a nie faktyczną trudność gry, bo gra nie wymaga twojego wielkiego udziału podczas bitwy (parę prostych rozkazów, resztę robią twoi zołnierze).

Ale jest opcja "obrażenia sojuszników". I tu jest różnica.