Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polska a zachod  (Przeczytany 12028 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mielonka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Polska a zachod
    « Odpowiedź #60 dnia: Listopada 17, 2007, 17:11:29 »
    Pierwszej części nie ma po co komentować...
    Natomiast odnośnie drugiej - na tej samej zasadzie można powiedzieć, że Włosi bezpośrednio nie atakowali Polski i Polaków.
    Więc podążając twoim tokiem myślenia wojska Andersa nie powinny walczyć we Włoszech, bo "Włosi nic Polakom nie zrobili"?
    Podobnie jak Japonia mieli z III Rzeszą sojusz. A przykład chociaż głupi jest tylko przykładem na to, żeby nie uzywać ogólników.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #61 dnia: Listopada 17, 2007, 17:25:41 »
    Nie no dyskusja nad dyskusje sie zrobila:D niedlugo temat poleci do dzialu rozrywka:) chyba juz wszystkimi tak emocje targnely ze przestali myslec bez wyjatku:)

to i ja od siebie cos doloze, a co;)

Denerwujesz mnie - Skoro nie rozumiesz moich wypowiedzi spojrzyj najpierw na siebie, może to twoja wina? Może ty nie umiesz tego poprawnie odebrać? Denerwuje mnie że zamiast tego ludzie od razu się czepiają, a nie patrzą na siebie.
    Dokladnie taka wypowiedz mozna kierowac w obie strony, niektorzy chyba do konca zycia beda miec zamkniety umysl, i nic do nich nigdy nie dotrze.

Nie no , rotfl - Nigdzie nie przeceniam Polaków w 2 wś! Ja tylko odpieram różne zarzuty na ich temat.
    Chyba pierwszy raz musze posluzuzyc sie twoja 'argumentacja' (ale w tym przypadku niewiele sie pomyle)  - 'Wszedzie' przeceniasz polakow, wlasnie od tego zaczela sie dyskusja ze ktos sie tu uwaza za pepek swiata. ( i nie rotfluj na daremno bo pojdziesz do piekla ;) )

-----------------------------------
    to byla proszba zebys mi przedstawil cytat dotyczacy ze polacy sa najlepsi na swiecie
    heh :) polecam uwazniejsze przeczytanie jego posta bo smieszna sytuacja:)

japoncy nic polakom nie zrobili
    Holy crap! rzeczywiscie:( teraz trzeba bedzie przeprosic wlochow za monte cassino:(... nie wspominajac o nieprzepisowych skokach  na spadochronach w okolicy arhnen...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2007, 17:28:01 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline kania92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Listopada 17, 2007, 17:27:38 »
    hmm
    wlosi z polakami zabardzo nie walczyli
    w afryce to wlosi grupowo sie poddawali aliantom
    jak walczyli to raczej jako mieso armatnie u niemcow
    Holy crap! rzeczywiscie:( teraz trzeba bedzie przeprosic wlochow za monte cassino:(...
    za co ??   walczylismy z niemcami nie z nimi
    trudne zena ich terenie
    heh :) polecam uwazniejsze przeczytanie jego posta bo smieszna sytuacja:)
    nawet glupi wie ze nie ma najlepszego we wszystkim
    np Bog mowi ze nie ma czlowieka bez grzechu
    nie ma najlepszego czlowieka
    najlepszej matki na swiecie nie ma
     i nie bedzie!!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2007, 17:37:32 wysłana przez kania92 »
    Ten, kto nie szanuje i nie ceni przeszłości, nie jest godzien szacunku terażniejszości
    ani nie ma prawa do przyszłości.

Józef Piłsudski

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Listopada 17, 2007, 18:01:02 »
    za co ??   walczylismy z niemcami nie z nimi
    trudne zena ich terenie
    Ale przeto porozrzucalismy troche gratow po wzgorzu, ostrzeliwalismy tak ze sie cale lyse zrobilo no i ubrudzilismy krwia maki na monte cassino:( prawdziwi honorowi menszczysni by przeproslili nieprawdaz?;(

W angli tez nie posprzatalismy po tych niedobrych niemcach co to nasi ich zestrzelili, tak samo w holandii... tak byc nie moze:(

nawet glupi wie ze nie ma najlepszego we wszystkim
    np Bog mowi ze nie ma czlowieka bez grzechu
    nie ma najlepszego czlowieka
    najlepszej matki na swiecie nie ma
     i nie bedzie!!
    Spoko, ale zupelnie nie na temat, chodzilo mi o cytaty mielonki:)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2007, 18:04:03 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline kania92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Listopada 17, 2007, 18:15:51 »
    [POD]J@$ON
    a nam ktos posprzatam??!!

a jesli ktos wspomnie o odszkodowaniu ktore dostalimy od niemcow to niech nie zapomni ze nam to rusy podwalily

w ktorym kraju sie toczy wojna ten kraj powinnen posprzatac
    juz widze jak szly tysiace ss i ruskow aby posprzatac nasz kraj z wrakow

za co mamy przepraszac ze walczylismy o odzyskanie kraju??
    ktory i tak zostal sprzedany ruskim
    Ten, kto nie szanuje i nie ceni przeszłości, nie jest godzien szacunku terażniejszości

Józef Piłsudski

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #65 dnia: Listopada 17, 2007, 19:02:17 »
    Dżizas kania walisz takie farmazony ze to juz zakrawa na temat dla Montyego Pythona :P Polska nie dostala reperacji wojennych wiec ZSRR nie "podwalila" jej Polsce. A wraki najczesciej sprzatali mieszkancy miejscowosci znajdujacych sie w sasiedztwie bitew a potem je sprzedawali lub przerabiali do wlasnego uzytku xD (np czolgi na plugi we Wloszech - to wlasnie wczoraj zapodal nam historyk na lekcji :) )

Pomijajac juz fakt ze pisalem to 100% for fun i twierdzilem ze kazdy to tak pojmie... niestety mylilem sie:( ide sie pociac ,do jutra;)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2007, 21:44:08 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline kania92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Listopada 18, 2007, 09:36:09 »
    dostalismy kase za wojne
    narazie nie mam ci tego jak udowodnic
    niemcy jeszcze musza oddac zydom kasiore
    a o te wraki to wiem ze mieszkancy wiosek zbierali przeciez to logiczne

Józef Piłsudski

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Listopada 18, 2007, 11:23:16 »
    Nie udowodnisz bo jej nie dostalismy xD ZSRR zabronilo nam brac reperacje jak i reszcie panstw zaleznych od Zwiazku. 

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Listopada 18, 2007, 12:01:54 »
    dostalismy kase za wojne
    narazie nie mam ci tego jak udowodnic
    niemcy jeszcze musza oddac zydom kasiore
    a o te wraki to wiem ze mieszkancy wiosek zbierali przeciez to logiczne

Kania. Poszukaj sobie w literaturze o planie Marshalla. Jak chcesz szybciej o tym sobie sprawdzić, to skorzystaj z internetu.
    I ten temat został wg mnie wyczerpany (o "zadośćuczynieniach")

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Listopada 18, 2007, 21:48:15 »
    Heh.Ja nie rozumiem, Misioo nie rozumie. Podjason nie rozumie... Kurde - masz pecha... z takimi "niekumatymi" przyszło Ci toczyć dyskusję... :-) Albo inaczej - istny spisek

Ciekawe gdzie Misioo to pisał ;p

Jeśli w drugim wspomnianym cytacie nie idealizujesz Polaków to nie wiem. Chyba sam nie zdajesz sobie sprawy ze znaczenia twoic

-.- No bo tak było. Byli rozproszeni po dużej części krajów i tak jest, więc nie idealizuje.

Inna sprawa: narzekasz, że ludzie nie rozumieją twoich argumentów. Jakich argumentów? Od kilku ładnych postów niczego niwego nie przedstawiłeś. Tylko masz pretensje do innych userów.
    Pokaż mi fakty. Nic więcej nie chcę.

A ty pokaż swoje argumenty, bo od kilku postów tylko czepiasz się nie uzasadniając swojej wypowiedzi -.-  Nie mam pretensji, to ty masz pretensję.. Nie będę przytaczał argumentów, bo to nie ma sensu - Czuję się tu jak w piaskownicy.

Dokladnie taka wypowiedz mozna kierowac w obie strony, niektorzy chyba do konca zycia beda miec zamkniety umysl, i nic do nich nigdy nie dotrze.

Śmiać się czy płakać? Ciągle piszesz to złe to niedobre a to można w obie strony -.- Musisz tak wszystko rozbierać na części pierwsze?

Chyba pierwszy raz musze posluzuzyc sie twoja 'argumentacja' (ale w tym przypadku niewiele sie pomyle)  - 'Wszedzie' przeceniasz polakow, wlasnie od tego zaczela sie dyskusja ze ktos sie tu uwaza za pepek swiata. ( i nie rotfluj na daremno bo pojdziesz do piekla ;) )

Żałosne, mówię że nie przeceniam tylko wy nie doceniacie a ty wyskakujesz ciaglę że dyskusja się wzięła od tego że uważam ich za naród wybrany. A może jesteś wyrocznią i lepiej odemnie wiesz co uważam i co myślę?

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Listopada 18, 2007, 21:54:19 »
    Ciekawe gdzie Misioo to pisał ;p

Na 2 stronie tego topicu gwoli wyjaśnienia. I Dragonit żebyś nie musiał szukać to ci powiem od razu że ja nie rozumiem twoich argumentów. Mielonka ma rację mówiać że idealizujesz choć może nie w takim stopniu jak kania lecz to robisz no i tyle.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Listopada 18, 2007, 22:16:49 »
    Nie będę przytaczał argumentów, bo to nie ma sensu - Czuję się tu jak w piaskownicy.
    Pan Dorosly sie znalazl-.- to ja lepiej zabiore zabawki i pojde do innej piaskownicy... ech do jakiego poziomu tu sie trzeba znizac:)
    Śmiać się czy płakać? Ciągle piszesz to złe to niedobre a to można w obie strony -.- Musisz tak wszystko rozbierać na części pierwsze?
    Twoja elokwencja mnie poraza, chyba nie mam na tyle abstrakcyjnego umyslu zeby moc z toba pisac. Swoja droga, caly czas sie dziwie ze nie chcesz zauwazyc tych rzeczowych postow mielonki, ktory, w przeciwienstwie do ciebie, odpowiada na zadane pytania i nie miga sie z odpowiedzia.

Nie musisz mi odpowiadac na tego posta, nie bawi mnie ten offtop. Oczekuje ze ktos tu wkoncu zarzuci jakis ciekawy temat i skoncza sie klotnie o niewiadomoco, i udawadnianie swoich 'pseudo racji' i swojego 'poziomu'.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Listopada 18, 2007, 22:20:59 »
    Ciekawy temat mowisz, no to masz xD

Jako ze to temat nie o historii a Polska a zachod wiec co sadzicie o naszej sytuacji politycznej w Europie i na świecie ? (oczywiscie obecnej) Ja wypowiem sie na koncu bo chce najpierw poznac wasze opinie.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2007, 14:20:27 wysłana przez misiooLlama »

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Listopada 19, 2007, 18:10:54 »
    Jason - Jeśli jesteś na tyle ograniczony że nie nie zrozumiałeś że z piaskownicą chodzi mi o chwilowy poziom wypowiedzi a nie userów, to sorry, ale naprawdę się nie rozumiemy.

Żeby móc ze mną pisać? Ciekawe że jeszcze nikt inny w mojej "karierze" nie narzekał na moje wypowiedzi, hm.

Mielonka ma rację mówiać że idealizujesz choć może nie w takim stopniu jak kania lecz to robisz no i tyle.

Muszę 100x razy powtarzam że NIE IDEALIZUJE. Jeśli to wywnioskowałeś z moich wypowiedzi to przepraszam.

Co do nowego tematu - Hmm ... To może zakup f - 16? Pasuje i do tego tematu i jest powiązane z propozycją Misiora.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Listopada 20, 2007, 12:44:49 »
    Jeśli chodzi o naszą obecną sytuację polityczną na arenie międzynarodowej to uważam, że PiS sporo tu w czasie swoich rządów najebał. Teraz będzie ciężko to odkręcić. Jest na to nadzieja, ale to co Kaczyńscy spieprzyli będziemy jeszcze długo odczuwać.